ΟΦΑ Rally Sprint 2024: Πρεμιέρα πρωταθλήματος ταχύτητας Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου

Διοργανώνεται την Κυριακή 21 Απριλίου από το σωματείο τον Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου (Ο.Φ.Α) ο πρώτος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος ταχύτητας του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου. Χώρος διεξαγωγής του εναρκτήριου αγώνα ταχύτητας της χρονιάς η ειδική διαδρομή μήκους 3.50 χιλιομέτρων (92% Χωμάτινος– 8% Ασφάλτινος) στην Κοκκινοτριμιθιά.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκινά με το αναγνωριστικό πέρασμα στις 9:45, στις 10:10 θα έχουμε το δοκιμαστικό πέρασμα και θα ακολουθήσουν τα δύο χρονομετρημένα περάσματα στις 10:30 με τον αγώνα να ολοκληρώνεται στις 15:00. Oι απονομές είναι προγραμματισμένες στις 16:00 στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα.

Από τα 15 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή, ξεχωρίζουμε τους Κώστα Ζήνωνος και Μιχάλη Ποσείδια και οι δύο με Mitsubishi Lancer EVo 10, οι οποίοι θα παλέψουν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.  Απέναντι τους όμως θα βρουν και άλλους αξιόλογους οδηγούς όπως τον πάντα εντυπωσιακό Σωκράτη Σωκράτους με Subaru Impreza, τον ταλαντούχο Μιλτιάδη Μιλτιάδους με Speed Car Wonder αλλά και το δίδυμο των Χρίστου Χριστοδούλου/Αντρέα Αντρέου με SubaruImpreza.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ξεκινώντας από την RC2 ο Γιώργος Νέστωρος με Mitsubishi LancerEVO10 έχει τον πρώτο λόγο, με τους Χριστάκη Κοκία με Mitsubishi Lancer EVO και Κώστα Λαό με Mitsubishi Lancer EVO 9 εποφθαλμιούν ακόμα και αυτή την πρώτη θέση.

Στην RCS2 οι Μάριος Αντωνίου και Χριστόδουλος Χριστοδούλου/Κυριάκος Νικολετή με MitsubishiLancer Evo να αναμένεται να έχουν μάχη για επικράτηση, ενώ στην RCL1 έχουμε την παρουσία των Yaron Nadav/Άγγελου Μακρίδη με Mitsubishi Mirage και στην RCT1 θα αγωνιστεί ο Ρίκκος Παναγιώτου με Suzuki Vitara. Τέλος στην δικήνητη κατηγορία τη νίκη θα διεκδικήσουν οι Στέλιος Ζάκου με Toyota Starlet και Μάριος Ζάκο με VW Golf.