ΟΦΑ Rally Sprint 2024 – Νικητής Ο Κώστας Ζήνωνος

Διοργανώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου από τον Όμιλο Φίλων Αυτοκινήτου (Ο.Φ.Α) ο πρώτος αγώνας της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου. Χώρος διεξαγωγής της πρεμιέρας η περιοχή Κοκκινοτημιθιάς, σε μια ειδική διαδρομή μήκους 3.50 χιλιομέτρων (92% Χωμάτινος– 8% Ασφάλτινος).

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με το αναγνωριστικό πέρασμα στις 9:45, στις 10:10 είχαμε το δοκιμαστικό πέρασμα και ακολούθησαν τα δύο χρονομετρημένα περάσματα στις 10:30, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στις 15:00.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είδαμε πραγματικές μάχες για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή με το αποτέλεσμα να κρίνεται στα χιλιοστά αν αναλογιστεί κανείς ότι τους πρώτους τρείς τους χωρίζει μια διαφορά λιγότερη του ενός δευτερολέπτου.

Μεγάλος νικητής ο Κώστας Ζήνωνος με Mitsubishi Lancer EVO 10 και χρόνο 02:57.28 ο οποίος δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί που είχε πριν από τον αγώνα κάνοντας μόνο ένα χρονομετρημένο πέρασμα.  Στην δεύτερη θέση με χρόνο 02:57.86 ο Μιχάλης Ποσείδιας με Mitsubishi Lancer EVO 10, ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του κατά πολύ στο δεύτερο του πέρασμα αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει την πρωτιά.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο νεαρός ταλαντούχος οδηγός Μίλτος Μιλτιάδους με Speed Car Wonder και χρόνο 02:58.02 από το πρώτο του πέρασμα αφού δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το δεύτερο.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 ο Σωκράτης Σωκράτους με SubaruImpreza και χρόνο 2:59.19.  Στην πέμπτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCL1 οι YaronNada/Άγγελος Μακρίδης με Mitsubishi Mirage και χρόνο 2:59.61. Στην 6η θέση και πρώτο στην κατηγορία RC2 έχουμε τον Γιώργο Νέστωρος με Mitsubishi Lancer EVO 10 και χρόνο 3:00.42.

Στην 7η θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC2 οι Χρίστος Χριστοδούλου/Αντρέας Αντρέου με Subaru Impreza και χρόνο 3:04.17. Στην 8η θέση γενικής και τρίτος στην κατηγορία RC2, ο Κώστας Λαός με Mitsubishi Lancer EVO 9.

Στην 9η θέση ο Χριστάκης Κοκίας με Mitsubishi.  Την δεκάδα συμπλήρωσε ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου με Honda Civic, ο οποίος κέρδισε και την δικήνητη κατηγορία.

Στις υπόλοιπες θέσεις έχουμε τους Χριστοδούλου Χριστόδουλο/Κυριάκο Νικολετή, Ρίκο Παναγιώτου ο οποίος κέρδισε και την κατηγορία RCT1, Μάριο Αντωνίου και Στέλιο Ζάκο ο οποίος πήρε δεύτερη θέση στην δικήνητη κατηγορία.  Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Μάριος Ζάκος ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει χρονομετρημένο πέρασμα.  Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα είχαμε και τις απονομές στο χώρο διεξαγωγής του.

Επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Αγώνων Ταχύτητας του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου είναι προγραμματισμένος στις 2 Ιουνίου στην Πάφο με διοργανωτή, το σωματείο Pafos Motorsport Association.