LAA Auto/Rally Sprint-Νικητής ο “Chips Junior”

Διοργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία απο το Σωματείο Αυτοκινήτου Λάρνακας ο πρώτος αγώνας ταχύτητας της χρονιάς για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ξεκινόντας απο την επιλογή της τοποθεσίας οφείλουμε να πούμε ότι ήταν εξαιρετική. Το σχεδιαστικό κομμάτι μπορούμε να πούμε ότι άφησε ικανοποιημένους όλους τους διαγωνιζόμενους αλλά και τους πολυπληθείς θεατές που τίμησαν με την παρουσία τους τον αγώνα.

Με την παρουσία 42 πληρωμάτων, την πρώτη παρουσία αυτοκινήτου κατηγορίας R5 σε τοπικούς αγώνες ταχύτητας αλλά και την επιστροφή του πολυπρωταθλητή Κύπρου Κώστα Γεωργίου “Chips” απο την αρχή μας προειδέαξε για θέαμα πολύ υψηλών προδιαγραφών.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είδαμε τον Νικόλα Γεωργίου “Chips Junior” να είναι πραγματικά εντυπωσιακός, ξεκινώντας απο εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά, δηλαδή με νίκη. Απο το πρώτο κιόλας χρονομετρημένο πέρασμα έδειξε τις προθέσεις του γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο απο όλους. Μπαίνοντας στο δεύτερο χρονομετρημένο εκεί πραγματικά έδειξε ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής, καταφέρνοντας να βελτιώσει τον χρόνο του σχεδόν κατα τρία δευτερόλεπτα κάνοντας ένα σχεδόν τέλειο πέρασμα.

Στη δεύτερη θέση, με διαφορά δυο δευτερολέπτων τερμάτισε ο Χρίστος Δημοσθένους. Ο οδηγός της Petrolina Eni Racing ήταν εντυπωσιακός στα περάσματα του, κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή κατά δύο δευτερόλεπτα αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό να του χαρίσει την πρώτη θέση. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο αναγεννημένος Πέτρος Πέτρου. Απο την μέρα που έπεστρεψε στους αγώνες αλλάζοντας στρατόπεδο απο το Subaruστο Mitsubishi, δείχνει σαφώς βελτιωμένος. Παραμένει εντυπωσιακός στα περάσματα του αλλά είναι και υπολογίσημος αντίπαλος για όλους.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 ολοκλήρωσε ο Δημήτρης Πιερή, ο οποίος δεν κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του στο δεύτερο χρονομετρημένο. Στην πέμπτη θέση και πρώτος στην κατηγορία RC2 τερμάτισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης “Pepsi”, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια. Στην επόμενη θέση βρίσκουμε τον νεαρό PepsiJunior, ο οποίος έτρεχε σαν διπλή συμμετοχή με τον πατέρα του. Το πρόβλημα που αποκώμησε το αγωνιστικό δεν μπόρεσε να επιδιορθωθεί ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να έχει δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα.

Στην έβδομη θέση γενικής βρίσκουμε τον Αντώνη Χιλημήντρη με το πανέμορφο Citroen R5. Ο οδηγός είχε πολύ καλή παρουσία αλλά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο αφού απο την μία η ατυχία και απο την άλλη το ότι δεν γνωρίζει και τόσο καλά το καινούργιο του αυτοκίνητο (μόλις ο δεύτερος του αγώνας) δεν του επέτρεψαν να κυνηγήσει την διάκριση.

Στην 8η θέση γενικής τερμάτισε ο πολυπρωταθλητής ράλι Κώστας Γεωργίου “Chips”. Ο οδηγός ο οποίος επέστρεψε μετά απο μεγάλη απωχή στους αγώνες ταχύτητας έδειξε να είναι πίσω απο τον καλό του εαυτό, εντούτοις όμως παραμένει πάντα εντυπωσιακός.

Στο 9η θέση βρίσκουμε το πρώτο Speed Car Extreeme και τον Νίκο Θωμά στο τιμόνι του. Έκανε ένα εξαιρετικό αγώνα, προσφέροντας πολύ θέαμα στον κόσμο.

Στην δικήνητη κατηγορία ο Μιχάλης Σοφοκλέους οδήγησε για ακόμη ένα αγώνα στα όρια κατακτώντας πανάξια την πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσαν οι Τελεβάντος και Σταύρου, οι οποίοι έδειξαν για ακόμη μια φορά ότι τα βρίσκουν με το πανέμρφο FordFiestaκαι την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο νεαρός Χάρης Ιωάννου.

Πολύ καλός ήταν ο αγώνας, ο οποίος διοργανώθηκε απο το Σωματείο Αυτοκινήτου Λάρνακας, είχε καλή ρωή και κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 3 Ιουνίου και θα διεξαχθεί στη Λεμεσό από τη Λέσχη Αυτοκινήτου Λεμεσού.

Final Results 2 LAA