MotoGP Herez: Ακόμα μια νίκη σημείωσε ο Marquez

Ο Marc Marquez έφτασε στη νίκη του φετινού Ισπανικού Grand Prix, μπροστά από τους Johann Zarco και Andrea Iannone, μετά την πτώση των Dovizioso-Lorenzo-Pedrosa.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές στην πίστα της Χερέθ, με τον ήλιο να κάνει και πάλι την εμφάνισή του, όπως και το υπόλοιπο τριήμερο.

Στην εκκίνηση, ο Lorenzo πέρασε πρώτος και έστριψε πρώτος, μπροστά από τους Pedrosa και Zarco, με τον Crutchlow να πέφτει 4ος, μέχρι να τον περάσει ο Marquez, ρίχνοντάς τον 5ο.

Πιο πίσω, ο Dovizioso προσπαθούσε να κερδίσει θέσεις, κάτι που έκανε και ο Rossi. Την ίδια ώρα, ο A. Espargaro αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στην RS-GP του.

Στον 3ο γύρο, ο Marquez ανέβηκε δεύτερος, προσπερνώντας τον Zarco αρχικά, και τον Pedrosa αμέσως μετά, αν και ο Ισπανός έδινε μάχη για την πρωτιά.

Δύο γύρους μετά, και ο Crutchlowπέρασε με τη σειρά του τον Zarco, που λίγο μετά έχασε και την γραμμή του πέφτοντας ακόμα πιο πίσω, τη στιγμή που μπροστά ο Marquezασκούσε πίεση στον Lorenzoγια την πρώτη θέση.

Στον επόμενο γύρο, ο Rins, που βρισκόταν μπροστά από τον Dovizioso, έπεσε κι έμεινε εκτός αγώνα για τρίτη φορά φέτος, ενώ με 18 γύρους να απομένουν, τον ακολούθησε και ο Crutchlow, στην Κ1, με τον Doviνα ανεβαίνει πλέον 4ος. Ο Βρετανός συνέχισε, αλλά πλέον ήταν τελευταίος.

Αμέσως μετά, ο Marquez κατάφερε να περάσει τον Lorenzo στην τελευταία στροφή, βουτώντας στα φρένα, αφήνοντας τον αναβάτη της Ducati έρμαιο των Pedrosa και Dovizioso, που καραδοκούσαν.

Πριν την επίθεση στον Lorenzo όμως, ο Dovizioso πέρασε τον Pedrosa για την τελευταία θέση του βάθρου.

Στον 11ο γύρο, ο Luthi είχε πτώση στην Κ11, πετώντας χαλίκι στην αγωνιστική γραμμή, με τον Marquez να περνά από εκεί και για λίγο να αποφεύγει το μοιραίο, έχοντας μάλιστα και μεγάλη διαφορά από τους διώκτες του.

Πίσω του, ο Dovizioso πίεζε τον teammateτου για την 2η θέση, με τον Lorenzo να διατηρείται καλά παρά το μαλακό εμπρός ελαστικό. Στην προσπάθειά του να περάσει, ο Ιταλός έχασε τη γραμμή του κι ο Pedrosa εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, ανεβαίνοντας και πάλι τρίτος. Ωστόσο, δεν άργησε να ανακτήσει τη θέση του και να συνεχίσει να πιέζει τον #99.

Ο αναβάτης της Yamaha κατάφερε να περάσει εκείνον της Pramac, τη στιγμή που ο Petrucciδιατηρείτο μπροστά από τον Iannone, με κάτι παραπάνω από 1 γύρο να απομένει.

Κι έτσι τερμάτισαν, με τονMarquezνα φτάνει στη δεύτερη φετινή του νίκη.

Πηγή: totalracing.gr