Rally Italia Sardegna-Day 2: O Neuville οδηγεί τον αγώνα

Ο Βέλγος Thierry Neuville με Hyundai έκλεισε την δεύτερη μέρα στο ράλι Σαρδηνίας στην πρώτη θέση, μετά από ωραίες μάχες που είχε με το Jari-Matti Latvala. Βρίσκοντας καθαρό δρόμο μπροστά του πίεσε στο όριο δημιουργώντας διαφορά 11 δευτερολέπτων από τον δεύτερο. Εναλλαγές είχαμε στην πρώτη θέση, με τον Latvala να παίρνει την πρώτη ειδική της μέρας και να περνά μπροστά. Στη συνέχεια ήταν σειρά του Neuville να πάρει την πρωτοπορία, καταφέρνοντας στο τέλος της μέρας να δημιουργήσει μικρό μαξιλαράκι.

Αύριο ο Jari-Matti Latvala θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, καθώς το Hyundai έδειξε να διαθέτει την ταχύτητα για να κερδίσει τον αγώνα. Ο οδηγός του Volkswagen είναι στη δεύτερη θέση 11 δευτερόλεπτα πίσω και έχει καθαρό δρόμο μπροστά του, καθώς ξεκινά τελευταίος από τους υπόλοιπους διεκδικητές, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που έχει.

Τρίτος είναι ο Sebastian Ogier (Volkswagen) ο οποίος βραδυπορεί καθώς ξεκινά πρώτος στις ειδικές. Προσπάθησε σήμερα να μείνει κοντά στην κορυφή και μέχρι στιγμής είναι στα 40 δευτερόλεπτα από τον πρώτο Neuville. Αύριο με δυο σαραντάρες ειδικές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα δύσκολα θα καλύψει αυτή τη διαφορά.

Στην τέταρτη θέση βρίσκετε ακόμα ένα Volkswagen, αυτό του Andreas Mikkelsen. Ο Νορβηγός ξεκινούσε δεύτερος τη σημερινή μέρα με αποτέλεσμα να χάνει και αυτός χρόνο καθαρίζοντας το δρόμο. Πέμπτος πλασαρίστηκε ο Mads Ostberg με Ford Fiesta. Ένα μόλις δευτερόλεπτο τον χωρίζει από την πέμπτη θέση του Andreas Mikkelsen και αύριο η σειρά εκκίνησης ίσως κρίνει και αυτή τη θέση. Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν οι Dani Sordo (Hyundai), Henning Solberg (Ford Fiesta) και Ott Tanak επίσης με Ford Fiesta.

Την κατηγορία WRC 2 οδηγεί ο Ιταλός Scandola με Skoda Fabia R5. Στη δεύτερη θέση βρίσκετε ακόμα ένα Fabia R5 αυτό του Esapekka Lapi και την τριάδα συμπληρώνει ο Suninen επίσης με Fabia R5 ο οποίος πετούσε σήμερα στις ειδικές, όμως ένα κλατάρισμα τον έριξε τρίτο. Εντούτοις η διαφορά από τον πρώτο μόνο απαγορευτική δεν είναι καθώς τους τρεις οδηγούς χωρίζουν 13 δευτερόλεπτα.
Ο αγώνας συνεχίζετε αύριο με έξι ειδικές διαδρομές εκ των οποίων οι δυο να είναι μήκους 44 χιλιομέτρων και αναμένετε να κριθούν πολλά ως προς την έκβαση του αγώνα.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου