Στο Rally Japan τα αποκαλυπτήρια του Toyota Yaris Rally2

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι WRC Juha Kankunen θα είναι αυτός που θα βρεθεί στο τιμόνι του αγωνιστικού στα αποκαλυπτήρια του στην Ιαπωνία.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φετινή παρουσία του Kankkunen με την Toyota, έχοντας ήδη οδηγήσει σε κάποιες ειδικές διαδρομές με το Toyota GR Yaris H2 στο Βελγικό Ypres Rally το καλοκαίρι.

Ενώ το υδρογονοκίνητο αυτοκίνητο έχει τεράστια παγκόσμια σημασία για την Toyota, οι λάτρεις των ράλι θα είναι εξίσου ενθουσιασμένοι από την πρώτη εμφάνιση του GR Yaris Rally2 στο Aichi.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής έχει πει πολύ λίγα επίσημα για το αυτοκίνητο – σε σημείο που ορισμένες πηγές να αρνούνται ότι υπήρχε ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα – αλλά όπως γίνετε αντιληπτό το σασί νούμερο ένα ξεκίνησε για πρώτη φορά την 1η Οκτωβρίου.

Οι δοκιμές ξεκίνησαν αμέσως στη Φινλανδία και, σύμφωνα με πηγές χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ομάδα δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο για τα σχέδιά της για τον αγώνα που θα διεξαχθεί στην έδρα της, στο Rally Japan της επόμενης εβδομάδας.

Μια πηγή κοντά στην ομάδα ανέφερε: «Η Ιαπωνία θα ήταν το ιδανικό μέρος – και θα είναι το ιδανικό μέρος για να γίνει η πρώτη επίσημη παρουσία του Toyota Yaris Rally2.

Και το να έχεις κάποιον σαν τον Juha Kankkunen να οδηγεί σε κάποιες ειδικές είναι τέλειο. Υπάρχει ακόμη και συζήτηση ότι και κάποιος άλλος μπορεί να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι… Για να δούμε».

Η Toyota θα προσπαθήσει να επισημάνει ότι πρόκειται για ένα πολύ πρώιμο αυτοκίνητο ανάπτυξης, με το πρώτο αυτοκίνητο Rally2 της εταιρείας να μην είναι διαθέσιμο για ιδιώτες μέχρι το 2024.