Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift 2024: Δώρος Φραντζέσκου και Γιώργος Τζιαπούρας άρχισαν με νίκη το φετινό πρωτάθλημα

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι παρακολούθησαν τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης που διοργάνωσε το Power Drift Club υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Κύριο χαρακτηριστικό ήταν το ευ αγωνίζεσθε μεταξύ των οδηγών, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για ακόμα μια φορά, με τις εκπλήξεις να δίνουν ωραίο χρώμα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος καθηστώ ντας την αμφίρροπη. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αγωνιστική άνοδος αρκετών οδηγών τόσο στην κατηγορία PRO όσο και στην SEMI PRO.

Ο διήμερος αγώνας ξεκίνησε το Σάββατο 9 Μαρτίου με τα μονά βαθμολογημένα, τα οποία για πρώτη φορά στα χρονικά μεταδόθηκαν απευθείας από την CYTAVISION.

Σε αυτή τη διαδικασία ξεχώρισε στην κατηγορία PRO ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου όπου ολοκλήρωσε πρώτος και στην SEMI PRO ο Κυριάκος Αριστείδου όπου επίσης ήταν πρώτος.

Η Κυριακή ήταν η μέρα των διπλών μαχών όπου θα αναδεικνυόταν και ο πρώτος νικητής της σεζόν και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο αφού κατέκλυσαν και τις δυο κερκίδες.

SEMI PRO

Αρχικά τα twin battles ξεκίνησαν με την κατηγορία SEMI PRO και αντίπαλοι στους 8 βρέθηκαν οι Χρίστος Πέτρου και Χρίστος Κούτα. Με νέο τρόπο βαθμολόγησης από φέτος και τους κριτές να μην ανακοινώνουν αποτέλεσμα μεταξύ των μαχών, οι οδηγοί έπρεπε να δίνουν το 100% και στα δυο περάσματα αλλιώς αφαιρούνταν βαθμοί.

Μετά από μια αμφίρροπη μάχη ο Κούτα ήταν αυτός που κέρδισε και αντίπαλος του στους 4 ήταν ο Κυριάκος Αριστείδου.

Ο νεαρότερος οδηγός του πρωταθλήματος, ο Γιώργος Τζιαπούρας, αντιμετώπισε τον νεοφερμένο στο πρωτάθλημα Κύρο Αρτεμίου. Ο Τζιαπούρας έδειξε από την περσινή χρονιά ότι θα εξελιχθεί σύντομα σε κορυφαίο οδηγό και στο πρώτο του φετινό twin στέφθηκε νικητής.

Ο Πέτρος Χατζίκος είχε αντίπαλο τον Δήμο Σαββίδη, ο οποίος όμως δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος με το αγωνιστικό και έτσι πέρασε στους 8.

Αντίπαλος του ήταν ο Τζιαπούρας, ο οποίος κατάφερε να προκριθεί στους 4 έχοντας δίπλα του αυτή τη φορά τον Χατζίκο.

Τζιαπούρας και Αριστείδου κέρδισαν τους Κούτα και Χατζίκο αντίστοιχα στους ημιτελικούς και έδωσαν ραντεβού για τον τελικό.

Αρχικά έγινε ο μικρός τελικός μεταξύ του Χατζίκου και του Κούτα όπου ανέδειξε νικητή τον Χατζίκο μετά που ο Κούτα αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, εξέλιξη που του έδωσε και την τρίτη θέση στον αγώνα.

Ο τελικός της κατηγορίας SEMI PRO δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από την PRO. Τζιαπούρας και Αριστείδου τα έδωσαν όλα, με το πρώτο να κερδίζει στο τέλος στις λεπτομέρειες και να παίρνει την παρθενική του νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος.

«Είμαι πανευτυχής για την πρώτη μου νίκη και θέλω να το επαναλάβω. Στόχος είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα», ανέφερε ο νικητής Γιώργος Τζιαπούρας.

Στην βαθμολογία ο Γιώργος Τζιαπούρας ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Κυριάκο Αριστείδου, έχοντας από 130 βαθμούς.

Ο Πέτρος Χατζίκος είναι τρίτος με 108, ακολουθεί ο Χρίστος Κούτα με 95, πέμπτος είναι ο Χρίστος Πέτρου με 76, έκτος ο Δήμος Σαββίδης με 74 και έβδομος ο Κύρος Αρτεμίου με 73.

PRO – ΤΟΡ 32

Στην κατηγορία PRO, η πρώτη μάχη ήταν μεταξύ του Νεόφυτου Φικάρδου και του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου. Πιο ψύχραιμος ο Φικάρδου, κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του και πέρασε στους 16.

Ο Αντώνης Νικολάου είχε δύσκολο έργο απέναντι στον περσινό πρωταθλητή Σίμο Τίκκη όμως δεν κατάφερε ποτέ να διεκδικήσει μια θέση στους 16 αφού ένα θέμα με το αυτοκίνητο δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί και έτσι ο Τίκκης πέρασε στην επόμενη φάση.

ΤΟΡ 16

Ενδιαφέρον ζευγάρια είχε στην 16αδα και αναμφίβολα αυτό που ξεχώρισε ήταν οι Σίμος Τίκκης και Σέργιος Γρηγορίου. Ο πρωταθλητής του 2023 θα αντιμετώπιζε τον πρωταθλητή του 2022 και αυτή η μάχη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και τελικός.

Και οι δυο πάλεψαν επι ίσοις όροις και οδηγήθηκαν σε one more time για να ξεκαθαρίσουν τις διαφορές τους. Εκεί, ο Σίμος Τίκκης ήταν αυτός που κέρδισε περνώντας πανηγυρικά στους 8.

Ένας οδηγός που έλαμψε στον αγώνα ήταν ο Ευτύχιος Χριστοδούλου. Ο πρόσφατα τιμημένος από το Power Drift Club σαν καλύτερος ανερχόμενος οδηγός, με αντίπαλο τον Χριστόφορο Κωνσταντίνου αναδείχθηκε νικητής και περίμενε αντίπαλο στους 8.

Ο Δώρος Φραντζέσκου είχε σταθερά περάσματα σε όλη τη διαδικασία και με όπλο την εμπειρία κέρδισε στο δικό του twin τον Βασίλη Χριστοφόρου για να προκριθεί στην επόμενη φάση.

Δυο φίλοι ήρθαν αντιμέτωποι στους 16 και αυτοί ήταν οι Δημητράκης Χριστοφή (TAKAMOURA) και Πόλυς Κωνσταντίνου. Φίλοι εκτός, αντίπαλοι εντός πίστας, και ο TAKAMOURA δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Κωνσταντίνου, καταφέρνοντας να κερδίσει και να πάει στους 8.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου μετά το καλύτερο μονό βαθμολογημένο ήθελε να δώσει συνέχεια και στα twin battles με αντίπαλο τον Νεόφυτο Φικάρδου ξεκίνησε νικηφόρα τη διαδικασία προκρινόμενος στους 8.

Ο Χρίστος Λοΐζου ήταν αισιόδοξος για καλό αποτέλεσμα πριν την έναρξη του αγώνα και στις διπλές μονομαχίες αρχικά έπρεπε να αποκλείσει ένα πολύ αξιόμαχο αντίπαλο, τον Κώστα Κωνσταντίνου (ΣΠΑΡΣΗ). Δυνατή μονομαχία που κέντρισε το ενδιαφέρον και η οποία ανέδειξε τον Λοΐζου νικητή.

Ο νεοφερμένος στην PRO Σάββας Σπύρου ήταν από τους οδηγούς που ξεχώρισαν σε απόδοση και επίδοση. Αντίπαλος στους 16 ήταν ο Παναγιώτης Νικολάου και ο Σάββας Σπύρου ήταν ο νικητής σε αυτή την μονομαχία παίρνοντας την πρώτη του νίκη σε twin στην PRO.

Ανδρέας Ανδρέου (WAX) και Πάμπος Νικολάου ήταν ένα ζευγάρι χωρίς προγνωστικά αφού και οι δυο είχαν μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης. Ο WAX ήταν ο οδηγός που τελικά αναδείχθηκε νικητής και πέρασε πανηγυρικά στους 8.

ΤΟΡ 8

Όσο προχωρούσαν οι μάχες τόσο μεγάλωνε το ενδιαφέρον στον αγώνα. Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου είχε ψηλές βλέψεις, όπως επίσης και ο αντίπαλος του Χρίστος Λοΐζου.

Δυνατή μονομαχία, με τους δυο να μάχονται πόστα με πόρτα, όπου στο τέλος ο Λοΐζου κατάφερε να προκριθεί στην τετράδα και να ονειρεύεται νίκη…

Ο πρωτάρης στην PRO Σάββας Σπύρου αντιμετώπισε ένα από τους πιο έμπειρους οδηγούς, τον Ανδρέα Ανδρέου (WAX). Αυτό δεν τον πτόησε καθόλου και όντας πολύ ανταγωνιστικός απέκλεισε τον WAX φτάνοντας στα ημιτελικά.

Ο Πρωταθλητής Σίμος Τίκκης αντιμετώπισε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου και μετά από δυο πολύ δυνατά και αμφίρροπα twin battles ο Χριστοδούλου κατάφερε να αποκλείσει τον μεγάλο του αντίπαλο και να φτάσει στους 4.

Διπλό χωρίς προγνωστικά ήταν και αυτό μεταξύ του Δώρου Φραντζέσκου και του ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ. Οι δυο παλιές καραβάνες του Drift χάρισαν θέαμα στον κόσμο και αυτός που αναδείχθηκε νικητής στο τέλος ήταν ο Φραντζέσκου που πλησίαζε ολοένα και πιο πολύ στον τελικό.

ΤΟΡ 4

Ο Χρίστος Λοΐζου αντιμετώπισε τον Σάββα Σπύρου. Και οι δυο οδηγοί έφταναν για πρώτη σε ημιτελικό και έχοντας μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία ήθελαν πάση θυσία την πρόκριση, όμως μόνο ένας θα ήταν ο διεκδικητής της νίκης.

Ο Λοΐζου ήταν ο οδηγός που έκανε τα λιγότερα λάθη και για πρώτη φορά έφτασε σε τελικό, έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη.

Αντίπαλος του θα ήταν ο Δώρος Φραντζέσκου, ο οποίος είδε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα και να μην μπορεί να αγωνιστεί.

Στον μικρό τελικό ο Σάββας Σπύρου πήρε την τρίτη θέση αφού ο Χριστοδούλου δεν αγωνίστηκε και όλοι πλέον περίμεναν με αγωνία τον τελικό.

Εκεί αντίπαλοι ήταν ένας παλιός οδηγός και πρωταθλητής, ο Δώρος Φραντζέσκου και ένας νέος και διψασμένος για διάκριση, ο Χρίστος Λοΐζου.

Εκατέρωθεν, έκαναν λάθη στις δυο μάχες και αυτός που κέρδισε στις λεπτομέρειες ήταν ο Δώρος Φραντζέσκου, ο οποίος πανηγύρισε δέοντος την πρώτη νίκη της σεζόν.

Ο Χρίστος Λοΐζου που επίσης πρόσφατα τιμήθηκε από το PowerDrift Club σαν ο καλύτερος ανερχόμενος οδηγός, έστειλε μήνυμα ότι αυτό είναι πλέον παρελθόν αφού δίκαια θα συγκαταλέγετε στους διεκδικητές της νίκης.

«Καλύτερο ξεκίνημα δε θα μπορούσα να έχω», είπε ο νικητής Δώρος Φραντζέσκου, προσθέτοντας, «Τα έδωσα όλα για να κερδίσω και τα κατάφερα. Ένα μπράβο θέλω να πω στην ομάδα μου, στους χορηγούς μου που με έφεραν εδώ και επίσης ένα ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε να μας δει. Με τους επόμενους αγώνες να είναι στο “Parking”, θα κάνουμε αλλαγές για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να παλέψουμε για το πρωτάθλημα».

Στην βαθμολογία ο Δώρος Φραντζέσκου έχει 124 βαθμούς, ο δεύτερος Χρίστος Λοΐζου 111 και ο τρίτος Σάββας Σπύρου 106.

Ο Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι τέταρτος με 93 βαθμούς, πέμπτος ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου με 90, έκτος ο Δημητράκης Χριστοφή με 78, έβδομος ο Ανδρέας Ανδρέου με 75 και όγδοος ο Σίμος Τίκκης με 70. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Σέργιος Γρηγορίου (60 βαθμούς) και ο Κώστας Κωνσταντίνου (52 βαθμούς).

Στις 14 Απριλίου είναι προγραμματισμένος ο επόμενος αγώνας, ο οποίος θα διεξαχθεί αυτή τη φορά στο “Parking”, σε μια πιο τεχνική διαδρομή όπου στο παρελθόν είδαμε πολλές εκπλήξεις και φαβορί να μένουν νωρίς εκτός.