Rally Islas Canarias – 2ος γύρος ERC 2018: Δεύτερη σερί νίκη για τον Lukyanuk στο ERC

Ο Alexey Lukyanuk με το Ford Fiesta R5 πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι, αυτή την φορά στον αγώνα Islas Canarias. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nikolay Gryazin με Skoda Fabia R5 ο οποίος κέρδισε ταυτόχρονα και την κατηγορία Under 28.

Ο Gryazin τερμάτισε τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς 51,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Lukyanuk στη γενική κατάταξη. Προς το τέλος του αγώνα έριξε αισθητά το ρυθμό του για να εξασφαλίσει μια επιβλητική νίκη στην κατηγορία ERC Junior U28. Το δράμα όμως ήταν πιο πίσω και πιο συγκεκριμένα για την τελευταία θέση στο βάθρο. Όλα αυτά συνέβησαν λόγω καθυστερημένης άφιξης στο control του Fabian Kreim  για την τελευταία ειδική διαδρομής αγώνα, κάτι που έκανε τον Γερμανό ιδιαίτερα ανήσυχο για την θέση του. Παρά τη δυσκολία, ο Kreim κατάφερε και διατήρησε την τρίτη θέση με μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση στην τελευταία ειδική διαδρομή, αυξάνοντας το προβάδισμα του στα 9.2 δευτερόλεπτα από τον τέταρτο στην γενική κατάταξη, και με αυτό τον τρόπο κατάφερε να εξασφαλίσει την τρίτη θέση γενικής και δεύτερη στο ERC Junior U28.

Ο José Suárez της Hyundai Motor España ήταν σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος με την τέταρτη του θέση στην γενική, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την τρίτη θέση στην κατηγορία ERC Junior U28 αλλά και την νίκη για το ισπανικό πρωτάθλημα. Ο Laurent Pellier μόλις στην δεύτερη εμφάνιση του στο πρωτάθλημα του ERC κατετάγη τέταρτος στο ERC Junior U28 και πέμπτος στην γενική κατάταξη. Το νέο ταλέντο της PEUGEOT Rally Academy κατάφερε να πετύχει και την πρώτη του νίκη σε ειδική διαδρομή του ERC το πρωί της Παρασκευής.

ΟGrzegorz Grzyb μεSkoda Fabia R5, οBruno Magalhães επίσηςμεSkoda Fabia R5,οIván Ares Hyundai i20 R5, καιοιEyvind Brynildsen, Łukasz Habaj αμφότεροιμεFord Fiesta R5 ολοκλήρωσαντηνπρώτηδεκάδατουδεύτερουαγώνατηςχρονιάςστοERC.

Ο Diogo Gago πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του στο ERC Junior Under 27 μετά τη νίκη του στις Αzores, με διαφορά 8,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Mαrtiņš Sesks.

Τέλος η αποχώρηση για τον Juan Carlos Alonso στα τελευταία στάδια του αγώνα έδωσε μια σχετικά άνετη νίκη στο ERC2 στον Tibor Érdi Jr, αν και πήγε να υπάρξει δράμα όταν ο Ούγγρος σταμάτησε τρεις φορές στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα με ένα πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού.

Επόμενος αγώνας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ράλι είναι το Ράλι Ακρόπολις μεταξύ 1-3 Ιουνίου, ενώ ακολουθεί το Ράλι Κύπρος που θα είναι ο τέταρτος γύρος του θεσμού και θα διεξαχθεί στις 15-17 Ιουνίου.

Τελική κατάταξη:

1 Alexey Lukyanuk (RUS)/Alexey Arnautov (RUS)  Ford Fiesta R5            2h06m23.6s
2 Nikolay Gryazin (RUS)/Yaroslav Fedorov (RUS)   ŠKODAFabiaR5      +51.4s
3 FabianKreim(DEU)/FrankChristian(DEU)           ŠKODAFabiaR5      +1m29.5s
4 José Suárez(ESP)/CándidoCarrera(ESP)           Hyundaii20 R5          +1m48.4s
5 LaurentPellier(FRA)/GeoffreyCombe(FRA)        PEUGEOT208 T16    +1m49.9s
6 GrzegorzGrzyb(POL)/JakubWróbel(POL)         ŠKODAFabiaR5      +2m04.5s
7 BrunoMagalhães(PRT)/HugoMagalhães(PRT) ŠKODAFabiaR5       +2m21.1s
8 IvánAres(ESP)/José Pintor(ESP)                         Hyundaii20 R5          +2m23.1s
9 EyvindBrynildsen(NOR)/TorsteinEriksen(NOR) FordFiestaR5           +2m25.9s
10  ŁukaszHabaj(POL)   /DanielDymurski(POL)   FordFiestaR5            +3m07.4s

 

Νικητές κατηγοριών:

FIA ERC2: Tibor Érdi Jr (HUN)/György Papp (HUN) Mitsubishi Lancer Evolution X
FIA ERC3: Diogo Gago (PRT)/Miguel Ramalho (PRT) PEUGEOT 208 R2
FIA ERC Junior Under 28: Nikolay Gryazin /Yaroslav Fedorov (RUS) ŠKODA Fabia R5
FIA ERC Junior Under 27: Diogo Gago (PRT)/Miguel Ramalho (PRT) PEUGEOT 208 R2
ERC Ladies’ Trophy: Emma Falcón (ESP) Citroën DS3 R3T

 

Βαθμολογίαοδηγών:

1 Alexey LUKYANUK 37

2 Ricardo MOURA      30

3 Bruno MAGALHAES27

4 Chris INGRAM         18

5 Fredrik AHLIN          12