ERC Rally Liepaja – Μέρα Πρώτη: Εκπληκτικός ο Cyazin -πρωταθλητής ο Kajetanowicz

Στη Λετονία ολοκληρώνετε η χρονιά για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου επίσης θα κριθεί και ο τίτλος του φετινού πρωταθλητή. Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι μάχες με τα χρονόμετρα κα σύντομα στη διεκδίκηση της νίκης έμειναν τρείς οδηγοί.

Τα φώτα ήταν στραμμένα όπως είναι φυσικό στην πρώτη συμμετοχή σε διεθνή αγώνα του Kale Rovanpera. Ο νεαρός γρήγορα έδειξε το μεγάλο ταλέντο του καθώς ήταν σε τριπλή μάχη για την πρώτη θέση με τους σαφώς πιο έμπειρους του, Alexey Lukyanuk και Nikolay Cryazin.

Στην πρώτη ειδική ο Cryazin ήταν αυτός που προηγήθηκε όμως από την επόμενη ο Lukyanuk πέρασε επικεφαλής μέχρι και την τέταρτη ειδική. Κάπου εκεί αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα και εν συνεχεία στην έκτη ειδική είχε ατύχημα με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα. Στην πρωτοπορία πέρασε ξανά ο Cryazin ο οποίος μέχρι το τέλος της μέρας δημιούργησε διαφορά από τον δεύτερο Rovanpera της τάξης των 18 δευτερολέπτων.

Από τη δεύτερη θέση ο Kale Rovanpera έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον. Έχοντας την πρώτη του επαφή με το Ford Fiesta R5 σε αυτό τον αγώνα, δεν απέφυγε το λάθος το οποίο ευτυχώς δεν του στοίχησε πολύ χρόνο. Αν συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και αύριο και μείνει μακριά από λάθη ο τερματισμός στη δεύτερη θέση του βάθρου πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη φορά είναι ο Kajetan Kajetanowicz. Ο Πολωνός στην τρίτη θέση και αύριο θα κινηθεί άνετα στις ειδικές καθώς ο Bruno Magalhaes, ο οποίος ήταν στη μάχη του πρωταθλήματος κτύπησε το αυτοκίνητο του στην έκτη ειδική πάνω σε δέντρο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα. Με αυτά τα δεδομένα ο Kajto είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης.

Στην κατηγορία ERC Junior U28 ο Nikolay Cryazin έχει προβάδισμα πέραν του ενός λεπτού από το δεύτερο Lopez ο οποίος είναι σε μάχη με τον συμπατριώτη του Suarez.

O Jari Huttunen είναι αυτός που προηγείται στην κατηγορία ERC Junior U27 με τους Chris Ingram και Filip Mares να συμπληρώνουν την τριάδα. Οι προαναφερθέντες συμμετέχουν και στην κατηγορία ERC3 κατέχοντας τις ίδιες θέσεις αντίστοιχα.

Οι τοπικοί οδηγοί Vorogjovs και Nitišs Reinis είναι στις δυο πρώτες θέσεις της κατηγορίας ERC2 ενώ τρίτος βρίσκεται ο Sergei Remennik.

Ο αγώνας ολοκληρώνετε αύριο με έξι ειδικές διαδρομές.