ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ LEXUS CT 200h: SPORT ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΟ, ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ, ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟ

Όταν το Lexus CT 200h έκανε το ντεμπούτο του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2010, ήταν το πρώτο αμιγώς υβριδικό hatchback που παρουσιάστηκε στο τμήμα πολυτελών αυτοκινήτων. Πλέον έχει καταστεί το πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των υβριδικών: η Lexus έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 CT 200h παγκοσμίως από την κυκλοφορία του το 2011, στον παραπάνω αριθμό  συμπεριλαμβάνονται περίπου 75.000  πωλήσεις στην Ευρώπη η οποία αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές για το μοντέλο.

Με τη συγκεκριμένη πρόσφατη  αναβάθμιση, η Lexus επιδιώκει να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία της CT 200h ανταποκρινόμενη στη φήμη για αποδοτικότητα και αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, συστήνοντας  ένα ανανεωμένο εξωτερικό που αυξάνει την οδηγική εμπειρία – χωρίς να διακυβεύεται η φιλική αίσθηση προς τον οδηγό και η οικονομία καυσίμου.

Ο αρχιμηχανικός του CT 200h, Chika Kako, συνόψισε τα βασικά σημεία των αλλαγών αναφέροντας τα εξής: “Το CT 200h ανανεώθηκε και αναζωογονήθηκε ενισχύοντας την προοδευτικότητά του. Ο ανανεωμένος σχεδιασμός του αποπνέει συναισθηματικό και sport αίσθηση, καθιστώντας το ως το ιδανικό αμιγώς υβριδικό πολυτελές αυτοκίνητο για τους ηλικιακά πιο νεαρούς πελάτες που επιδιώκουν να απολαμβάνουν εξαιρετική οδηγική αίσθηση αλλά ταυτόχρονα ενδιαφέρονται και για το περιβάλλον».

Το πλήρως ανανεωμένο Lexus CT 200h, έχει μια φρέσκια και ένα ανανεωμένη εμφάνιση, μέσα έξω χωρίς συμβιβασμούς στην οικονομία καυσίμου και με χαμηλές εκπομπές CO2.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός παρέχει ένα επιβλητικό παρουσιαστικό στο πεντάθυρο υβριδικό αυτοκίνητο με μια σειρά από νέες εξωτερικές λεπτομέρειες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ευδιάκριτη χαρακτηριστική γρίλια της Lexus και στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, με νέα μεγαλύτερη μπροστινή μάσκα που παραπέμπει σε πιο επιθετική εμφάνιση. Ακόμα μια προσθήκη αποτελεί η επανατοποθέτηση των τοξοειδών φώτων ημέρας πάνω από τους νέους μονούς προβολείς LED. Αλλαγές έχουν γίνει επίσης στο πίσω μέρος του οχήματος με νέα επεξεργασία του κάτω τμήματος, με έμφαση στα φαρδύτερα φωτιστικά σώματα και τις έντονες ακμές του οπίσθιου προφυλακτήρα.

Όσο για το εσωτερικό, η καμπίνα εξακολουθεί να αποπνέει την ποιότητα και τη φινέτσα της Lexus, καθώς γίνεται χρήση λεπτών υλικών υψηλής ποιότητας στην ταπετσαρία, κάτι που επιβεβαιώνει τη σχεδιαστική φιλοσοφία μας ότι η εμφάνιση ακολουθεί τη λειτουργικότητα. Όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων Lexus, η κεντρική οθόνη είναι μεγαλύτερη 10,3 ίντσες για να παρέχει τη μέγιστη ευκρίνεια  και μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση της. Η ανανέωση και η ποικιλία φαίνεται και στη διευρυμένη εσωτερική χρωματική παλέτα με λείο δέρμα σε διχρωμία, συνδυασμός από ύφασμα και δέρμα, καθώς και με μια νέα υφασμάτινη ταπετσαρία -συνολικά, διατίθενται εννέα διαφορετικές χρωματικές επιλογές.

CT 200h F SPORT

Αίσθηση προκαλεί, μεταξύ άλλων, το μαύρο μεταλλικό χρώμα και το ανανεωμένο σχέδιο πλέγματος της έκδοσης F-Sport. Τα νέα μπροστινά φώτα περιλαμβάνουν έναν ενιαίο προβολέα υψηλής/χαμηλής δέσμης. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με μαύρη επένδυση στην μπροστινή μάσκα και μαύρες μεταλλικές λεπτομέρειες στο πίσω μέρος του οχήματος δημιουργώντας ένα πιο «επιθετικό» στυλ.

Η F-Sport έκδοση διαθέτει επίσης νέες επιλογές διχρωμίας, όπως πορτοκαλί ‘Lava Orange’ και μπλε ‘Heat Blue’. Στο εσωτερικό, οι αποκλειστικοί συνδυασμοί ταπετσαρίας περιλαμβάνουν δέρμα, ύφασμα και δέρμα σε διχρωμία. Οι κομψές λεπτομέρειες Naguri αναδεικνύουν την τεχνική Takumi που διατίθεται αποκλειστικά στην έκδοση F SPORT.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ LEXUS+

Το ανανεωμένο CT 200h φέρει στον εξοπλισμό του το Safety System+, το οποίο περιλαμβάνει τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού: αποφυγής συγκρούσεων (PCS), ρυθμιζόμενο cruise control με ραντάρ, ειδοποίηση για ακούσια αλλαγή λωρίδας (LDA), ρυθμιζόμενα φώτα, αναγνώριση πινακίδων οδικής κυκλοφορίας (RSA).