4ος Αγώνας motocross – Μακούντα: Preview

Πέρασε σχεδόν ενάμισι μήνας από τον τελευταίο αγώνα του παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross και πλέον όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 4ου αγώνα, ο οποίος θα γίνει στην πίστα της Μακούντας την Κυριακή 14 Ιαννουαρίου, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αργάκας.

Αγωνιστικά, στην κατηγορία ΜΧ1 ο τοπικός αναβάτης και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρίστος Τσαγγαράς θα ψάξει ακόμα μια νίκη για να αποσπαστεί περισσότερο στη βαθμολογία μπροστά στο δικό του κοινό. Ο Γιώργος Παπαλοΐζου αναμένετε να έχει δύσκολο έργο όμως και για αυτόν η νίκη είναι μονόδρομος για να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Ο Μιχάλης Πάμπουκας είναι το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία ΜΧ2 όπου μέχρι στιγμής μετρά το απόλυτο, έχοντας τρείς νίκες σε τρείς αγώνες. Ακόμα ένας τοπικός αναβάτης, ο Αντρέας Γεωργίου ο οποίος είναι δεύτερος στη βαθμολογία θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Πέντε βαθμοί χωρίζουν τον τρίτο Άριστο Γεωργίου και τον τέταρτο Κλεάνθη Γιάγκου και η μεταξύ τους μάχη αναμένετε με ενδιαφέρων.

Στην κατηγορία ΜΧ3 η νίκη του Κωνσταντίνου Θεοδώρου τον προηγούμενο αγώνα έδωσε νέο χρώμα, καθώς κατάφερε να διατηρηθεί 12 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Μαρίνο Ζιντήλη. Με σύμμαχο το νέο του απόκτημα, μια καινούργια ΚΤΜ, ο Θεοδώρου θα προσπαθήσει να μειώσει τη διαφορά από τον Ζιντήλη, ο οποίος τη φετινή χρονιά είναι πολύ φορμαρισμένος και ο αναβάτης που όλοι πρέπει να κερδίσουν.

 

Η κατηγορία MX3 OVER έχει το δικό της κυρίαρχο και δεν είναι άλλος από τον Μαρίνο Τσαγγαρά. Ο πολυπρωταθλητής είναι ανίκητος μέχρι στιγμής, καθώς μετρά τρείς νίκες σε τρείς αγώνες και στην έδρα του δύσκολα θα χάσει.

Σπύρος Ηλία, Γιώργος Σιδερένιος και Στέφανος Μαρουλλής είναι οι αναβάτες που ακολουθούν στη βαθμολογία, με τον πρώτο να θέλει να κάνει το κόλπο γκρόσο για να παραμένει σε τροχιά τίτλου.

Ο Κυριάκος Πούλλου είναι το φαβορί για νίκη στην κατηγορία ΜΧ4 και αυτό το μαρτυρούν οι τρείς νίκες που έχει μέχρι στιγμής στη χρονιά. Ο πλησιέστερος αναβάτης είναι ο Θανάσης Φελλάς, ο οποίος είναι δεύτερος 18 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Αρκετά μεγάλο είναι το ενδιαφέρων για την τρίτη θέση όπου τον τρίτο Αδάμο Μανώλη και τον τέταρτο Παναγιώτη Ττόφια χωρίζουν μόλις 2 βαθμοί.

 

Ο Χρίστος Κιμήτρη είναι ο αναβάτης που προηγείται στην κατηγορία ΜΧ85 έχοντας 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Αριστόδημο Έλληνα και αναμένετε να παρακολουθήσουμε ακόμα μια ωραία μάχη μεταξύ των δυο. Όλα είναι ανοικτά και για την τρίτη θέση, όπου τους Αντώνη Γεωργίου και Σπύρο Γιάγκου χωρίζουν 2 βαθμοί.

Στην μικρότερη κατηγορία, την ΜΧ65 έγιναν δυο αγώνες, καθώς στον τρίτο οι μικροί δεν έτρεξαν λόγο ακαταλληλότητας της πίστας. Αυτός που προηγείται είναι ο Μιχάλης Χρυσοστόμου έχοντας 8 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Κωνσταντίνο Χρυσοστόμου. Στις υπόλοιπες δυο θέσεις είναι οι Ταξιάρχης Παπαγεωργίου και Λεόντιος Παράσχου.

Τέλος στην κατηγορία βετεράνων, ο Κώστας Κιμήτρης μετρά το απόλυτο μέχρι στιγμής, είναι πρώτος με 6 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Αντρέου Αντρέα και είναι οι αναβάτες που θα παλέψουν ακόμα μια φορά για τη νίκη. Στην τρίτη θέση είναι ο Γιαννάκης Έλληνας ο οποίος έχει και τις λιγότερες πιθανότητες για το πρωτάθλημα.