Στο Σταυροβούνι ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2024

Σε μια ειδική διαδρομή λίγο πολύ γνωστή σε όλους, καθώς διοργανώθηκαν δεκάδες αγώνες ταχύτητας, την ερχόμενη Κυριακή 10 Μαρτίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας συνεχίζετε με την διεξαγωγή του Stavrovouni Rally Sprint. Αγώνας που διοργανώνεται από από το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου με τη συνδιοργάνωση μελών του Σωματείου Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας υπό την αιγίδα της Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής είναι η περιοχή Σταυροβουνίου, με τους διοργανωτές να επιλέγουν την πασίγνωστη αμιγώς χωμάτινη ειδική των 2,18 χιλιομέτρων. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 10:00 με δοκιμαστικό πέρασμα, στις 11:00 θα γίνουν τα χρονομετρημένα περάσματα και η δεύτερη αγωνιστική συνάντηση θα ολοκληρωθεί στις 15:00, με τις απονομές να είναι προγραμματισμένες στις 16:00 στον χώρο του αγώνα.

Η λίστα συμμετοχών περιλαμβάνει συνολικά 36 οδηγούς, έτοιμους να προσφέρουν θέαμα σε μια διαδρομή που γνωρίζουν πολύ καλά. Φαβορί είναι ο περσινός δευτεραθλητής Πέτρος Πέτρου με Mitsubishi Lancer Evo 7, ο οποίος ξεκίνησε ιδανικά την χρονιά με νίκη στον πρώτο αγώνα και οι βλέψεις του είναι να εδραιωθεί στην πρώτη θέση.

Υπάρχουν όμως και άλλοι οδηγοί οι οποίοι έχουν τα φόντα για την νίκη όπως ο ταχύτατος Λούκας Χριστοφόρου με Semoc Bravo Sport, οι Ηλίας και Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo 6), Μάριος Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo και Λάμπρος Ιωαννίδη με Mitsubishi Lancer Evo, οδηγοί οι οποίοι θα κυνηγήσουν την διάκριση και στην RCS2.

Φαβορί για επικράτηση στην κατηγορία RC 2 είναι ο Σταύρος Αντωνίου με Mitsubishi Lancer Evo 10 R4, ενώ στην RCK1 ο εντυπωσιακός Στέφανος Γεωργίου «Chips Minor» Semog BravoSport.

Στην δικήνητη κατηγορία μεγάλο φαβορί είναι ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με Honda Civic EN2 και στην 2WDS θα έχουμε την μάχη των δύο Peugeot με Θωμά Θεοφάνους και Άγγελο Ξενοφώντος να διασταυρώνουν τα ξίφη σε ένα αγώνα όπου οι οδηγοί αναμένετε να δώσουν το 100% για υλοποίηση των στόχων.

Stavrovouni Rallysprint Provision Starting List