Drift Kings Πρώτος Αγώνας – Ουγγαρία Μεγάλος Νικητής Ο Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο»

Άνοιξε η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τον αγώνα στην πίστα Tököl της Ουγγαρίας ο οποίος διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου. Ο περσινός πρωταθλητής DriftKings Γιώργος Χριστοφόρου, ξεκίνησε ιδανικά την υπεράσπιση του τίτλου του, θέλοντας να γράψει ιστορία σαν ο μοναδικός οδηγός στην ιστορία του Drift Kings που θα κατακτήσει σερί πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε το Σάββατο με στις με 9:00 με ελεύθερα δοκιμαστικά περάσματα και ακολούθησαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ξεκινώντας με την κατηγορία Pro, o Kevin Piskolty, πήρε την πρώτη θέση με 92 βαθμούς, έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 129 Χ.Α.Ω. Στην δεύτερη θέση ο Tamas Treitl με 91 βαθμούς, ταχύτητα εισόδου στα 138 Χ.Α.Ω. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Donatas Macpreiksas με 89,5 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 138 Χ.Α.Ω.

Ο δικός μας Γιώργος Χριστοφόρου «Έλα Κόκο» πήρε την 6η θέση με 86 βαθμούς από το πρώτο του πέρασμα αφού μηδενίστηκε στο δεύτερο και έχοντας την υψηλότερη ταχύτητα όλων στα 146 Χ.Α.Ω.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου Άντρος Αντωνίου πήρε την 18η θέση με 67 βαθμούς και ταχύτητα στα 116 Χ.Α.Ω.  Τέλος ο Νίκος Ζάχος πήρε την 12η θέση με 75,5 έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 123 Χ.Α.Ω.

Στην κατηγορία Pro2, o Donatas Macpreiksas πήρε την πρώτη θέση με 96 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 125 Χ.Α.Ω. Δεύτερη θέση για τον Bruno Hagymasi με 92 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 130 Χ.Α.Ω. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Eric Lobmayer με 86 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 123 Χ.Α.Ω.  Η Ελένη Σαμαρά πήρε την 19η θέση στην Pro2 και την 4η στο Queen με 41,25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 105 Χ.Α.Ω.

Ο Παύλος Σαμαράς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει βαθμολογημένο πέρασμα έχοντας δύο μηδενικά περάσματα και με αυτό αποκλείστηκε από τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Για την ιστορία την υψηλότερη ταχύτητα εισόδου πέτυχε ο Richard Miklos με 130 Χ.Α.Ω.  Στην κατηγορία Queen την πρώτη θέση πήρε η Sandra Janusauskaite με 77 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 136 χιλιόμετρα η οποία ήταν και η υψηλότερη της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση η Alice Ene με 76,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 116 χιλιόμετρα.  Την τριάδα συμπλήρωσε η Viktoria Potoczki με 47,25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 105 χιλιόμετρα.

Την Κυριακή δεύτερη μέρα του αγώνα το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 13:00 με διπλά δοκιμαστικά περάσματα, στις 14:00 είχαμε την κορύφωση του αγώνα με τα διπλά βαθμολογημένα περάσματα. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είδαμε τον Γιώργο Χριστοφόρου να κερδίζει στους 16 την Alice Ene, στους 8 τον Donatas Macpreiksas και στον ημιτελικό τον Tamas Treitl, φτάνοντας έτσι στον μεγάλο τελικό.

Εκεί βρήκε απέναντι του ένα εξαιρετικό Gediminas Levickas τον οποίο κέρδισε κατακτώντας την πρώτη θέση, σε ένα διπλό πέρασμα το οποίο μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση αφού ο Χριστοφόρου είχε έξοδο με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιά στο αγωνιστικό του.

 

To τρίτο σκαλοπάτι στο βάθρο κατέκτησε ο Tamas Treitl, ο οποίος επικράτησε του  Patrick Csolotei στον μικρό τελικό. Ο Άντρος Αντωνίου απέκλεισε στους 32 τον Mattia Conti, χάνοντας στους 16 από τον Tamas Treitl, ο οποίος έχασε από τον Γιώργο Χριστοφόρου στα ημιτελικά.  Ο Νίκος Ζάχος έχασε στους 32 από τον Massimo Checchin.

Στην κατηγορία Pro2 μεγάλος νικητής ο Erik Lobmayer, στην δεύτερη θέση ο Dominik Pocsai και το βάθρο συμπλήρωσε ο Bruno Hagymasi. Στην κατηγορία Queen, η Ελένη Σαμαρά απέκλεισε την Sandra Janusauskaite χάνοντας στον μεγάλο τελικό από την Viktoria Potoczki κατακτώντας την δεύτερη θέση.  Την τριάδα συμπλήρωσε η πρωταθλήτρια Queen 2021 Alice Ene.

Επόμενος αγώνας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Dift Kings θα είναι τον Ιούνιο 7-8-9 Ιουνίου στην Γαλλία.