5ος Αγώνας Scramble 2023/2024: Απόλυτος κυρίαρχος και πρωταθλητής ο Χρύσανθος Γεωργίου

Σε παράσταση για ένα εξελίχθηκε το φετινό Παγκύρπιο Πρωτάθλημα Scramble, καθώς ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη σεζόν, μετρώντας πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Τον πέμπτο και τελευταίο αγώνα του ημερολογίου διοργάνωσε η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Πάφου την Κυριακή 7 Απριλίου σε περιοχή πλησίον του φράγματος Ασπρόκρεμου. Το πρώτο μισό της διαδρομής ήταν σχετικά δύσκολο με όλους τους αναβάτες να δυσκολεύονται στο πέρασμα από την κοίτη του ποταμού Ξεροπόταμου, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που “πιάστηκαν” στην λάσπη χάνοντας χρόνο και θέσεις, ενώ δεν έλειψαν και οι εγκαταλείψεις.

Παρά τις δυσκολίες, ο μεγάλος πρωταγωνιστής φέτος, Χρύσανθος Γεωργίου, ήταν και πάλι αυτός που ξεχώρισε από τους υπόλοιπους και όντας ο ταχύτερος όλων άνοιξε λογαριασμό τίτλων και στο πρωτάθλημα Scramble.

Champion

Την καλύτερη εκκίνηση στον αγώνα έκανε ο Μάρκος Παυλίδης με τον BO MOTOR OIL / RINALDI Μιχάλη Πάμπουκκα, Χρύσανθο Γεωργίου και BO MOTOR OIL / RINALDI Μάριο Πάμπουκκα να ακολουθούν.

Η συμπλήρωση του πρώτου γύρου βρήκε τον Χρύσανθο Γεωργίου να προηγείται, με τους Μιχάλη και Μάριο Πάμπουκκα να είναι κοντά του.

Εκτός νωρίς έμεινε ο Βρυώνης Βλασίου, ο οποίος έμεινε στην λάσπη του Ξεροπόταμου από τον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Την ίδια τύχη είχε και ο Μιχάλης Πάμπουκκας, όμως παρά το χαμένο χρόνο εντούτοις κατάφερε να συνεχίσει τον αγώνα.

Μπροστά ο Χρύσανθος Γεωργίου άνοιγε την απόσταση από τους διώκτες την ίδια στιγμή που ο Άριστος Γεωργίου που είχε μείνει πίσω να ανακάμπτει και να πλασάρετε δεύτερος. Οδήγησε μεν γρήγορα προσπαθόντας να μειώσει την απόσταση από τον πρωτοπόρο, όμως όπως φάνηκε στην πορεία του αγώνα αυτό ήταν δύσκολο.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου κράτησε ένα γρήγορο τέμπο μέχρι και το τέλος και το πέσιμο την καρό σημαίας τον βρήκε νικητή για πέμπτη φορά, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο και σε αυτό το άθλημα μετά τα τέσσερα πρωταθλήματα στο Motocross. «Πέρυσι έτρεξα σε ορισμένα Scramble και με κέρδισε αυτού του είδους ο αγώνας καθώς απαιτεί περισσότερη συγκέντρωση και πολλή τεχνική. Πρέπει παράλληλα να είσαι προσεκτικός από τα φυσικά εμπόδια στις διαδρομές αφού δεν έχουν καμία σχέση με τις πίστες Motocross. Έχοντας την φυσική κατάσταση από τους αγώνες Motocross αλλά και την τεχνική, επιπρόσθετα με την προπόνηση που έκανα για αγώνες Enduro αποφάσισα να δοκιμάσω τις ικανότητες μου και σε αυτό το άθλημα.

Φυσικά σε αυτή την απόφαση/συμμετοχή συνέτεινε τα μέγιστα και η συνεργασία με την KTM Cyprus και το Motorace, καθώς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το φετινό πρωτάθλημα Scramble. Κατάφερα να κερδίσω και τους πέντε αγώνες και παράλληλα το πρωτάθλημα και θα δούμε/αποφασίσουμε τι μέλει γενέσθαι για τη νέα χρονιά».

Ο Άριστος Γεωργίου μετά από πολύ καλή προσπάθεια ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα, με τον Μάριο Πάμπουκκα να ανεβαίνει στο τελευταίο σκαλί του βάθρου, ακολουθούμενος στην τέταρτη θέση από τον Μιχάλη Πάμπουκκα.

Ε1

Μετά την επέμβαση στο χέρι, η οποία τον άφησε εκτός από τους περισσότερους αγώνες, στον φινάλε της σεζόν δοκίμασε δυνάμεις έχοντας μάλιστα αρκετά καλό χρόνο παρά την αποχή. Ο λόγος για τον BO MOTOR OIL / RINALDI Γιάννη Χαραλάμπους, ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής στην Ε1, αφήνοντας δεύτερο τον Magdis Nassar που έτρεξε επίσης σε αυτή την κατηγορία.

Ε2

Ο Fedor Kleandrov είναι ο αναβάτης που έσπασε το αήττητο του Γιώργου Παουλλή στην Ε2. O νεαρός εκμεταλλεύτηκε το “κόλλημα” του Παουλλή στην λάσπη και παίρνοντας την πρωτοπορία κατάφερε να την διατηρήσει μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στη σεζόν.

Ο Παουλλής έμεινε δεύτερος, χωρίς όμως να επηρεαστεί βαθμολογικά αφού είχε κερδίσει τους προηγούμενους τέσσερις αγώνες.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Μιχαήλ, με τον Αλέξη Παντελίδη να τερματίζει τέταρτος. Ο Βάσος Βασιλείου πήρε την πέμπτη και ο Μάριος Χριστοδούλου την έκτη.

Ε3

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκε ο Andrei Bassa, ο οποίος κέρδισε τον ανταγωνισμό στην κατηγορία και έκλεισε τη σεζόν 2023/2024 με νίκη, η οποία ήταν η πρώτη και συνοδεύτηκε με πολύ καλή επίδοση στον αγώνα.

Ο Βασίλης Πατσαλίδης ήταν σε μεγάλη μάχη με τον Μαρίνο Γεωργίου και κατάφερε να κερδίσει την δεύτερη θέση με διαφορά μόλις ενός δευτερολέπτου, αφήνοντας τον Γεωργίου τρίτο.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Σταύρος Σόλωνος και τον ακολούθησε στην πέμπτη ο Χαράλαμπος Γρηγορίου. Ο Σάββας Σάββα πλασαρίστηκε στην έκτη θέση, έβδομος ολοκλήρωσε ο Alexander Chepurko, όγδοος ο Μάρκος Παυλίδης και ένατος ο Πάρης Λουκά.

ΜΧ 1

Εύκολη επικράτηση στην κατηγορία για τον Βασίλη Μόσχο, ο οποίος αυτή τη φορά είχε αντίπαλο τον Ανδρέα Κριτικό. Όντας ταχύτερος, πήρε την πρώτη θέση, με τον Κριτικό να τερματίζει δεύτερος.

ΜΧ 2

Στην ΜΧ 2 μόνο ένας αναβάτης έτρεξε και αυτός ήταν ο Παναγιώτης Ιορδάνους.

ΟΡΕΝ

Δυνατές μάχες έγιναν στην κατηγορία ΟΡΕΝ και νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Ανδρέου. Μαζί του στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν οι Παύλος Αποστόλου και Μαρίνος Δημητρίου που τερμάτισαν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Χρίστος Τσίγγης, πέμπτος ο Γιάννος Αλεξάνδρου, έκτος ο Γιασουμής Γιασουμή και έβδομος ο Θεόκλητος Ανδρέου.

VETERAN

Με νίκη έκλεισε τη σεζόν ο Χριστόφορος Χρυσάνθου, καθώς ήταν ο ταχύτερος στην κατηγορία. Ο Richard Marmon πήρε ακόμα ένα βάθρο στη σεζόν τερματίζοντας δεύτερος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μιχάλης Παναγιώτου με τους Γιάννο Ιωάννου και Μαρίνο Παναγιώτου να τερματίζουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα.

Για τους Πρωταθλητές και τις υπόλοιπες θέσεις όλων των κατηγοριών θα αναφερθούμε σε κατοπινό στάδιο όταν και εφόσον η Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας δώσει στην δημοσιότητα τις βαθμολογίες.