RALLY ITALIA SARDIGNA: SS1- Ξεκίνησε ορεξάτος αλλά…

Ορεξάτος ξεκίνησε τη σημερινή πρώτη μέρα στο ράλι Σαρδηνίας ο Sebastian Ogier, καθώς σημείωσε τους ταχύτερους χρόνους σε shakedown και πρώτη ειδική διαδρομή. Ο Γάλλος αύριο θα ξεκινά πρώτος σύμφωνα με τον κανονισμό, σκουπίζοντας το δρόμο για τους υπόλοιπους και αυτό αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα για την υπόθεση νίκη.

Ευχάριστη έκπληξη η δεύτερη θέση του Εσθονού Tanak, ο οποίος έδειξε σήμερα ότι διαθέτει την ταχύτητα για να μπει σφήνα στη διεκδίκηση της νίκης. Τρίτο χρόνο έγραψε ο Jari-Matti Latvala ο οποίος ξεκινά την αυριανή μέρα από τις πίσω θέσεις και αν μείνει μακριά από λάθη έχει βάσιμες ελπίδες να κερδίσει τον αγώνα.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε την ειδική ο Kevin Abbring με τον Andreas Mikkelsen να είναι στην πέμπτη θέση. Neuville, Paddon και Sordo συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα.
Στην κατηγορία WRC 2 γρηγορότερος ήταν ο Teemu Saninen, δεύτερος ο ανεβασμένος τους τελευταίους αγώνες Nicolas Fuchs και τρίτος το φαβορί για να κερδίσει την κατηγορία Esapekka Lappi.

Ο πραγματικός αγώνας, όπου άνθρωποι και μηχανές θα δοκιμαστούν στο όριο, ξεκινά αύριο με οκτώ ειδικές διαδρομές όπου επίσης θα απαντηθούν και αρκετά ερωτηματικά ως προς την εξέλιξη του αγώνα.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου