2018 Monte Carlo: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα!!!

Το Automobile Club De Monaco, έχει επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες για τον αγώνα της επόμενης χρονιάς, το 86o Rallye Automobile Monte Carlo, εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2018.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί από τις 25-28 Ιανουαρίου, με το Service Park να έχει τοποθετηθεί στην πόλη του Gap, η οποία έχει φιλοξενήσει τον αγώνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι σχεδιασμένες ειδικές διαδρομές είναι κατά 50% διαφορετικές από την φετινή χρονιά και ως συνήθως ακολουθεί ένα πρόγραμμα το οποίο είναι μοναδικό στο WRC.

Μετά από δυόμισι μέρες αναγνωριστικών, από την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου οι διαγωνιζόμενοι θα μπουν στην διαδικασία του Shakedown την Τετάρτη και ώρα 4:00 το απόγευμα, στην ειδική διαδρομή μήκους 3,35 χιλιομέτρων κοντά στο Gap, η οποία χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου τα πληρώματα θα μεταφερθούν νότια του Μονακό για την επίσημη εκκίνηση του αγώνα στο Casino Square στις 18:00. Μετά την εκκίνηση θα διεξαχθούν δύο νυχτερινές ειδικές διαδρομές στην περιοχή Alpes-de-Haute-Provence.  Η πρώτη ειδική διαδρομή Thoard – Sisteron είναι συνολικής απόστασης 37,13 χιλιομέτρων, η οποία θα έχει για πρώτη φορά ανάποδη φορά. Η δεύτερη ειδική διαδρομή Bayons – Breziers είναι μήκους 25,49 χιλιόμετρων και θα έχει την ίδια με την φετινή φορά.

Την Παρασκευή τα πληρώματα έχουν να αντιμετωπίσουν 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα στις περιοχές Haut Alpes, Drome και Alpes-de-Haut νότια του Gap. Η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα περιλαμβάνει δύο περάσματα από τις τρείς ειδικές διαδρομές Vitrolles-Oze ειδική διαδρομή 3 και 6 απόστασης 26,76 χιλιομέτρων, Roussieux-Eygalayes ειδική διαδρομή 4 και 7 απόστασης 33,63 χιλιομέτρων και Vaumeih-Claret ειδική διαδρομή 5 και 8 απόστασης 15,24 χιλιομέτρων.

Η δράση μετατοπίζεται βόρεια του Gap το Σάββατο, με τις ειδικές διαδρομές που βρίσκονται στις περιοχές Iseres και Hautes-Alpes. To πρώτο μέρος αποτελείται από ένα διπλό πέρασμα από τις ειδικές διαδρομές Agniere-en-Devony-Corps ειδική διαδρομή 9 και 11 απόστασης 29,33 χιλιομέτρων και την ειδική διαδρομή Saint-Leger-les-Melezes-La Batie Neuve ειδική διαδρομή 10 και 12 απόστασης 16,71 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα κατευθυνθούν νότια και θα επαναλάβουν την ειδική διαδρομή της Πέμπτης Bayons-Breziers σαν 13η ειδική διαδρομή αυτή την φορά με το φως την μέρας, πριν κατευθυνθούν στο Service Park και από εκεί ξανά πίσω στο Μονακό.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα είναι την Κυριακή, με τέσσερις ειδικές διαδρομές στην περιοχή Alpes-Martines συνολικής απόστασης 63,72 χιλιομέτρων και θα τις κάνουν χωρίς ενδιάμεση στάση για σέρβις. Οι οδηγοί θα περάσουν από δύο φορές από τις ειδικές διαδρομές Bollene-Vesubie-Peira-Cava (SS14/16 – 18,30km) και La Cabanette-Col de Braus (SS15/17 – 13,56km) ειδική διαδρομή όπου στο δεύτερο πέρασμα θα προσμετρά σαν Power Stage και θα μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Ο αγώνας θα κλείσει με τον καθιερωμένο παραδοσιακό τρόπο με τα νικητήρια πληρώματα να καλωσορίζονται και να τιμούνται στην ράμπα του τερματισμού στις 15:00 μπροστά από το παλάτι του Πρίγκιπα του Μονακό.