FMSC RALLYSPRINT 2017: Preview

Ο τέταρτος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας είναι προ των πυλών και θα διεξαχθεί στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή κάμπος, όπου λαμβάνει χώρα  τα τελευταία χρόνια. Η χωμάτινη διαδρομή είναι μήκους 3.8 km και φέτος ο αγώνας προσέλκυσε πέραν από τους γνωστούς πρωταγωνιστές και πρωτοκλασάτα ονόματα από τον χώρο του ράλι.

Συνολικά οι συμμετέχοντες στον αγώνα έφτασαν τους 40, αριθμός που αποτελεί και ρεκόρ συμμετοχών μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Νικόλας Γεωργίου, έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο και οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον τίτλο καθώς η διαφορά του από τον δεύτερο Γιάννο Ιωαννίδη είναι στους 34 βαθμούς και όπως είδαμε μέχρι τώρα δύσκολα μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα. Ο δρόμος για τη νίκη αυτή τη φορά δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για κανέναν, καθώς η συμμετοχή των Χρίστου Δημοσθένους και Σταύρου Αντωνίου με τα νέα τους αποκτήματα (EVO10), όπως επίσης και του Γιώργου Εγγλέζου αυξάνουν το ενδιαφέρων όσον αφορά τη νίκη.

Χωρίς προγνωστικά μπορούμε να πούμε ότι είναι η κατηγορία RCS2 όπου συμμετέχουν 18 αυτοκίνητα, με  δυνατά ονόματα να τρέχουν από το χώρο των αγώνων ταχύτητας. Πιερή Δημήτρης, Κυριάκος Ιωαννίδης, Πρόδρομος Προδρόμου, Πενταράς Ιάκωβος, Πάμπος Λαός και Γιώργος Αγαθοκλέους με την εμπειρία που έχουν αναμένετε ότι θα είναι στη μάχη για τη νίκη.

Στη δικήνητη κατηγορία ο Παπαναστασίου Σωκράτης θα κυνηγήσει τη νίκη για να διευρύνει τη διαφορά από τους δεύτερους και ισόβαθμους Γιώργο Ασπρή και Μιχάλη Σοφοκλέους. Και εδώ τα δεδομένα για τη νίκη είναι ανοικτά καθώς η επιστροφή του Πέτρου Παντελή στη δικήνητη κατηγορία, με το πολύ δυνατό Ford Fiesta για αυτό τον αγώνα, τον θέτει αυτόματα στους διεκδικητές της νίκης. Στην ίδια κατηγορία τρέχει για πρώτη φορά και ο Κύπρος Χριστοδούλου ο οποίος από τη θέση του συνοδηγού θα βρεθεί στη θέση του οδηγού και θα τρέξει επίσης με Ford Fiesta.

Ο αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 9:30 με την δοκιμαστική διαδρομή και ακολούθως με τις δυο χρονομετρημένες. Μετά την ολοκλήρωση του η οποία υπολογίζετε γύρο στις 15:00 θα γίνει και η τελετή βράβευσης.

Ανέκαθεν οι μάχες στους αγώνες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου ήταν συναρπαστικές και μέχρι στιγμής από το 2010 και μετά μετρούμε εννέα διαφορετικούς νικητές, καθώς σε ορισμένες χρονιές οι αγώνες που διεξήχθησαν ήταν διπλοί.Το 2010 στον πρώτο από τους δυο αγώνες της χρονιάς, νικητής έφυγε ο Αντρέας Αντρέου αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παρασκευά Παρασκευά.

Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς νικητής αναδείχθηκε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, δεύτερος τερμάτισε ο Αντρέου Αντρέας και τρίτος ο Παρασκευάς Παρασκευά, ο οποίος στο τέλος της χρονιάς ήταν και ο πρωταθλητής, με την τελική διαφορά από τον δεύτερο Αντρέου να είναι στους 4 βαθμούς.

Το 2011 οι αγώνες ήταν επίσης 2 και αλησμόνητες θα μείνουν οι μάχες που είχαν για το πρωτάθλημα οι Παρασκευάς Παρασκευά και Πέτρος Πέτρου. Στον πρώτο νικητής ήταν ο πρωταθλητής ράλι Κώστας Γεωργίου Chips, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παρασκευά Παρασκευά.

 

 

Στον δεύτερο αγώνα ήταν η σειρά του Παρασκευά να κερδίσει και να κατακτήσει συνάμα και το πρωτάθλημα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πέτρο Πέτρου με διαφορά 6 βαθμών.

 

 

Σημειώνοντας 4 νίκες στους 6 αγώνες που διοργανώθηκαν το 2012, ο Παρασκευάς Παρασκευά έκανε το repeat κατακτώντας το πρωτάθλημα. Μια από τις νίκες στη σεζόν ήταν και στον αγώνα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, ο οποίος τότε ήταν ο τέταρτος αγώνας στο ημερολόγιο.

Δυο ήταν οι αγώνες το 2013, δύο ήταν και οι νίκες που πέτυχε ο Νικόλας Γεωργίου, ο οποίος κατέκτησε και το παρθενικό του πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας. Η τελική του διαφορά στο τέλος της σεζόν από τον δεύτερο Πρόδρομο Προδρόμου ήταν 28 βαθμοί.

Μετά από πάροδο αρκετών χρόνων ο Μάριος Παναγιώτου κατάφερε να προσθέσει στο ήδη πλούσιο παλμαρές του  ακόμα ένα πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας. Σε έξι αγώνες που διοργανώθηκαν τη σεζόν 2014 πέτυχε τρεις νίκες και μια εξ αυτόν ήταν στον αγώνα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου.

Σε δαιμονιώδη φόρμα ήταν ο Χρήστος Δημοσθένους το 2015, όπου αγωνιζόταν παράλληλα σε αγώνες ράλι και ταχύτητας. Κατάφερε να κατακτήσει και τους δυο τίτλους, όμως τη νίκη στον αγώνα πήρε ο Πανίκος Πολυκάρπου, ο οποίος τερμάτισε στο τέλος της χρονιάς δεύτερος πίσω από τον Δημοσθένους.

Το 2016 και μετά από απουσία δυο χρόνων ο Νικόλας Γεωργίου επέστρεψε στους αγώνες ταχύτητας, κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση το πρωτάθλημα, με νίκες στους τέσσερις από τους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η τότε αποκάλυψη των αγώνων ταχύτητας Ηλίας Πιερή.

Φέτος τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς η προσθήκη πρωτοκλασάτων ονομάτων αφήνει όλα τα ενδεχόμενα για νίκη ανοικτά. Θα καταφέρει να επαναλάβει την περσινή του νίκη ο Νικόλας Γεωργίου ή φέτος θα δούμε νέο νικητή; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν την Κυριακή στον κάμπο.

FMSC ENTRY LIST 2017