Η Hyundai Motorsport τρέχει για πέμπτη χρονιά στο WRC

Η ομάδα της Hyundai Motorsport ετοιμάζετε να ξεκινήσει την πέμπτη της χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κάνοντας αρχή με τον αγώνα στο Μόντε Κάρλο (25-28 Ιανουαρίου). Το 2017 ήταν η πιο πετυχημένη σεζόν για την ομάδα η οποία φέτος έχει βάλει τον πήχη ψηλά, καθώς θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών.

Την περσινή χρονιά η Hyundai πέτυχε τέσσερις νίκες και ήταν πολύ κοντά και στους δύο τίτλους. Το Hyundai i20 Coupe WRC απέδειξε ότι ήταν αξιόπιστο και γρήγορο και κατάφερε να θριαμβεύσει σε χώμα και σε άσφαλτο, όμως η ομάδα έχασε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Οι κανονισμοί θα παραμείνουν οι ίδιοι με πέρσι και αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες και πληρώματα να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνετε για τις μάχες που θα γίνουν στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το i20 Coupe WRC αναβαθμίστηκε ούτως ώστε να παρουσιαστεί πιο ανταγωνιστικό. Το 2017 είδαμε πολύ ωραίες μάχες μεταξύ όλων των κατασκευαστών στο WRC και η φετινή σεζόν αναμένετε να είναι πιο συναρπαστική μεταξύ των Hyundai, Ford, Toyota και Citroen.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Hyundai Michel Nandan είπε: «Ετοιμαζόμαστε για την πέμπτη μας χρονιά στο WRC και οι στόχοι μας φέτος είναι να παλέψουμε για το πρωτάθλημα κατασκευαστών και οδηγών. Πλησιάσαμε πολύ αυτό το στόχο και το 2017 όμως κάναμε αρκετά λάθη και δεν είχαμε την απαιτούμενη απόδοση. Αυτά θέλουμε να τα διορθώσουμε φέτος. Δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς και έτσι όλες οι ομάδες θα βασιστούν στον περσινό σχεδιασμό των αυτοκινήτων, τα οποία θα έχουν ελάχιστες αλλαγές. Σεβόμαστε τους ανταγωνιστές και βάση της απόδοσης τους μπορούμε να βελτιωθούμε από αγώνα σε αγώνα. Αυτό μας ωθεί μπροστά και εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.»

Το Hyundai i20 Coupe WRC θα τρέχει το 2018 με το λογότυπο της Hyundai Shell Mobis World Rally Team και η ομάδα θα αγωνιστεί με τρία αυτοκίνητα στους 13 αγώνες του προγράμματος, στην προσπάθεια που θα κάνουν για να επιτευχθούν οι στόχοι. Τα πληρώματα που απαρτίζουν τη Hyundai Motorsport είναι οι Andreas Mikkelsen/Anders Jæger, Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, Dani Sordo/Carlos del Barrio και Hayden Paddon/Seb Marshal.

Η σεζόν για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ξεκινά την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου από την έκθεση Autosport International στο Birmingham και εκεί όλοι οι κατασκευαστές θα παρουσιάσουν τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα που θα τρέξουν το 2018. Ο πρώτος αγώνας είναι το Μόντε Κάρλο ο οποίος ξεκινά στις 25 Ιανουαρίου.