Παγκύπριο πρωτάθλημα motocross-Έκτος αγώνας: Άπιαστος ο Χρίστος Τσαγγαράς

Στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά διεξήχθη ο έκτος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα motocross. Οι πολλές μάχες και η αδρεναλίνη σημάδεψαν τον αγώνα, καθώς αρκετοί αθλητές βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα προσφέροντας αρκετό θέαμα. Ένας εξ αυτών ήταν ο Χρίστος Τσαγγαράς, ο οποίος κέρδισε την κατηγορία ΜΧ1. Ήταν και στα δυο χιτ άπιαστος καταφέρνοντας να τα κερδίσει χωρίς να απειληθεί από κανέναν. Πραγματοποιώντας εκπληκτικές εκκινήσεις και στις δυο περιπτώσεις πέρασε επικεφαλής και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, μαζεύοντας το μάξιμουμ των βαθμών. Ένας Σάββας Σάββα από τα παλιά ήταν χθες ο πολυπρωταθλητής. Έχοντας πολύ καλό ρυθμό και στα δυο χιτ κατάφερε να πετύχει μια δεύτερη και μια τρίτη θέση, τερματίζοντας στο τέλος της μέρας δεύτερος. Πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό παρουσιάζετε ο Γιώργος Παπαλοϊζου στους τελευταίους αγώνες. Στην Ποταμιά δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει τον Χρίστο Τσαγγαρά με αποτέλεσμα να περιοριστεί στην τρίτη θέση.

Μεγάλος άτυχος του αγώνα φάνηκε ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος της βαθμολογίας Λάμπρος Τσαγγαράς, ο οποίος στο πρώτο χιτ είχε πτώση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να τερματίσει τελευταίος. Στο δεύτερο χιτ φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του περιορίστηκε στη συλλογή βαθμών.

Έτσι μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα ο Γιώργος Παπαλοϊζου πέρασε ξανά επικεφαλής στη βαθμολογία με 253 βαθμούς με τον Λάμπρο Τσαγγαρά να οπισθοχωρεί δεύτερος με 248 βαθμούς. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Χρίστος Τσαγγαράς με 236 βαθμούς.

Αρκετά κεφάτος ήταν ο Αντρέας Γεωργίου στην κατηγορία ΜΧ2 όπου με δυο δεύτερες θέσεις και στα δυο χιτ κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να κερδίσει τον πρωτοπόρο Μιχάλη Πάμπουκκα. Τη νίκη στο πρώτο χιτ πήρε ο Χρύσανθος Γεωργίου, δεύτερος όπως προαναφέραμε ήταν ο Αντρέας Γεωργίου και τρίτος ο Ζαννέτος Κουμάση. Στο δεύτερο χιτ ο Μιχάλης Πάμπουκκας ήταν αυτός που κατάφερε να επικρατήσει, με δεύτερο τον Γεωργίου Αντρέα και τρίτο τον Μάριο Πάμπουκκα.

Στη βαθμολογία ο Μιχάλης Πάμπουκκας οδηγεί την κούρσα με 259 βαθμούς, δεύτερος βρίσκετε ο Αντρέας Γεωργίου με 228 βαθμούς και τρίτος ο Μάριος Πάμπουκκας με 198 βαθμούς.

Την μοναχική πορεία προς τον τίτλο συνεχίζει ο Μάριος Μούσκου στην κατηγορία ΜΧ3. Για ακόμα ένα αγώνα ήταν ο κορυφαίος της κατηγορίας κερδίζοντας εύκολα και τα δύο χιτ, έχοντας μέχρι στιγμής το απόλυτο στη σεζόν. Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε ο Ντίνος Κωνσταντινίδης και την πρώτη τριάδα στον αγώνα συμπλήρωσε ο Ντίνος Θεοδώρου, ο οποίος ήταν αρκετά ανεβασμένος στο δεύτερο χιτ.

Ο Μάριος Μούσκου είναι πάντα πρώτος στη βαθμολογία με 275 βαθμούς και ακολουθούν στις θέσεις δυο και τρία οι Νεόφυτος Κανάρης και Ντίνος Θεοδώρου με 244 και 209 βαθμούς αντίστοιχα.

Η επιστροφή στους αγώνες του Γιώργου Σιδερένιου μετά από τραυματισμό έφερε ανακατατάξεις στην κατηγορία MX3 OVER. Νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Ηλία ο οποίος μάλιστα μετρά τρείς συνεχόμενες νίκες. Ισοβάθμησε στο τέλος της μέρας με τον Γιώργο Σιδερένιο καθώς μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση σε κάθε χιτ. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Νικηφόρος Κούρρης ο οποίος και στα δυο χιτ ήταν τρίτος.

Στη βαθμολογία ο Νικηφόρος Κούρρης είναι στην πρώτη θέση με 224 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Αρτέμης Καρατσιόλης με 201 βαθμούς και τρίτος ανέβηκε ο Γιώργος Σιδερένιος με 198 βαθμούς.

Στην κατηγορία ΜΧ4 ο Άριστος Γεωργίου επανήλθε στις νίκες καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει και τα δυο χιτ. Στο πρώτο μετά από πολύ καλή εκκίνηση κατάφερε να προηγηθεί και να μείνει πρώτος μέχρι τέλους. Οι Νεόφυτος Τσαγαράς και Αδαμος Μανώλη συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα. Στο δεύτερο χιτ το  οποίο έγινε υπο βροχή, ο Κύρπρος Κατατζιάς έφυγε καλύτερα με τον Στέλιο Νικοδήμου να βρίσκετε δεύτερος και τον Άριστο Γεωργίου τρίτο. Ο τελευταίος ροκάνισε σιγά σιγά τη διαφορά καταφέρνοντας να περάσει και τους δυο, μαζεύοντας στο τέλος της μέρας το μάξιμουμ των βαθμών. Αδάμος Μανώλη και Νεόφυτος Τσαγγαράς συμπλήρωσαν την τριάδα.

Μετά και τα αποτελέσματα του έκτου αγώνα ο Άριστος Γεωργίου συνεχίζει να προηγείται με 286 βαθμούς, δεύτερος βρίσκεται ο Νεόφυτος Τσαγγαράς με 268 και τρίτος ο Αδάμος Μανώλη με 261 βαθμούς.

Πολύ ωραίες μάχες είχαμε στην κατηγορία ΜΧ85 μεταξύ των Χρίστο Κιμήτρη και Βίκτωρα Ζαχαρία. Οι δυο τους μοιράστηκαν στο τέλος της μέρας από μια νίκη και μια δεύτερη θέση, με τον Κιμήτρη να κερδίζει τον αγώνα. Τρίτος και στα δυο χιτ κατατάγει ο Γιώργος Τσαγγαράς και τέταρτος ο Βρυώνης Βλάσιου. Άτυχος ήταν ο Αριστόδημος Έλληνας ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο χιτ με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός αγώνα.

Η νίκη του Δομίνικου Κολοκάση στην κατηγορία ΜΧ65 έδωσε νέο ενδιαφέρων στο πρωτάθλημα. Οι μικροί έτρεξαν το δεύτερο χιτ υπο βροχή και ορισμένοι εξ αυτών είχαν πτώση ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. Τη νίκη και στα δυο χιτ πέτυχε ο Κολοκάσης μειώνοντας τη διαφορά από την κρυφή στους 11 βαθμούς. Δεύτερος και στα δυο χιτ τερμάτισε ο Αντώνης Γεωργίου και τρίτος ο ΜιχάληΣ Χρυσοστόμου. Στις θέσεις τέσσερα και πέντε τερμάτισαν οι Κωνσταντίνος Χρυσοστόμου και Νίκος Καραπιττίδης.

Δυο αγώνες απομένουν πριν το φινάλε της σεζόν και η αγωνία για τον πρωταθλητή όσο πάει κορυφώνετε καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην ολοκαίνουργια πίστα motocross στη λίμνη Παραλιμνίου στις 23 Απριλίου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: S&M PICS