9ος Αγώνας motocross – Πίστα Αμμοχώστου: Κέρδισε ο Κουζής- Πρωταθλητής ο Χρίστος Τσαγγαράς

Ολοκληρώθηκε και ο 9ος και τελευταίος αγώνας του Παγκυπρίου πρωταθλήματος motocross, ο οποίος έγινε στην πίστα Αμμοχώστου, με διοργανωτή τη Λέσχη Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου. Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν εκκρεμούσαν οι τίτλοι και στις εφτά κατηγορίες που περιλαμβάνει το πρωτάθλημα , όπου σε ορισμένες επικράτησαν τα φαβορί και σε άλλες έγιναν ανατροπές.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Χρίστος Τσαγγαράς κατάφερε να στευθεί πρωταθλητής στην κατηγορία ΜΧ1, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, Μαρίνου. Στην μεγάλη κατηγορία έτρεξε επίσης και ο πολυπρωταθλητής Ελλάδος Παναγιώτης Κουζής, ο οποίος κατάφερε να φύγει νικητής από τον αγώνα.

Κάνοντας αρχή με το πρώτο χιτ, ο Γιώργος Παπαλοΐζου έκανε την καλύτερη εκκίνηση οδηγώντας τον αγώνα. Από κοντά τον ακολουθούσε ο Χρίστος Τσαγγαράς και λίγο πιο πίσω ο Παναγιωτης Κουζής. Ο τελευταίος με την παρέλευση μερικών γύρων έφτασε του πρωτοπόρους περνώντας τον Τσαγγαρά, ο οποίος δεν επιδίωξε να μπει σε μάχη, καθώς το αποτέλεσμα τον βόλευε. Μπροστά ο Παπαλοΐζου πιεζόταν από τον Κουζή όμως άντεξε κερδίζοντας το χιτ. Ο Κουζής τερμάτισε δεύτερος, τρίτος ο Τσαγγαράς και τέταρτος ο Σάββας Σάββα.

Στο δεύτερο χιτ ο Παπαλοΐζου έκανε και πάλι πολύ καλή εκκίνηση παίρνοντας την πρωτοπορία. Δεύτερος ακολουθούσε ο Παναγιώτης Κουζής ενώ ο Τσαγγαράς είχε πτώση στην πρώτη στροφή. Παπαλοΐζου και Κουζής έδιναν τη μάχη για την πρώτη θέση, με τον πρωταθλητή Ελλάδος αυτή τη φορά να καταφέρνει να περνά πρώτος και γύρο με το γύρο να ανοίγει την απόσταση.

Μέχρι το τέλος του χιτ τίποτα δεν άλλαξε και ο Κουζής κατάφερε να επικρατήσει αφήνοντας τον Παπαλοΐζου δεύτερο. Ο Τσαγγαρας επανήλθε μετά την πτώση τερματίζοντας τρίτος και ο Σάββα τέταρτος. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Χρίστος Τσαγγαράς ολοκλήρωσε τη σεζόν με 409 βαθμούς έναντι 405 του Παπαλοΐζου, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά το πρωτάθλημα.

Ο Χρύσανθος Γεωργίου ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ΜΧ2, όμως αυτός που πανηγύρισε το πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Πάμπουκκας. Στο πρώτο χιτ ο Γεωργίου έφυγε ταχύτατα και γρήγορα τέθηκε πρώτος στον αγώνα. Δεν απειλήθηκε από κανένα και πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας και τρίτος ο Άριστος Γεωργίου.

Στο δεύτερο χιτ ο Χρύσανθος Γεωργίου έφυγε πρώτος όμως στην πρώτη στροφή είχε πτώση, ενώ λίγο αργότερα πτώση είχε και ο Μιχάλης Πάμπουκκας. Ο Γεωργίου επανήλθε και μετά από μερικούς γύρους πέρασε πρώτος οδηγώντας ξανά τον αγώνα, ενώ δεύτερος ακολουθούσε ο Μιχάλης Πάμπουκκας, ο οποίος επίσης επανήλθε μετά την πτώση. Αυτή η διάταξη έμεινε μέχρι και το τέλος, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Μάριος Πάμπουκκας.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου, δεύτερος τερμάτισε ο Μιχάλης Πάμπουκκας και τρίτος ο Άριστος Γεωργίου. Το πρωτάθλημα κέρδισε όπως προαναφέραμε ο Μιχάλης Πάμπουκκας και ήταν το δεύτερο συνεχόμενο στην κατηγορία. Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου Ανδρέας Γεωργίου δεν μπόρεσε να μπει στη μάχη του τίτλου, καθώς στο γύρο προθέρμανσης είχε πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να ολοκληρώσει το αγώνα στην τελευταία θέση.

Αγωνία, έντονες μάχες και ανατροπές ήταν τα συστατικά στην κατηγορία ΜΧ3, με τον Ντίνο Θεοδώρου να ανατρέπει τα προγνωστικά και να κατακτά τον τίτλο. Σε αυτή την κατηγορία έτρεξε και ο πρωταθλητής Νοτίου Ελλάδος Κώστας Καράκης, ο οποίος ήταν και ο νικητής.

Στο πρώτο χιτ ο Νικηφόρος Ανδρέου τέθηκε επικεφαλής στον πρώτο γύρο ακολουθούμενος από τους Θεοδώρου και Καράκη. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μαρίνος Ζηντήίλης αρχικά έμεινε πίσω στην εκκίνηση και ακολούθως είχε πτώση, με αποτέλεσμα να μείνει προτελευταίος. Μπροστά ο Κώστας Καράκης πέρασε πρώτος και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, ενώ για τη δεύτερη θέση μάχονταν οι Ανδρέου και Θεοδώρου. Πιο πίσω ο Ζηντίλης υπέρβαλλε εαυτόν καταφέρνοντας προς το τέλος του χιτ να τους φτάσει. Η μάχη έγινε τριπλή και μερικούς γύρους πριν το τέλος ο Ζηντίλης πέρασε τον Θεοδώρου, με τον τελευταίο να απαντά σχεδόν αμέσως. Δυο γύρους πριν το τέλος ο Θεοδώρου πέρασε μπροστά από τους δυο κρατώντας με νύχια και με δόντια τη θέση. Το χιτ κέρδισε ο Κώστας Καράκης και δεύτερος τερμάτισε ο Ντίνος Θεοδώρου. Ο Μαρίνος Ζηντίλης έκανε την ύστατη προσπάθεια για να περάσει τον Νικηφόρο Ανδρέου χωρίς όμως να τα καταφέρει, τερματίζοντας τέταρτος.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Ζηντίλης έπρεπε πάση θυσία να τερματίσει μπροστά από τον Θεοδώρου στο δεύτερο χιτ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς οποιοσδήποτε άλλος τερματισμός πίσω από τον Θεοδώρου θα του στερούσε τον τίτλο.

Στο δεύτερο χιτ ο Θεοδώρου έφυγε σαν σφαίρα μπροστά ανοίγοντας σύντομα διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους. Ο Μαρίνος Ζηντίλης πέρασε γρήγορα τον Νικηφόρο Ανδρέου προσπαθώντας να φτάσει τον Θεοδώρου την ίδια στιγμή που ο Κώστας Καράκης είχε επαφή και πτώση.

Μπροστά ο Θεοδώρου είχε δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας, ενώ ο Καράκης ο οποίος επανήλθε μετά την πτώση περνούσε όποιον έβρισκε μπροστά του, μειώνοντας τη διαφορά από τον Θεοδώρου. Σύντομα τον έφτασε και τον πέρασε, κερδίζοντας στο τέλος εύκολα και το δεύτερο χιτ. Στη μάχη του πρωταθλήματος, ο Θεοδώρου κατάφερε να φτάσει στο ζητούμενο και να τερματίσει μπροστά από τον Ζηντίλη κάνοντας την ολική ανατροπή η οποία του χάρισε το πρωτάθλημα.

Τον αγώνα κέρδισε ο ταχύτατος Κώστας Καράκης με τερματισμούς 1-1, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Ντίνος Θεοδώρου με τερματισμούς 2-2 και τρίτος ο Μαρίνος Ζηντίλης με τερματισμούς 4-3. Αυτό το αποτέλεσμα έφερε τους Θεοδώρου και Ζηντίλη ισόβαθμους στη βαθμολογία με 380 βαθμούς, όμως ο τίτλος κατέληξε στον Θεοδώρου καθώς είχε πέντε νίκες έναντι τριών του αντιπάλου του.

Στην κατηγορία MX3OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και το απέδειξε περίτρανα στον αγώνα. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο χιτ, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα στην κατηγορία.

Πολύ καλός ήταν και ο Σπύρος Ηλία, ο οποίος με τερματισμούς 2-2 κατατάγει δεύτερος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα. Την πρώτη τριάδα με τερματισμούς 4-3 συμπλήρωσε ο Γιώργος Σιδερένιος, ο οποίος παράλληλα με αυτό το αποτέλεσμα ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση το φετινό πρωτάθλημα.

Ο Κυριάκος Πούλλου είναι ο νέος πρωταθλητής στην κατηγορία ΜΧ4. Ο Πούλλου ξεκίνησε με εφτά βαθμούς διαφορά από τον Θανάση Φελλά τον τελευταίο αγώνα και ήθελε τερματισμό μπροστά του ή και ισοβαθμία για να κατακτήσει τον τίτλο.

Και στα δυο χιτ τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Αδάμο Μανώλη, αφήνοντας τρίτο τον μεγάλο του αντίπαλο Θανάση Φελλά. Αυτό το αποτέλεσμα του χάρισε το πρωτάθλημα, το οποίο πανηγύρισε έξαλλα μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Χρίστος Κημήτρη ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ85. Για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα χρειαζόταν νίκη, η οποία θα τον έφερνε ισόβαθμο με τον Αριστόδημο Έλληνα.

Στο πρώτο χιτ πραγματοποίησε πολύ καλή εκκίνηση οδηγώντας τον αγώνα, εν αντιθέσει με τον Αριστόδημο Έλληνα ο οποίος έμεινε πίσω. Αντέδρασε πολύ σύντομα περνώντας δεύτερος, όμως ο Κημήτρης είχε ήδη ανοίξει απόσταση την οποία κράτησε μέχρι το τέλος κερδίζοντας το χιτ. Δεύτερος τερμάτισε ο Αριστόδημος Έλληνας και τρίτος ο Σπύρος Γιάγκου.

Στο δεύτερο χιτ το σενάριο ήταν το ίδιο όπως και στο πρώτο. Ο Κημήτρης έκανε την καλύτερη εκκίνηση ενώ ο Αριστόδημος Έλληνας έμεινε και πάλι πίσω. Ο Κημήτρης προσπάθησε ξανά να ανοίξει την απόσταση, όμως αυτή τη φορά ο Έλληνας κατάφερε να τον φτάσει και να τον πιέζει για τη νίκη, η οποία αν ερχόταν θα του χάριζε το πρωτάθλημα. Ο Κημήτρης άντεξε στην πίεση τερματίζοντας ξανά πρώτος, αφήνοντας τον Έλληνα δεύτερο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο DominicΚολοκάσης και τέταρτος ο Σπύρος Γιάγκου.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα οι Κημήτρης και Έλληνας ισοβάθμησαν στη βαθμολογία, όμως ο τίτλος πήγε στον Κημήτρη καθώς είχε περισσότερες πρώτες θέσεις στη σεζόν. Τρίτος στο φετινό πρωτάθλημα τερμάτισε ο πρωτάρης στην κατηγορία Dominic Κολοκάσης, μετά από αρκετά καλή παρουσία.

Στην κατηγορία ΜΧ65 ο Μιχάλης Χρυσοστόμου ήταν το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα και το απέδειξε στην πίστα. Έκανε ένα μυαλωμένο αγώνα μένοντας μακριά από περιττά ρίσκα, τερματίζοντας τρίτος. Τη νίκη στην κατηγορία πήρε ο αδερφός του Κωνσταντίνος με τερματισμούς 1-1, ενώ δεύτερος ολοκλήρωσε ο Χριστόφορος Παπαγεωργίου, με τερματισμούς 2-2. Όπως προαναφέραμε τρίτος ολοκλήρωσε ο Μιχάλης Χρυσοστόμου, ο οποίος με αυτό τον τερματισμό είναι ο πρωταθλητής για τη σεζόν 2017-2018. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Λεόντιος Παράσχου με δυο τέταρτες θέσεις στα δυο χιτ.

Τέλος στην κατηγορία MX VETERAN ο Κώστας Κημήτρης είναι ο πρωταθλητής για τη σεζόν 2017-2018. Ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα παίρνοντας την πρωτοπορία, ακολουθούμενος από τους Ανδρέου, Διγενή και Έλληνα. Σύντομα ο Ανδρέου τον έφτασε και δυο γύρους πριν το τέλος κατάφερε να τον περάσει.

Ο Κημήτρης οδήγησε ασφαλισμένα από τη δεύτερη θέση, αφού και αυτό το αποτέλεσμα του χάριζε το πρωτάθλημα. Ο Ανδρέας Ανδρέου κέρδισε τον αγώνα, δεύτερος τερμάτισε ο Κώστας Κημήτρης, τρίτος ο Ευτύχιος Διγενής και τέταρτος ο Γιαννάκης Έλληνας.

Αρκετά καλή ήταν η φετινή σεζόν στους αγώνες motocross, η οποία για ακόμα μια φορά σημαδεύτηκε από ωραίες μάχες και έντονες συγκινήσεις. Δυστυχώς ο κόσμος του motocross έχασε και ένα νεαρό αθλητή και ταλέντο, τον Νεόφυτο Τσαγγαρά, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Τον Νεόφυτο Τσαγγαρά δεν ξέχασε κανείς, ειδικότερα οι οικείοι και φίλοι του, φορώντας σε κάθε αγώνα μπλουζάκι με τον αριθμό και το όνομα του, αφιερώνοντας του τις νίκες και διακρίσεις που πετύχαιναν.

Πολύ καλή ήταν η διοργάνωση του αγώνα από την Λέσχη Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου, τον οποίο παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Η Λέσχη πέραν από τη διευθέτηση για την κάθοδο των Παναγιώτη Κουζή και Κώστα Καράκη, κλήρωσε επίσης και πλούσια δώρα κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, με το μεγαλύτερο να είναι μια μοτοσικλέτα.

Στάθης Ευσταθίου