Το Volkswagen Golf γιορτάζει φέτος μισό αιώνα επιτυχημένης παρουσίας στην αγορά

Το Golf είναι η καρδιά της Volkswagen και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το μοντέλο αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τον όρο «best seller» όπως κανένα άλλο μοντέλο στην παγκόσμια αγορά. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά το 1974 αφού διαδέχθηκε το Volkswagen Beetle και γρήγορα πήρε τα σκήπτρα στην κατηγορία του. Συνολικά και για τις οκτώ διαφορετικές γενιές του μοντέλου, έχουν πουληθεί  περισσότερα από 37 εκατομμύρια οχήματα! Γι΄ αυτό το λόγο, το 2024 θα είναι μια χρονιά εορτασμών για τη Volkswagen. Το Golf, το μοντέλο που έχει διαμορφώσει την κινητικότητα στον πλανήτη, γίνεται 50 χρόνων.

Ήταν μια επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία όταν η Volkswagen παρουσίασε το πρώτο Golf το 1974. Κίνηση στους εμπρός τροχούς (αντί για τον πίσω κινητήρα του Beetle), μεγάλη πόρτα για το χώρο αποσκευών, αναδιπλούμενη πλάτη του πίσω καθίσματος και πολλά άλλα. Όλα σε ένα συμπαγές αμάξωμα, και με αυτό τον τρόπο, το Golf έδειξε από πολύ νωρίς ότι θα κέρδιζε με την αξία του τον όρο best seller. Ήδη σε λιγότερο από δύο χρόνια, από την πρώτη κυκλοφορία του, πωλήθηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μοντέλα. Μέχρι σήμερα, το δημιούργημα του σχεδιαστή GiorgettoGiugiaro ξεπέρασε τα 37 εκατομμύρια οχήματα για να πάρει τον τίτλο του πιο πετυχημένου ευρωπαϊκού αυτοκινήτου αλλά και του Volkswagen με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Μια επιτυχία που οφείλεται στο σύνολο όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, κάτι που αγκάλιασε το κοινό από την πρώτη στιγμή. Ήταν και είναι ο τέλειος σύντροφος για την καθημερινή ζωή, ενσωματώνοντας την ευελιξία, τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και την ποιότητα.

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών η γκάμα του Golf μεγάλωσε με παραλλαγές όπως τα Golf GTI, Golf Cabriolet, GolfVariant και πολλές άλλες. Μαζί μεγάλωσε και η γκάμα των τεχνολογικών του χαρακτηριστικών, τόσο στον τομέα της άνεσης όσο και της ασφάλειας.

Πολλά από τα συστήματα αυτά έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στην κατηγορία πάνω σε ένα Volkswagen Golf.

Για το επετειακό 2024, η Volkswagen θα παρουσιάσει όλη την ιστορία του Golf σε διάφορα μέρη στην Ευρώπη όπως την έκθεση “Salon Rétromobile” στο Παρίσι και στο “Bremen Classic Motorshow” στη Γερμανία!