Γνωρίστε το Πρωταθλητή Drift Kings 2022 Piotr Kozlowski

Οι Πολωνοί οδηγοί κυριολεκτικά σάρωσαν στους αγώνες πλαγιολίσθησης φέτος που έγιναν στην Ευρώπη και μάλιστα αυτό το επίτευγμα το έκαναν δυο συνονόματοι, δυο Piotr…

Το πρωτάθλημα Drift Masters (DMEC) κατέκτησε ο Piotr Wiecekκαι το πρωτάθλημα Drift Kings International Series κατάκτησε ένας γνώριμος μας, ο Piotr Kozlowski.

Τον Πολωνό τον είδαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να συναγωνίζεται δυο δικούς μας οδηγούς, τον Γιώργο Χριστοφόρου και τον Άντρο Αντωνίου, οι οποίοι ακολούθησαν φέτος το πρωτάθλημα Drift Kings.

Στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος Drift Kings στην Ελλάδα ο Kozlowski σφράγισε τον τίτλο και ακολούθησε στην Κύπρο ο αγώνας Cyprus vs Europe όπου και πάλι ο πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής.

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον Piotr ή Piter Kozlowski και μας είπε πολλά!!

  • Piotr Kozlowski, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Drift Kings 2022, ποια είναι η αίσθησή σου μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

Εξαιρετικά χαρούμενος, είναι μια τεράστια επιτυχία, την οποία ακόμη δεν έχω καταφέρει να πιστέψω και να διαχειριστώ.

  • Μπορείτε να μας πείτε πως ξεκινήσατε τους αγώνες πλαγιολίσθησης;

Στο drift ξεκίνησα από τα 10 μου χρόνια, ένα μικρό αγόρι τότε, όταν πήρα τα κλειδιά του FIAT 125  από τον μπαμπά. Ένα αυτοκίνητο όπως το 125 μου άρεσε να το οδηγώ με την δεύτερη σχέση στο κιβώτιο και να χάνω πρόσφυση χωρίς καν να ξέρω τι είναι drift.

  • Πότε ένιωσες ότι είσαι ο νέος πρωταθλητής;

Νομίζω ότι μιλώντας μαζί σας αυτή τη στιγμή στην Κύπρο μετά το τέλος του πρωταθλήματος, δεν έχω ακόμη συνειδητοποιήσει  ότι είμαι ο πρωταθλητής

  • Υπήρξε στιγμή που ένιωσες ότι δεν θα κερδίσεις το πρωτάθλημα;

Στο τέλος του πρωταθλήματος, στους δύο τελευταίους γύρους στην Ελλάδα, πάρα πολλοί φίλοι μίλησαν για νίκη και δεν ήθελα να τους απογοητεύσω και παρά τις δυσκολίες τα κατάφερα.

  • Φέτος αγωνίστηκες σε 6 διαφορετικές πίστες, ποια είναι η αγαπημένη σου;

Κάθε γύρος ήταν διαφορετικός και κάθε πίστα ήταν διαφορετική. Μου αρέσουν οι τεχνικές πίστες αλλά και οι γρήγορες, λατρεύω το πρωτάθλημα στο βουνό ή τους αγώνες στην πόλη. Το πιο σημαντικό πράγμα για μένα είναι ότι αγαπώ το drift και μπορώ να οδηγήσω οπουδήποτε.

  • Υπάρχει κάποιο πίστα που θα θέλατε να δείτε την νέα χρονιά στο Drift Kings;

Θα ήθελα πολύ να πάω στον ορεινό αγώνα στη Νιγρίτα αλλά και στην Κύπρο

  • Εκτός από Drift Kings αγωνίστηκες και σε άλλους αγώνες; Αν ναι πες μας γι’ αυτό.

Έβαλα όλη μου την ενέργεια στο Drift Kings τη φετινή σεζόν, έλαβα μέρος μόνο σε δύο αγώνες στον Πολωνικό DRIFT OPEN;

  • Το αυτοκίνητό σου, ένα Nissan Silvia S15 τι το ιδιαίτερο έχει; Πώς το βελτίωσες για Drift;

Το Nissan το αγόρασα πριν από ένα χρόνο από ένα πολύ διάσημο εργαστήριο στην Πολωνία που κατασκευάζει και συντηρά αυτοκίνητα, ακόμα και αυτό του Piotr Wiecek. Το αγόρασα χωρίς κινητήρα – έβαλα ένα V8 bi turbo και έτσι γεννήθηκε ο DOMINATOR.

  • Ποιο ήταν το συναίσθημα της αλλαγής από BMW σε Nissan, ποιες είναι οι διαφορές;

Τα τελευταία οκτώ χρόνια οδηγούσα πάντα BMW, έχω ξεκινήσει με E36 200hp, στη συνέχεια E30 400hp, και ακολούθησε το πρώτο M με κινητήρα V8 AMG, ένα άλλο E30 με V8 lS3 και το επόμενο E92 με 2JZ. Η επόμενη απόφαση ήταν να ετοιμάσουμε ένα τέρας με V8, ένα Nissan, έτσι έβαλα αυτόν τον κινητήρα. Το Nissan είναι ελαφρύτερο από τη νέα BMW και υπάρχει μια πολύ μεγάλη επιλογή για Drift και αυτό μου αρέσει.

  • Υπάρχει κάποιος αντίπαλος με τον οποίο ανυπομονείτε να βρεθείτε αντιμέτωποι;

Ο άνθρωπος, ο παίκτης, ο αθλητής, θέλουν να είναι οι καλύτεροι. Γι’ αυτό θέλω να οδηγώ με το υψηλότερο επίπεδο οδηγών, δεν έχω κάποια προτίμηση.

  • Στο drift ποια θέση σας αρέσει περισσότερο chaser, ή leader και γιατί;

Λατρεύω το Chase γιατί κολλάω στα εκατοστά. Αλλά τον τελευταίο καιρό μου αρέσει περισσότερο να είμαι μπροστά ούτως ώστε να ακολουθώ σωστά τις γραμμές που ζητούν οι κριτές.

  • Υγρό ή στεγνό οδόστρωμα?

Λατρεύω την οδήγηση σε υγρή επιφάνεια, καθώς στην Πολωνία και τις γειτονικές χώρες βρέχει πολύ συχνά. Στην ακαδημία που έχω για drift, την οποία οδηγώ εδώ και τρία χρόνια, υπάρχει πάντα νερό γιατί νομίζω ότι περισσότερα μπορούν να μάθουν περισσότερα όταν είναι βρεγμένο – το drift είναι σαν μια αργή κίνηση.

  • Ποια πιστεύετε ότι είναι η αδυναμία σας και ποια τα δυνατά σας στοιχεία στην πλαγιολίσθηση;

Νομίζω ότι αν είχα κάποια αδυναμία δεν θα ήμουν Πρωταθλητής Ευρώπης και δεν θα κέρδιζα τους μεγάλους τελικούς στην Κύπρο και το μεγάλο δώρο. Έχω σούπερ υποστήριξη από την οικογένεια μου, την γυναίκα μου, φίλους, μηχανικούς και τους χορηγούς – αγαπώ όλη την ομάδα μου γιατί κάθε νικητής αξίζει τον καθένα

  • Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το άθλημα;

Νομίζω ότι οι νέοι πρέπει να ξεκινήσουν το drift σε ηλικία 9 έως 10 ετών επειδή δεν αισθάνονται φόβο και μαθαίνουν πολύ γρήγορα. Ιδανικό αυτοκίνητο κατά την άποψη μου είναι η BMW, όπως E46 coupe ή compaqt με ένα κινητήρα 2.0-2.8

  • Ποια είναι η δεξιότητα που χεριάζετε κάποιος για να τα καταφέρει στο drift;

Πρέπει να έχετε την αίσθηση της απόστασης, να αισθάνεστε το αυτοκίνητό σας και να έχετε gunball

  • Το drifting σας επιτρέπει να αντικατοπτρίσετε την προσωπικότητά σας όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο το αυτοκίνητο φαίνεται και αποδίδει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού;

Δεν νομίζω, αλλά εξαρτάται από τον οδηγό, μου αρέσει το αυτοκίνητο και ο χορηγός μου αρέσει στο χρώμα.

  • Πώς μπορείτε να παραμείνετε συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια ενός αγώνα;

Αντιμετωπίζω τον ανταγωνισμό σαν διασκέδαση, προσπαθώ να μην τρώω πάρα πολύ και έχω υποστήριξη από τον φίλο μου Dariusz που μερικές φορές μου προσφέρει ενεργειακή θεραπεία

  • Πείτε μας για την ομάδα που σας υποστηρίζει όλο το χρόνο, ώστε να μπορείτε να αγωνιστείτε και να έχετε όλη αυτή την επιτυχία.

Έχω μια εξαιρετική ομάδα! Υπάρχει ένας διαχειριστής ελαστικών, ένας GLIMOS ZDZISLAW που ασχολείται με την παράδοση μαύρου χρυσού, ένα συγκεκριμένο μείγμα που είναι κατάλληλο σε μια δεδομένη στιγμή, είναι ο μηχανικός Edi που αλλάζει ελαστικά και ελέγχει τα καύσιμα και είναι ένας προηγουμένως αναφερόμενος φίλος ο Dariusz που επισκευάζει και συντηρεί τον Dominator και στον αγώνα είναι ο spotter –  είναι ένας άνθρωπος ορχήστρα

  • Οι χορηγοί είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ειδικά για το drifting, πείτε μας για αυτούς.

Έχω επίσης μεγάλους χορηγούς που έχουμε συνεργαστεί για αρκετά χρόνια – CEKOL, ομάδα NDI, TEDEX που έχουν το καλύτερο αγωνιστικό λάδι, FMIC που προμηθεύει τα καλύτερα εξαρτήματα, την STRONGFLEX που παράγει την καλύτερη εξαιρετικά ισχυρή πολυουρεθάνη, το RALLYSHOP που με ντύνει με τόσο ωραίες στολές, το DRIFT GLOB – το οποίο παραδίδει τα ελαστικά πέντε αστέρων και AUTO GAZ SERWIS, του οποίου ιδιοκτήτης είναι ο DAREK, και είναι το εργαστήριό του που προετοιμάζει πριν από κάθε αγώνα το DOMINATOR

  • Ποια είναι τα πλάνα του Piotr Kozlowski για το 2023;

Σε αυτό το σημείο, είναι ακόμα δύσκολο να έχουμε πλάνα για το 2023 – σίγουρα θα εμφανιστούμε στους αγώνες του Drift Kings και ελπίζω ότι θα σας έχουμε μαζί μας και θα εύχεστε για τη ΝΙΚΗ μας!

Τέλος, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας, να σας συγχαρούμε για άλλη μια φορά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Drift Kings και να σας ευχηθούμε ό,τι καλύτερο ελπίζοντας να σας ξαναδούμε.