Δεύτερος αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης: Θρίαμβος για Πάμπο Νικολάου και Γιώργο Τζιαπούρα

Την Κυριακή 14 Απριλίου διεξήχθη ακόμα ένας συναρπαστικός αγώνας στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης, τον δεύτερο κατά σειρά στο ημερολόγιο. Δυνατές μάχες, απρόοπτη εξέλιξη και αδρεναλίνη στο μάξιμουμ συνέθεσαν ένα σκηνικό που μόνο στους αγώνες πλαγιολίσθησης μπορεί να ζήσει κανείς.

Από νωρίς η κερκίδες γέμισαν και όλοι περίμεναν να δουν θέαμα υψηλών προδιαγραφών, κάτι που επαληθεύτηκε από τους οδηγούς που συμμετείχαν στον αγώνα. Μετά πρωινή ενημέρωση από τους κριτές Mike Procureur και Adam Kerenyi για το τι ζητούσαν από τους οδηγούς στην διαδρομή, άρχισαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και αρκετοί οδηγοί έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους για τον αγώνα.

Η κατηγορία SEMI PRO ξεκίνησε πρώτη και ο Κυριάκος Αριστείδου ήταν αυτός που ξεχώρισε καθώς κατατάγει πρώτος με 80.25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 101km στην δεύτερη του προσπάθεια.

Ο νεαρότερος από τους συμμετέχοντες στην κατηγορία, Γιώργος Τζιαπούρας, πήρε την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία που ήταν 75.75 με ταχύτητα εισόδου 107km, στην πρώτη προσπάθεια, ενώ τρίτος ολοκλήρωσε τη διαδικασία ο Χρίστος Πέτρου με 72.5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 98km στην δεύτερη του προσπάθεια.

Ο Κύρος Αρτεμίου συνέχισε την αγωνιστική βελτίωση και πήρε την τέταρτη θέση στα μονά βαθμολογημένα με ψηλότερη τους 70.25 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου τα 105km στην πρώτη του προσπάθεια. Ο Χρίστος Κούτα μηδενίστηκε στην πρώτη προσπάθεια και κάνοντας ένα ασφαλές πέρασμα χωρίς ρίσκα στην δεύτερη βαθμολογήθηκε με 69.75 και ταχύτητα εισόδου 95km για να πάρει την πέμπτη θέση.

Με καλύτερη βαθμολογία στην πρώτη προσπάθεια (60.5/102km) ο Πέτρος Χατζίκος πήρε την έκτη θέση και τον ακολούθησε ο David Bell στην έβδομη που πήρε 47 βαθμούς με 96km είσοδο στην δεύτερη του προσπάθεια. Θεόδωρος Θεοδούλου και Δήμος Σαββίδης δεν κατάφεραν να προκριθούν στις διπλές μάχες.

Στην κατηγορία PRO αρκετοί οδηγοί ήταν σε φόρμα και αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Δώρος Φραντζέσκου. Ο νικητής της πρεμιέρας συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις συνδυάζοντας τες ακόμα μια φορά με ουσία, γεγονός που τον καθιστά εκ των φαβορί σε κάθε αγώνα.

Στα μονά βαθμολογημένα με σαφώς καλύτερες γραμμές στην δεύτερη του προσπάθεια πήρε την ψηλότερη βαθμολογία που ήταν 87.75 με ταχύτητα εισόδου 113km. Ο Σίμος Τίκκης έψαχνε ένα αποτέλεσμα που θα τον κρατούσε ψηλά στην βαθμολογία μετά την όγδοη θέση της πρεμιέρας και αρχικά πήρε το δεύτερο καλύτερο βαθμολογημένο από την πρώτη του προσπάθεια που ήταν 83.5 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 110km.

Πολύ δυνατός παρουσιάστηκε ο Βασίλης Χριστοφόρου, ο οποίος ήταν ο ένας από τους μόλις τρείς οδηγούς που πήραν βαθμολογία πάνω από το 80. Ο Χριστοφόρου είχε δυο σταθερά περάσματα όμως το πρώτο ήταν αυτό που του έδωσε και την καλύτερη προσωπική βαθμολογία που ήταν 80.25 με ταχύτητα εισόδου 105km.

Ακόμα ένας οδηγός που άρχισε δυνατά την μέρα του ήταν ο Κώστας Κωνσταντίνου (Σπαρσής), ο οποίος πλασαρίστηκε τέταρτος παίρνοντας 79.75 βαθμούς στην δεύτερη του προσπάθεια, έχοντας ταχύτητα εισόδου 110km.

Ο Χαράλαμπος Τσουρής έψαχνε μια καλή εμφάνιση συνοδευόμενη με καλό αποτέλεσμα και ο αγώνας άρχισε με θετικό πρόσημο για τον ίδιο αφού πήρε το πέμπτο καλύτερο βαθμολογημένο από την πρώτη του προσπάθεια που ήταν 79 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 112km.

Πάντα δυνατός στο “Parking”, ο Ανδρέας Ανδρέου (WAX) πήρε την έκτη θέση στην δεύτερη του προσπάθεια με βαθμολογία 78.75 βαθμούς και 111km είσοδο. Ο Πάμπος Νικολάου ολοκλήρωσε τα μονά βαθμολογημένα στην έβδομη θέση παίρνοντας 78.25 με ταχύτητα εισόδου 105km στην δεύτερη του προσπάθεια, ενώ ο Χρίστος Λοΐζου έμεινε όγδοος με μια προσπάθεια, την δεύτερη, αφού στην πρώτη μηδενίστηκε. Η βαθμολογία του Λοΐζου ήταν 77.75 με ταχύτητα εισόδου 111km.

Ο Δημητράκης Χριστοφή (ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ) πήρε την ένατη θέση με 76.75 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 107km και ο Ευτύχιος Χριστοδούλου συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα με καλύτερη βαθμολογία τους 74.25 βαθμούς και 101km εισόδου.

Η ολοκλήρωση των μονών περασμάτων έκρινε παράλληλα και τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες για τις κατηγορίες PRO και SEMI PRO. Σε ορισμένες περιπτώσεις έγιναν κυριολεκτικά μάχες πόρτα με πόρτα, οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό που κατέκλυσε τις κερκίδες.

SEMIPRO

Ο Κυριάκος Αριστείδου πέρασε απευθείας στην τετράδα και περίμενε τον αντίπαλο του που θα ήταν ο νικητής του ζευγαριού Χρίστος Κούτας και Κύρος Αρτεμίου. Και οι δυο πάλεψαν για μια θέση στην τετράδα, με τον Κούτα να κερδίζει και να προκρίνετε.

Ο Γιώργος Τζιαπούρας απέδειξε ότι η νίκη στην πρεμιέρα δεν ήταν τυχαία. Έχοντας πολύ καλή απόδοση κέρδισε εύκολα τον David Bell περνώντας στους 4, εκεί όπου τον ακολούθησε και ο Χρίστος Πέτρου που κέρδισε στο δικό του διπλό τον Πέτρο Χατζίκο.

Εκπληκτικές μάχες έγιναν στην τετράδα και ο Χρίστος Κούτας αναδείχθηκε νικητής στον ημιτελικό με τον Κυριάκο Αριστείδου.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν μεταξύ του Γιώργου Τζιαπούρα και του Χρίστου Πέτρου και νικητή ανέδειξε τον Τζιαπούρα, ο οποίος θα αντιμετώπιζε στον τελικό τον Χρίστο Κούτα.

Αρχικά έγινε ο μικρός τελικός μεταξύ του Αριστείδου και του Πέτρου, με τον τελευταίο να παίρνει τελικά την τρίτη θέση.

Στον τελικό ο Γιώργος Τζιαπούρας ήταν καλύτερος από τον Χρίστο Κούτα και κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα, σημειώνοντας παράλληλα την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο θεσμό. «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη και όπως είπα και πριν πάμε δυνατά για το πρωτάθλημα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ», ανέφερε ο νικητής Γιώργος Τζιαπούρας.

Ο Χρίστος Κούτα συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση ενώ όπως προαναφέραμε ο Χρίστος Πέτρου πήρε την τρίτη θέση.

Κατάταξη και βαθμολογία SEMI PRO μετά τον δεύτερο αγώνα

1 GIORGOS TZIAPOURAS 100 30 130
2 CHRISTOS KOUTA 90 25 115
3 CHRISTOS PETROU 80 28 108
4 KIRIAKOS ARISTIDOU 70 40 110
5 KIROS ARTEMIOU 50 26 76
6 PETROS XATZIKOS 50 24 74
7 DAVID BELL 50 23 73
1 GIORGOS TZIAPOURAS BMW E36 130 130 260
2 KIRIAKOS ARISTIDOU BMW E46 130 110 240
3 CHRISTOS KOUTA SKYLINE R32 95 115 210
4 CHRISTOS PETROU BMW E46 76 108 184
5 PETROS XATZIKOS BMW E30 108 74 182
6 KIROS ARTEMIOU BMW E36 73 76 149
7 DEMOS SAVVIDES SILVIA S13 74 20 94
8 DAVID BELL SILVIA S15 20 73 93
9 THEODOROS THEODOULOU BMW E46 20 20 40
10 IGOR GORSHKOV NISSAN 200SX 20 20 40

Στην κατηγορία PRO περιμέναμε όπως πάντα αμφίρροπες μάχες και θέαμα, ενώ οι εκπλήξεις δεν έλειψαν από ακόμα ένα αγώνα.

ΤΟΡ 32

Στην μονομαχία μεταξύ Αλέκου Χάσικου και Νεόφυτου Φικάρδου νικητής αναδείχθηκε ο Χάσικος που πήρε παράλληλα την πρόκριση για τους 16. Στους 16 πέρασαν επίσης και ο Σέργιος Γρηγορίου που κέρδισε τον Παναγιώτη Μιχαήλ και ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) που κέρδισε τον Σάββα Σπύρου.

Στις λεπτομέρειες αλλά και σε επανάληψη της μάχης κρίθηκε ο νικητής μεταξύ του Χριστόφορου Κωνσταντίνου και του Αλέξη Χάρη Γεωργίου, με τον τελευταίο να περνά επίσης στους 16. Στην ενδοοικογενειακή μάχη μεταξύ του Παναγιώτη και του Αντώνη Νικολάου, νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης περνώντας και αυτός στους 16.

ΤΟΡ 16

Ενδιαφέρον διπλές μονομαχίες έγιναν στην 16αδα εκεί όπου ο Δώρος Φραντζέσκου με αντίπαλο τον Αλέκο Χάσικο κατάφερε να κερδίσει και να πάει στους οκτώ. Ο Χρίστος Λοΐζου με αντίπαλο τον ΤΑΚΑΜΟΥΡΑ ήξερε ότι είχε δύσκολο έργο όμως το τέλος των διπλών μαχών τον ανέδειξε νικητή χαρίζοντας του την είσοδο στην οκτάδα.

Δυνατό διπλό ανάμεσα στον Κώστα Κωνσταντίνου (Σπαρσή) και τον Σέργιο Γρηγορίου, το οποίο ανέδειξε νικητή τον δεύτερο. Ο Χαράλαμπος Τσουρής είχε ξεκινήσει ορεξάτα τον αγώνα και έδειχνε ότι θα μπορούσε να φτάσει ψηλά.

Αντίπαλος του ήταν ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου, οποίος έτρεξε με αυτοκίνητο που πήρε μόλις την προηγούμενη του αγώνα. Σε αυτή τη μάχη ο Τσουρής ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη και συνάμα την πρόκριση για τους οκτώ.

Ίδια δεδομένα και για τον Τσόδα, του οποίου το νέο αγωνιστικό δεν είναι ακόμα έτοιμο και έτρεξε με ανταλλακτική λύση. Το πάλεψε απέναντι στον περσινό πρωταθλητή Σίμο Τίκκη, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα αφού ο Τίκκης ήταν ανώτερος και πέρασε στους οκτώ.

Ο Πάμπος Νικολάου είχε δίπλα του τον μαχητικό Ευτύχιο Χριστοδούλου. Ήταν ένα αμφίρροπο ζευγάρι όμως με την απόδοση του ο Νικολάου κατάφερε να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του και να περάσει στους οκτώ.

Εύκολο έργο είχε ο Ανδρέας Ανδρέου WAX απέναντι στον Stefan Sorin, αφού ο τελευταίος δεν απέδωσε τα αναμενόμενα εν αντιθέσει με τον WAX ο οποίος στο “Parking” αποδίδει πάντα καλά και ο αγώνας της Κυριακής δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Η πρόκριση στους οκτώ ήρθε, και ο έμπειρος οδηγός περίμενε τον αντίπαλο του στους τέσσερις.

Ο Βασίλης Χριστοφόρου άρχισε δυνατά τον αγώνα παίρνοντας το τρίτο καλύτερο βαθμολογημένο και ήθελε να δώσει ανάλογη συνέχεια και στα twin battles. Αυτό το κατάφερε αρχικά, καθώς στην πρώτη μονομαχία με αντίπαλο τον Αντώνη Νικολάου ήταν ο νικητής, συμπληρώνοντας έτσι την οκτάδα.

ΤΟΡ 8

Δώρος Φραντζέσκου και Χρίστος Λοΐζου συνέθεσαν ένα twin που μαγνήτισε τα βλέμματα. Οι δυο οδηγοί είχαν αναμετρηθεί στον τελικό του πρώτου αγώνα ο οποίος κρίθηκε στις λεπτομέρειες υπερ του Φραντζέσκου. Στον αγώνα της Κυριακής ο Φραντζέσκου γνώριζε ότι είχε δύσκολο αντίπαλο και έπρεπε να είναι αλάνθαστος για να προκριθεί. Αυτό το έκανε πράξη και σε συνδυασμό με τον Λοΐζου που δεν αγωνίστηκε όπως και ο ίδιος θα ήθελε πέρασε στους τέσσερις.

Ενδιαφέρον μάχη στα χαρτιά ήταν και αυτή του Σέργιου Γρηγορίου και του Χαράλαμπου Τσουρή, η οποία όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε αφού ο Τσουρής αντιμετώπισε πρόβλημα με το αγωνιστικό και έτσι η πρόκριση πήγε στον Γρηγορίου.

Σίμος Τίκκης και Πάμπος Νικολάου τέθηκαν αντιμέτωποι σε μια μάχη που και ο καθένας για τους δικούς του λόγους ήθελε να προκριθεί. Νικητής αναδείχθηκε ο Νικολάου που πέρασε στους τέσσερις, με τον περσινό πρωταθλητή να χάνει σημαντικό έδαφος στην προσπάθεια υπεράσπισης του περσινού τίτλου.

Ο Ανδρέας Ανδρέου WAX αντιμετώπισε τον Βασίλη Χριστοφόρου και κατάφερε να φύγει νικητής από αυτή τη μονομαχία φτάνοντας επίσης στους τέσσερις.

ΤΟΡ 4

Με την κλεψύδρα να αδειάζει και να πλησιάζουμε ολοένα στον μεγάλο τελικό η αγωνία κορυφώνονταν για το ποιος θα ήταν ο νικητής αφού και τα δυο ζευγάρια ήταν χωρίς προγνωστικά. Ο Δώρος Φραντζέσκου αντιμετώπισε τον Σέργιο Γρηγορίου στο δρόμο για τον τελικό και φάνηκε αντάξιος των δικών του προσδοκιών αλλά και των οπαδών του αφού κέρδισε και πήρε θέση στον τελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν μεταξύ του Πάμπου Νικολάου και του Ανδρέα Ανδρέου WAX. Ο Νικολάου είχε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάει τελικό μετά από αρκετό καιρό, ενώ ο WAX ήθελε να παρευρεθεί ξανά μετά την περσινή περίοδο. Νικητής στις λεπτομέρειες αναδείχθηκε ο Νικολάου, ο οποίος θα αντιμετώπιζε τον Δώρο Φραντζέσκου στον τελικό.

Ο μικρός τελικός ανάμεσα σε WAX και Sergio ανέδειξε νικητή τον WAX, ο οποίος πήρε την τρίτη θέση στον αγώνα.

Και ενώ όλοι περίμεναν με αγωνία την έκβαση του μεγάλου τελικού μεταξύ Νικολάου και Φραντζέσκου αυτός δεν έγινε ποτέ αφού ένα πρόβλημα με το αγωνιστικό του τελευταίου έδωσε την νίκη στον Νικολάου.

«Ευχαριστώ τον χορηγό μου PSALTIS/ENEOS που είναι πάντα δίπλα μου και επίσης την ομάδα και τη σύζυγο μου, η οποία ανέχτηκε τη μεγάλη απουσία από το σπίτι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του αγωνιστικού. Θέλαμε μετά από καιρό να πάρουμε μια νίκη ή έστω ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που στο τέλος καταφέραμε. Ευελπιστώ ότι θα συνεχιστεί έτσι το πρωτάθλημα για εμάς, ενώ έρχονται και νέα αγωνιστικά και αν όλα πάνε καλά θα τα οδηγήσω αυτή τη χρονιά, πιθανών και από τον επόμενο αγώνα, αναλόγως φυσικά και των αποτελεσμάτων», είπε ο Πάμπος Νικολάου.

Μπορεί ο Πάμπος Νικολάου να κέρδισε τον δεύτερο αγώνα, όμως αυτό που επωφελήθηκε ήταν ο Δώρος Φραντζέσκου. Αφενός, έφυγε με τους περισσότερους βαθμούς (130), αφετέρου είδε την απόσταση από τον δεύτερο Χρίστο Λοΐζου να αυξάνετε  στους 71 βαθμούς και πλέον βλέπει τη συνέχεια με αισιοδοξία.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης θα διεξαχθεί στις 19 Μαΐου και χώρος διεξαγωγής θα είναι και πάλι το “Parking”.

Αποτελέσματα και βαθμολογία κατηγορίας PRO μετά τον δεύτερο αγώνα

1 PAMBOS NIKOLAOU 100 23 123
2 DOROS FRANTZESKOU 90 40 130
3 ANDREAS ANDREOU WAX 80 24 104
4 SERGIOS GRIGORIOU 70 21 91
5 SIMOS TIKKIS 50 30 80
6 VASILIS CHRISTOFOROU 50 28 78
7 PAMBOS TSOURIS 50 25 75
8 CHRISTOS LOIZOU 50 22 72
9 KOSTAS KONSTANTINOU SPARSIS 30 26 56
10 DIMITRAKIS  CHRISTOFI TAKAMOURA 30 21 51
11 EFTIHIOS CHRISTODOULOU 30 21 51
12 STEFAN SORIN 30 21 51
13 KIRIAKOS MARIOU (TSODAS) 30 21 51
14 ALEKOS HASIKOS 30 21 51
15 ANTONIS NIKOLAOU 30 20 50
16 ALEXIS CHARIS GEORGIOU 30 20 50
17 CHRISTOFOROS KONSTANTINOU 20 21 41
18 PANAYIOTIS NIKOLAOU 20 21 41
19 NEOFITOS FIKARDOU 20 20 40
20 SAVVAS SPIROU 20 20 40
21 PANAGIOTIS MICHAIL 20 20 40
1 DOROS FRANTZESKOU BMW E36 124 130 254
2 CHRISTOS LOIZOU SILVIA S13 111 72 183
3 ANDREAS ANDREOU WAX SILVIA S14 75 104 179
4 PAMBOS NIKOLAOU SILVIA S15 51 123 174
5 SERGIOS GRIGORIOU BMW E46 60 91 151
6 SIMOS TIKKIS BMW E36 70 80 150
7 SAVVAS SPIROU BMW E36 M3 106 40 146
8 EFTIHIOS CHRISTODOULOU BMW E46 93 51 144
9 ALEXIS CHARIS GEORGIOU SILVIA S15 90 50 140
10 DIMITRAKIS  CHRISTOFI TAKAMOURA BMW E46 78 51 129
11 VASILIS CHRISTOFOROU BMW E30 51 78 129
12 KOSTAS KONSTANTINOU SPARSIS SKYLINE R32 52 56 108
13 PAMBOS TSOURIS NISSAN S13 20 75 95
14 CHRISTOFOROS KONSTANTINOU BMW 2002 51 41 92
15 PANAYIOTIS NIKOLAOU MITSUBISHI SAPPORO 51 41 92
16 NEOFITOS FIKARDOU SILVIA S13 51 40 91
17 ANTONIS NIKOLAOU BMW E36 41 50 91
18 POLIS KONSTANTINOU BMW E30 51 20 71
19 ALEKOS HASIKOS BMW E30 20 51 71
20 STEFAN SORIN BMW E46 20 51 71
21 KIRIAKOS MARIOU (TSODAS) BMW E46 51 51
22 KONSTANTINOS CHRISTOFOROU SILVIA S13 40 40
23 PAMBOS CHARALAMBOUS BMW E92 20 20 40
24 PANAGIOTIS MICHAIL BMW E36 40 40