Δυναμική είσοδος της OPEL στην κατηγορία SUV

Πολύ δυναμικά μπαίνει η OPEL στην κατηγορία SUV με τρία μοντέλα, το Mokka, το Crossland και Grandland X. Η κατηγορία των SUV ή crossover, είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη στην ευρωπαϊκή αγορά και περιλαμβάνει μερικά από τα πιο δημοφιλή σε πωλήσεις μοντέλα.

Κανείς πλέον κατασκευαστής δεν θέλει να λείπει από αυτή ενώ, πλέον, ακολουθεί και αυτή την κατηγοριοποίηση των συμβατικών μοντέλων, αφού τα SUV προσφέρονται σε μια πληθώρα διαστάσεων.

Opel Mokka X

Μαζί με το Mokka που για το 2017 μετονομάστηκε σε Mokka X, η Opel παρουσίασε στην κατηγορία B των συμπαγών SUV ένα ακόμα μοντέλο, το Crossland X. Αυτό έχει έμφαση στην πρακτικότητα και στους χώρους, διαθέτει μεταβλητό εσωτερικό χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα και βασίζεται στο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη του Peugeot 2008, καθώς όπως πλέον γνωρίζουμε η Opel ανήκει στην PSA.

Opel Crossland X

Στις ευρωπαϊκές αγορές οι πωλήσεις του Crossland Χ ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2017, ενώ αναμένεται ένα ακόμα μεγαλύτερο μοντέλο, το Grandland X. Βασισμένο στο Peugeot 3008, το SUV κατηγορίας C της Opel διαθέτει σπορ και δυναμική σχεδίαση, μεγάλους χώρους και πολύ προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Όπως και το μικρότερο Crossland Χ δεν διατίθεται με κίνηση σε όλους τους τροχούς, σε αντίθεση με το Mokka X. Το τελευταίο είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της Opel τα τελευταία χρόνια, με συνολικές πωλήσεις έως σήμερα που ξεπερνούν τις 750.000. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στο top 3 της κατηγορίας του, πίσω από τα Renault Captur και Peugeot 2008, με αυξητική τάση τους τρεις πρώτους μήνες του 2017, που έφτασε το 12% σε σχέση με το 2016.

Opel Grandland X

 

Μαζί λοιπόν με το Mokka X, τα Crossland X και Grandland X  αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τη θετική πορεία πωλήσεων που πραγματοποιεί η μάρκα το 2017. Μάλιστα θα είναι η μόνη που θα διαθέτει δύο μοντέλα στην κατηγορία B SUV, κάτι που σημαίνει ότι ανά μοντέλο μπορεί να μην έχει κορυφαία αποτελέσματα, αλλά στο σύνολο να ηγηθεί της πολύ σημαντικής αυτής κατηγορίας.