Stavrovouni Rally Sprint: Δύο στα δυο για τον Πέτρο Πέτρου

Με το Stavrovouni Rally Sprint συνεχίστηκε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ταχύτητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Χώρος διεξαγωγής η γνωστή διαδρομή παρά το Σταυροβούνι, η οποία προσέλκυσε 36 συμμετοχές με τους οδηγούς να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο την διάκριση τόσο για την γενική κατάταξη όσο και για τις επιμέρους κατηγορίες.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός ήταν αυτός που ξεχώρισε κατά τη διάρκεια της μέρας και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι τέσσερις πρώτοι οδηγοί τερμάτισαν τον αγώνα στο ίδιο δευτερόλεπτο.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Πέτρος Πέτρου (Mitsubishi Lancer Evo VII), ο οποίος μετά τη νίκη στην πρεμιέρα έκανε το δυο στα δυο και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Πέτρου με το 1:29.04 ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή και ο μόνος που τον πίεζε μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο Γιώργος Χ’’ Σάββας με το SEMOGBRAVO SPORT, καθώς ο χρόνος του ήταν 1:29.59.

Οι μάχες με τα χρονόμετρα φούντωσαν στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή με τις θέσεις να κρίνονται στις λεπτομέρειες.

Πολλοί προσπάθησαν, κανένας όμως δεν κατάφερε να να κερδίσει τον χρόνο του Πέτρου και έτσι αφού χρονολογικά ξεκινούσε τελευταίος, πήρε την δεύτερη νίκη στην σεζόν.

Ο Λούκας Χριστοφόρου μετά την πρεμιέρα συνέχισε να έχει πολύ καλές επιδόσεις και με βελτιωμένο χρόνο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή πίσω από το τιμόνι ενός SEMOGBRAVO SPORT, ολοκλήρωσε δεύτερος όντας εννέα δέκατα (1:29.13) πίσω από τον νικητή.

 

Εκπληκτικός ήταν και ο νεαρός Κωνσταντίνος Γεωργίου, ο οποίος επίσης με SEMOG BRAVO SPORT είδε στα μάτια πιο έμπειρους οδηγούς και με χρόνο 1:29.29 στην δεύτερη διαδρομή ανέβηκε στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ακόμα ένας οδηγός που τερμάτισε στο 29 (1:29.59), ήταν ο Γιώργος Χ’’ Σάββας (SEMOG BRAVO SPORT), ο οποίος τελικά έμεινε τέταρτος κερδίζοντας παράλληλα την RCK1.

 

Τέσσερις οδηγοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα στο 1:30, με τον Νικόλα Χούτρη να φέρνει το SEMOG BRAVO SPORT στην πέμπτη θέση με καλύτερο χρόνο το 1:30.05 στην δεύτερη προσπάθεια.

Μόλις ένα δέκατο πιο αργός από τον Χούτρη ήταν ο Ηλίας Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo VI, ο οποίος πήρε την έκτη θέση και την πρώτη στην RCS2.

Ο Στέφανος Γεωργίου με ακόμα ένα SEMOG BRAVO SPORT πήρε την έβδομη θέση με καλύτερο χρόνο το 1:30.38 στην στην δεύτερη του προσπάθεια.

Ακολούθησαν οι Λάμπρος Ιωαννίδης και Μάριος Παναγιώτου στην όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα, αμφότεροι με MitsubishiLancer, με τον Ιωαννίδη να κερδίζει και την RC2.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Κυριάκος Γεωργίου με SPEEDCAR EXTREME και τον ακολούθησε στην 11η θέση ο Μάριος Παύλου με Mitsubishi Lancer Evo VII.

Ο Ανδρέας Χριστοφόρου με SEMOG BRAVO SPORT τερμάτισε στην 12η θέση, οποίος κέρδισε επίσης και την RCK2. Στην 13η θέση πλασαρίστηκε ο Κώστας Παύλου (Mitsubishi Lancer EvoVII), 14ος ο Σωκράτης Φανή (SEMOG BRAVO SPORT) και 15ος ο Δημήτρης Πιερή (Mitsubishi Lancer Evo VI).

Ο Σταύρος Υπερμάχου (Mitsubishi Lancer Evo VII) τερμάτισε στην 16η θέση, στην 17η ο Κυριάκος Ιωαννίδης (MitsubishiLancer Evo VII), ο οποίος ειχε έξοδο στην δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή και ο Sadik Bilsimer που ακολουθεί το πρωτάθλημα έφερε το Mitsubishi Lancer Evo VIII στην 18ηθέση.

Ταχύτερος δικίνητος αναδείχθηκε ο Μιχάλης Διομήδους, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή φέτος κέρδισε την 2WD S με το Honda Civic ενώ ήταν 19ος γενικής.

Ο Θωμάς Θεοφάνους έτρεξε με ένα Peugeot 206 και τερμάτισε 20ος και πρώτος στην RCS3. Ο Άγγελος Ξενοφώντος συνέχισε μετά την πρεμιέρα να έχει πολύ καλές επιδόσεις και τερμάτισε 21ος γενικής με το Peugeot 206 και δεύτερος στην 2WDS.

Στην 22η θέση και πρώτος στην 2WD ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Ξενοφώντος με Honda Civic FN2. Ο Haroutoune Kchatchatrianέφερε το SEMOG BRAVO SPORT στην 23η θέση, με τον Χρίστο Χούτρη με ίδιο αγωνιστικό να τερματίζει στην 24η θέση όντας και ο μοναδικός αρχάριος που έτρεξε στον αγώνα.

Ο Μάριος Ποταμού με Subaru Impreza τερμάτισε 25ος, ακολουθούμενος από τον Ρίκκο Παναγιώτου (Suzuki Vitara) που κέρδισε επίσης την RCT1.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου (SPEEDCAR ETREME EVO) τερμάτισε 27ος, 28ος ολοκλήρωσε ο Γιάννος Ιωάννου (OPELASTRA), 29ος ο Σοφοκλής Μιχαήλ (VW GOLF) και 30ος ο Χρίστος Ιορδάνους (Ford Fiesta ST).

Νικητής στην RC5 και 31ος γενικής τερμάτισε ο Αργύρης Σταύρου με Suzuki Swift, 32ος ολοκλήρωσε ο Παναγιώτης Ηρακλή (OPEL CORSA) και 33ος o Φώτης Ιωάννου (SuzukiVitara). Ο Κλείτος Διομήδους (Peugeot 306 GTI) έμεινε 34ος, ενώ τον αγώνα δεν ξεκίνησαν οι Σταύρος Αντωνίου και Ευαγόρας Κούλουρος.

Ο επόμενος αγώνας είναι στις 21 Απριλίου και αναμένετε με μεγάλο ενδιαφέρον.