Όγδοος αγώνας motocross: Πρωταθλητής ο Γιώργος Παπαλοΐζου

Ακόμα μια σεζόν στους αγώνες motocross του παγκυπρίου πρωταθλήματος πέρασε στην ιστορία, μετά και την ολοκλήρωση του όγδοου αγώνα που έγινε στην πίστα MX-PRO στην Ποταμιά. Ο Γιώργος Παπαλοΐζου για δεύτερη φορά στην καριέρα του κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ1 και έδωσε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια στην ομάδα του και σε όσους ήταν δίπλα του κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Το πρώτο χιτ της μεγάλης κατηγορίας ξεκίνησε με το Χρίστο Τσαγγαρά για ακόμα μια φορά να παίρνει νωρίς το προβάδισμα και να ανοίγει διαφορά από τους υπόλοιπους αναβάτες. Πίσω του οι Σάββας Σάββα και Γιώργος Παπαλοΐζου μάχονταν σώμα με σώμα κρατώντας όλους σε αγωνία. Με το πέρας του πρώτου δεκάλεπτου ο Παπαλοΐζου κατάφερε να περάσει δεύτερος και άρχισε να κυνηγά τον πρωτοπόρο Τσαγγαρά. Από πολύ κοντά τον ακολουθούσε ο Σάββα και λίγο πριν το τέλος του χιτ κατάφερε να περάσει πρώτος και να μείνει εκεί μέχρι το τέλος. Ο Χρίστος Τσαγγαράς δεν κατάφερε να κρατήσει ούτε τη δεύτερη θέση η οποία κατέληξε στον εκπληκτικό για ακόμα ένα αγώνα Σάββα Σάββα.

Στο δεύτερο χιτ ο Χρίστος Τσαγγαράς πραγματοποίησε ακόμα μια εξαιρετική εκκίνηση, πήρε την πρωτοπορία και αυτή τη φορά τα έκανε όλα σωστά καταφέρνοντας να μείνει μακριά απο περιπέτειες, κερδίζοντας παράλληλα το χιτ. Οι Παπαλοΐζου και Σάββα είχαν ξανά τις δικές τους μονομαχίες για τη δεύτερη θέση με το Σάββα να καταφέρνει να κρατά πίσω του τον Παπαλοΐζου. Φάνηκε άτυχος όμως καθώς η μοτοσυκλέτα του τον πρόδωσε αποχωρώντας από τον αγώνα. Έτσι δεύτερος πέρασε ο Παπαλοΐζου ο οποίος δεν πίεσε για τη νίκη, καθώς η εξέλιξη τον έφερνε αγκαλιά με τον τίτλο. Το τέλος του χιτ βρήκε νικητή τον Τσαγγαρά, δεύτερο τον Παπαλοΐζου και τρίτο τον Λάμπρο Τσαγγαρά.

Νικητής της μέρας αλλά και της χρονιάς αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπαλοΐζου ο οποίος παράλληλα είναι και ο νέος παγκύπριος πρωταθλητής για τη σεζόν 2016-2017.

Στην κατηγορία ΜΧ2 ο Μιχάλης Πάμπουκας διαχειρίστηκε πολύ σωστά το πλεονέκτημα που είχε από τον δεύτερο Αντρέα Γεωργίου και οδηγώντας χωρίς ρίσκα τερμάτισε τρίτος στον αγώνα, μαζεύοντας τους απαραίτητους βαθμούς για να αναδειχθεί πρωταθλητής. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Χρύσανθος Γεωργίου με δυο νίκες και μετά και τις τελευταίες εμφανίσεις του δείχνει ότι με τη νέα χρονιά θα είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεύτερος στον αγώνα κατατάγει ο Αντρέας Γεωργίου με τερματισμούς στην τρίτη και δεύτερη θέση στα δυο χιτ.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τη χρονιά ο Μάριος Μούσκου στην κατηγορία ΜΧ3. Ο Μούσκου όντας ο ταχύτερος αναβάτης της κατηγορίας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα με νίκες και στους οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος. Αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή και των δυο χιτ, στη συνέχεια ανέκαμψε και πέρασε όποιον είχε μπροστά του πετυχαίνοντας όπως προαναφέραμε το δυο στα δυο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο πολύ καλός Μαρίνος Ζιντήλης ο οποίος τερμάτισε και στα δυο χιτ δεύτερος. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νεόφυτος Κανάρης, ο οποίος έδωσε πολλές μάχες κατά τη διάρκεια των δυο χιτ, τερματίζοντας στο τέλος στην τρίτη θέση.

Στην κατηγορία ΜΧ3OVER οι Νικηφόρος Κουρρής και Γιώργος Σιδερένιος ξεκίνησαν τον αγώνα με διαφορά 15 βαθμών και όλα τα σενάρια για τον τίτλο ήταν ανοικτά. Ο Κουρρής κατάφερε μετά από πολύ καλή εμφάνιση να τερματίσει και στα δυο χιτ δεύτερος και με αυτό το αποτέλεσμα κέρδισε τον αγώνα και το πρωτάθλημα. Στο πρώτο χιτ ο Κοσμάς Βασιλείου ήταν αυτός που κέρδισε με τους Κουρρή και Σιδερένιο να συμπληρώνουν την τριάδα, ενώ στο δεύτερο χιτ νικητής ήταν ο Σιδερένιος, δεύτερος ο Κουρρής και τρίτος ο Βασιλείου.

Με στυλ κατάκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ4 ο Άριστος Γεωργίου, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει και τα δυο χιτ. Πραγματοποιώντας πολύ καλές εκκινήσεις και τις δυο φορές έφυγε μπροστά και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Δεύτερος τερμάτισε ο Νεόφυτος Τσαγγαράς ο οποίος και στα δυο χιτ τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Κύπρος Καρατζιάς ο οποίος τερμάτισε τέταρτος και τρίτος στο πρώτο και δεύτερο χιτ αντίστοιχα.

Ακόμα μια μάχη μεταξύ των Χρίστου Κιμήτρη και Βίκτωρα Ζαχαρία σημάδεψε την κατηγορία ΜΧ85. Νικητής για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ήταν ο Κιμήτρης, όμως το πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Βίκτωρας Ζαχαρία έχοντας μια νίκη στο πρώτο χιτ και μια δεύτερη θέση στο δεύτερο. Τρίτος στον αγώνα κατατάγει ο Γιώργος Τσαγγαράς τερματίζοντας τέταρτος και τρίτος αντίστοιχα στα δυο χιτ.

Ο πρωταθλητής Βίκτωρας Ζαχαρία αγωνίστηκε και στο δεύτερο χιτ της κατηγορίας ΜΧ4 καθώς από τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται σε αυτή.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ65 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Γεωργίου, ο οποίος κατάφερε να φύγει νικητής από τον αγώνα της Ποταμιάς. Κέρδισε το πρώτο χιτ, ενώ πιο χαλαρός στο δεύτερο τερμάτισε δεύτερος πανηγυρίζοντας έξαλλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Σπύρος Γιάγκου μετά τους τερματισμούς στην τρίτη και πρώτη θέση στα δυο χιτ. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Dominic Κολοκάσης ο οποίος ήταν δεύτερος στο πρώτο χιτ και τέταρτος στο δεύτερο.

Η πίστα MX-PRO σε συνεργασία με τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας πρωτοτύπησε για ακόμα μια φορά καθώς μετά από αρκετό καιρό επανάφερε το HOLESHOT. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για ένα άτυπο διαγωνισμό, όπου κατά τη διάρκεια των εκκινήσεων των πρώτων χιτ όπως αποφασίστηκε, όποιος από τους διαγωνιζόμενους περνούσε πρώτος από συγκεκριμένο σημείο που όρισαν οι διοργανωτές κέρδιζε χρηματικό έπαθλο το οποίο ήταν προσφορά από τους Πάμπουκκας και υιοί λτδ, MX-PRO και Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Όλοι οι νικητές του HOLESHOT

Νικητές αναδείχθηκαν οι Dominic Κολοκάσης (ΜΧ65), Βίκτωρας Ζαχαρία (ΜΧ85), Γιώργος Μιχαήλ (ΜΧ4), Ντίνος Κωνσταντινίδης (MX3), Κώστας Κιμήτρης (MX3OVER), Χρύσανθος Γεωργίου (ΜΧ2) και Χρίστος Τσαγγαράς (ΜΧ1).

Επίσης με το εισιτήριο εισόδου υπήρχε διαγωνισμός όπου τρείς νικητές κέρδισαν από ένα ποδήλατο προσφορά της εταιρίας PRO RIDER, πίστα MX-PRO και Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας

Συναρπαστική ήταν η σεζόν 2016-2017 στους αγώνες motocross σε όλες τις κατηγορίες και με την είσοδο της πίστας στο Παραλίμνι με περισσότερους αγώνες αναμένετε μια συναρπαστική καινούργια χρονιά. Τώρα είναι ώρα για ξεκούραση και για φόρτισμα των μπαταριών ενόψει ενός μεγάλου όπως προβλέπετε καλοκαιριού.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: S&M PICS