MotoGP Herez: Στην pole o Crutchlow

Ο Cal Crutchlow είναι ο poleman για τον αυριανό αγώνα που θα γίνει την πίστα της Herezστην Ισπανία. Την πρώτη σειρά στη σχαρα εκκίνησης συμπλήρωσαν οι Dani Pedrosa και Johann Zarco.

Στο Q1, φαβορί ήταν οι Dovizioso και Vinales, κάτι που επιβεβαίωσε ο Ιταλός, περνώντας 1ος στα μισά της διαδικασίας, με τον Rabatνα τον ακολουθεί. Ο Vinales ήταν τρίτος, για μόλις 0,002 δλ., μπροστά από τον Morbidelli και τον A. Espargaro.

Στις δεύτερες προσπάθειες, ο Dovi κράτησε την πρωτιά, με τον Vinales να βελτιώνει την επίδοσή του και να περνά κι εκείνος με τη σειρά του στο Q2, κρατώντας εκτός τον A. Espargaro, ο οποίος πάλεψε μέχρι το τέλος. Ο Nakagami ακολούθησε, με τον Morbidelli στην 5η θέση, τη στιγμή που ο Rabat είχε πτώση στην Κ1 και έμεινε 7ος.

Εντυπωσιακός για τα δεδομένα ο Syahrin, ο οποίος με σπασμένο αστράγαλο κατάφερε να βρεθεί 12ος.

Στο Q2, ο Marquez πήρε από νωρίς κεφάλι, όντας οριακά ταχύτερος του Iannone στους πρώτους γρήγορους γύρους, με τον Pedrosa να κλείνει την πρώτη τριάδα. Η πεντάδα συνεχιζόταν και πάλι με Suzuki και Honda, αφού ο Rins με τον Crutchlow καταλάμβαναν τις θέσεις 4 και 5, αντίστοιχα. Ταχύτερη Ducati ήταν αυτή του Lorenzoστην 6η θέση, τη στιγμή που οι Yamaha ήταν στο 7-12, με τον Vinales μπροστά από τον Rossi.

Όταν οι αναβάτες βγήκαν για τις τελευταίες τους προσπάθειες, ο Crutchlow έγραψε έναν εκπληκτικό χρόνο, κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας, και πέρασε πρώτος, χωρίς κανείς να μπορέσει να τον εκθρονίσει.

Ο Pedrosa κατάφερε να ανέβει 2ος, ενώ οι Zarco και Lorenzo κέρδισαν πολύ έδαφος στους τελευταίους γύρους τους και ανέβηκαν στις θέσεις 3 και 4.

Ο Marquez ήταν η αρνητική έκπληξη, μένοντας πέμπτος, μπροστά από τους Rins και Iannone.

Αρνητική και η παρουσία των Yamaha, με τον Rossi να περνά στο τέλος τον Vinales, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα μόνο χαμόγελα δεν μπορεί να φέρει, αφού ήταν στις θέσεις 10 και 11.

Classification

Πηγή:totalracing.gr