Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2024 – Μέρα 1η: Δυνατή εκκίνηση για Αλέξη Χάρη Γεωργίου και Κυριάκο Αριστείδου

Με δίψα για διακρίσεις και νίκες ξεκίνησαν στην πρεμιέρα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 31 οδηγοί, 22 στην κατηγορία PRO και 9 στην κατηγορία SEMI PRO.

Ο διήμερος αγώνας άρχισε σήμερα Σάββατο αρχικά με ελεύθερα δοκιμαστικά και ακολούθως με μονά βαθμολογημένα, εκεί όπου οδηγοί που στοχεύουν τον τίτλο δεν κατάφεραν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους αντιμετώπισε πρόβλημα με τον συμπλέκτη και έμεινε εκτός διπλών μονομαχιών. Εκτός έμειναν επίσης οι Αλέκος Χάσικος, Πάμπος Τσουρής και Stefan Sorin, με τον περσινό πρωταθλητή Σίμο Τίκκη να έχει τα δικά του θέματα με το αγωνιστικό, όμως στο τέλος να καταφέρνει να προκριθεί.

Στην κατηγορία PRO, αυτός που διέπρεψε ήταν ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι μηδενίστηκε στην πρώτη προσπάθεια, εντούτοις έχοντας μόνο μια ευκαιρία για καλή βαθμολογία οδήγησε ψύχραιμα και κυρίως σωστά παίρνοντας την ψηλότερη της ημέρας που ήταν 91.75 με ταχύτητα εισόδου 115km.

Σταθερός στα καλά περάσματα/αποτελέσματα, ο Σέργιος Γρηγορίου είναι εντός στόχων αφού όντας σαφώς βελτιωμένος στην δεύτερη προσπάθεια πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση με βαθμολογία 90.50 και ταχύτητα εισόδου 118km.

Ακόμα ένας οδηγός που είχε το ψυχικό σθένος να αντιδράσει σωστά ήταν ο Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ). Στην πρώτη του προσπάθεια δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί, όμως στην δεύτερη βαθμολογήθηκε με 89 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 116km για να πάρει την τρίτη θέση.

Ο Σάββας Σπύρου εξέπληξε ευχάριστα όσους βρέθηκαν σήμερα στην πίστα. Ερχόμενος από την κατηγορία SEMI PRO στην κατηγορία PRO, είχε ένα δυνατό δεύτερο πέρασμα και βαθμολογήθηκε με 87.50, έχοντας μάλιστα και την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου που ήταν 121km.

Με μια βαθμολογία της τάξης των 86 βαθμών στην δεύτερη προσπάθεια και ταχύτητα εισόδου επίσης 121km, ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX) πήρε την πέμπτη θέση ενώ τον ακολούθησε ο Δώρος Φραντζέσκου στην έκτη με καλύτερη βαθμολογία τους 85.75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 113km, όλα αυτά στο πρώτο πέρασμα.

Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε τη διαδικασία ο Ευτύχιος Χριστοδούλου, με καλύτερη βαθμολογία τους 81.75 βαθμούς στην δεύτερη προσπάθεια, όπου παράλληλα είχε ταχύτητα εισόδου 115km.

 

Η πρώτη προσπάθεια ήταν και η καλύτερη για τον Κώστα Κωνσταντίνου (Σπαρσή), ο οποίος βαθμολογήθηκε με 81.25 και ταχύτητα εισόδου 108km. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Χρίστος Λοΐζου που πήρε 80.50 στην δεύτερη προσπάθεια με ταχύτητα εισόδου 118km και ο Χριστόφορος Κωνσταντίνου που βαθμολογήθηκε με 79.50 και ταχύτητα εισόδου 110km στην δεύτερη προσπάθεια.

Στην κατηγορία SEMI PRO, ο Κυριάκος Αριστείδου ξεκίνησε αποφασισμένος για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα και η μέρα κύλισε ιδανικά αφού ήταν πρώτος στα μονά βαθμολογημένα. Ο Αριστείδου πήρε 87.75 στην δεύτερη προσπάθεια, με την ταχύτητα εισόδου να είναι 111km.

Οι 81.50 βαθμοί έφεραν τον ανερχόμενο Γιώργο Τζιαπούρα στην δεύτερη θέση, με τον νεαρό να έχει ταχύτητα εισόδου 118km, όλα αυτά στην δεύτερη του προσπάθεια.

Ο Πέτρος Χατζίκος ξεκίνησε επίσης δυνατά τον αγώνα ολοκληρώνοντας τρίτος τα μονά βαθμολογημένα παίρνοντας 78.25 με ταχύτητα εισόδου 109km στο δεύτερο του πέρασμα.

Ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Πέτρου έμεινε τέταρτος με καλύτερη βαθμολογία τους 73 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 104km στην δεύτερη προσπάθεια.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε ο Χρίστος Κούτα που πήρε 70.50 στο δεύτερο πέρασμα με ταχύτητα εισόδου 98km, ενώ τον ακολούθησε ο Δήμος Σαββίδης με καλύτερη βαθμολογία στο δεύτερο πέρασμα που ήταν 61.25 με ταχύτητα εισόδου 109km.

Τέλος, ένα όνομα που είναι συνυφασμένο με τους αγώνες 4×4 έκανε την εμφάνιση του στους αγώνες πλαγιολίσθησης. Ο Κύρος Αρτεμίου στον πρώτο του αγώνα μάζεψε 61 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 112km και πήρε την έβδομη θέση.

Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο Κυριακή με τις διπλές βαθμολογημένες μονομαχίες. Στο ΤΟΡ 32 o Νεόφυτος Φικάρδου θα αντιμετωπίσει τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και ο Αντώνης Νικολάου τον Σίμο Τίκκη. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Σέργιο Γρηγορίου στο ΤΟΡ 16 και σε περίπτωση που αντίπαλος θα είναι ο Τίκκης τότε μιλάμε για ένα πρόωρο τελικό.

Οι απαντήσεις φυσικά θα δοθούν αύριο στην πίστα Achna Speedway όπου το απόγευμα θα γνωρίζουμε τον πρώτο νικητή της σεζόν.

PROQUALI

PRO2QUALI

PROTOP32

PRO2TOP16