Moto GP: Αμφίβολος ο Crutchlow για το Misano

Ο Cal Crutchlow παραδέχτηκε ότι “δεν ξέρει” αν θα μπορέσει να αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στον αγώνα Grand Prix του San Marino αφού τραυμάτισε το δάκτυλο του.

Ο αναβάτης της LCR Honda έκοψε τον δείκτη του αριστερού του χεριού, ενώ έκοβε τυρί παρμεζάνα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και υποβλήθηκε εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση για να του επανασυνδέσουν τον αποκομμένο του τένοντα.

Ο Crutchlow, φόρεσε ένα είδους νάρθηκα για να μπορέσει να οδηγήσει την μοτοσυκλέτα του σε μια εκδήλωση προώθησης που διοργάνωσε ο χορηγός της LCR Castrol στην πίστα της Βαρκελώνης την Τετάρτη.

Μιλώντας την Πέμπτη στο Misano, ο Βρετανός παραδέχτηκε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα μπορέσει να οδηγήσει κανονικά την μηχανή του στο MotoGp.

“Ειλικρινά, δεν ξέρω αν μπορώ να οδηγήσω”, είπε ο Crutchlow. “Είναι πραγματικά οδυνηρό.  Θα πρέπει να προσπαθήσω και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

“Οδήγησα την μηχανή την Τετάρτη, κάνοντας γύρους στην πίστα της Βαρκελώνης. Έκανα πέντε γύρους, μέχρι εκεί. Στην καθημερινότητα μου είναι εντάξει.  Προσπαθώντας να οδηγήσω μια από αυτές τις μηχανές, θα είναι πραγματικά δύσκολο και άβολο να μπορέσω να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση.

“Δεν μου επιτρέπεται να λυγίζω το δάκτυλο, επειδή ο τένοντας έχει συνδεθεί ξανά. Πρέπει να παραμείνει ακίνητος για ένα μήνα, διαφορετικά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να σπάσουν τα εσωτερικά ράμματα.”

Ο Crutchlow πρόσθεσε ότι ο τραυματισμός του θα επηρεάσει αναπόφευκτα τον τρόπο που κρατάει και σφίγγει το τιμόνι της Honda του κάτι που αναμένει να του προκαλέσει δυσφορία.

“Στις παλιές δίχρονες μηχανές, πρέπει να οδηγάς με το χέρι στον συμπλέκτη”, εξήγησε.  “Μπορώ να το κάνω έτσι, το έχω δοκιμάσει, αλλά δεν είναι καθόλου άνετο. Θα έχω το χέρι μου κάτω, όπως το έχω κανονικά, απλά δεν μπορώ να λυγίσω το δάκτυλο μου. Είναι αυτό το δάκτυλο που δεν κρατάμε στο τιμόνι. Τώρα λοιπόν πρέπει να το κρατήσω στο τιμόνι αλλά και να οδηγήσω με τρία δάκτυλα”.