Παγκόσμιο βραβείο σχεδιασμού για το Toyota Prius

Ακόμα ένα βραβείο προσθέτει στη συλλογή του το Toyota Prius. Αυτή τη φορά στο θεσμό των «World Car Awards» όπου το Toyota Prius πήρε την πρώτη θέση για τον καλύτερο σχεδιασμό αυτοκινήτου για το 2024. Το βραβείο «World Car Design» αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την επιτυχημένη προσπάθεια του Ιαπωνικού εργοστασίου να προσφέρει, όχι μόνο ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο, αλλά και ένα αυτοκίνητο με συναισθηματικό σχεδιασμό που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η πέμπτη γενιά του Toyota Prius πήρε το παγκόσμιο βραβείο σχεδιασμού αφού επιλέχθηκε ανάμεσα από 70 καινούρια μοντέλα της παγκόσμιας αγοράς. Μια επιτροπή 100 δημοσιογράφων από 29 χώρες επέλεξε τους νικητές της κάθε κατηγορίας μέσω μυστικής ψηφοφορίας, βασισμένης στην αξιολόγησή τους για κάθε μοντέλο ξεχωριστά ενώ τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας καταμετρήθηκαν από τον οίκο KPMG. Ειδικά για το βραβείο σχεδιασμού συμμετείχαν και έξι καταξιωμένοι κριτές και αρχισχεδιαστές της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας ενώ στην τελική ψηφοφορία, το Toyota Prius είχε να ανταγωνιστεί το Ford Bronco και τη Ferrari Purosangue.

To πέμπτης γενιάς Prius διαθέτει μια μοντέρνα εμφάνιση αλλά και την τελευταία τεχνολογία Plug-in υβριδικού συστήματος της Toyota. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο με διπλό DNA αφού, από τη μια προσφέρει μια ηλεκτρική αυτονομία ικανή να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες ενώ παράλληλα προσφέρει και ένα εξαιρετικά αποδοτικό υβριδικό σύστημα για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Η ανακοίνωση για των νικητών για τα βραβεία του θεσμού «World Car of the Year» έγινε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης. Σε δηλώσεις του ο Yasushi Ueda, Chief Engineer και υπεύθυνος εξέλιξης του νέου Prius, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είναι τιμή για μας να λάβουμε το βραβείο Καλύτερου Σχεδιασμού για το νέο Prius. Ένα αυτοκίνητο που όχι μόνο φαίνεται υπέροχο, αλλά προσφέρει και μια διασκεδαστική οδήγηση. Όταν ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε τη νέα γενιά του Prius είχαμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός εμπορικού προϊόντος στην αγορά ή κάτι που θα…

κέρδιζε καρδιές. Τελικά, το δεύτερο, όχι μόνο για τα πλεονεκτήματα του αλλά και για την συναισθηματική εμπειρία πίσω από το τιμόνι».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η νέα γενιά του Toyota Prius κατάφερε να συγκεντρώσει, μέχρι στιγμής, 24 βραβεία και επαίνους.

Το νέας γενιάς Toyota Prius προσφέρεται με όφελος έως €7,500 κατόπιν έγκρισης κρατικής χορηγίας, για την αγορά plug-in οχήματος.