Sebastien Loeb – Πιθανή η επιστροφή του στο ράλι Μεξικού

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι WRC έχει συνδεθεί με πιθανή επιστροφή του στην αγωνιστική δράση και το WRC μετά τα δοκιμαστικά που έκανε με ένα Citroen C3 WRC σε άσφαλτο και χώμα το καλοκαίρι.

Τον Γάλλο πιθανότατα θα τον δούμε στην αγωνιστική δράση στο ράλι Μεξικού, καθώς ο ίδιος έχει καταστήσει σαφές ότι προτεραιότητα του για την νέα χρονιά είναι οι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross με την ομάδα της Peugeot η οποία έτρεξε την φετινή χρονιά σαν ιδιωτική συμμετοχή και αναμένεται το 2018 να μπει δυναμικά σαν εργοστασιακή.

Επιπλέων ο Loeb θα αγωνιστεί με την ομάδα της Peugeot στον φημισμένο αγώνα του Dakar τον Ιανουάριο. Αυτό του στερεί το δικαίωμα να βρεθεί στο πρώτο αγώνα της χρονιάς το Monte Carlo, καθώς για να διαγωνιστεί στο Monte Carlo θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να ξεκινήσει τις αναγνωριστικές στις Γαλλικές Άλπεις την επόμενη μέρα επιστροφής του από την Αργεντινή.

Το πρόγραμμα δοκιμαστικών της Peugeot για το πρωτάθλημα ξεκινάει τον Φεβρουάριο, αποκλείοντας την συμμετοχή και από τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς το Ράλι Σουηδίας.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Citroen Yves Matton δήλωσε “βρισκόμαστε σε συζητήσεις μαζί του (Sebastien Loeb) για την νέα χρονιά.  Το μόνο που ξέρουμε και αποφασίσαμε μαζί είναι ότι δεν θα είναι μαζί μας στο Monte Carlo.  Είναι πολύ δύσκολο με το Dakar, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τρέξει μαζί μας την νέα χρονιά. Πρέπει να οριστικοποιήσουμε το ποιοι θα είναι οι οδηγοί μας για την νέα χρονιά”.

Το Ράλι του Μεξικού είναι ένας αγώνας στον οποίο ο Γάλλος οδηγός έχει ένα απίστευτο ρεκόρ έχοντας φτάσει στην νίκη έξι συνεχόμενες φορές από το 2006-2012.

Ο Matton ανάφερε ότι η επίσημη ανακοίνωση για του οδηγούς της ομάδας για το 2018 θα γίνει τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο Sebastien Loeb δεν έχει διαγωνιστεί στο WRC από το 2015 και τον αγώνα του Monte Carlo όταν προηγείτο το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης μέρας πριν κτυπήσει την ανάρτηση του Citroen DS3 WRC, τερματίζοντας τελικά στην όγδοη θέση.

Πηγη: autosport.com