Λάρνακα ράλισπριντ: Ασταμάτητος ο Νικόλας Γεωργίου “Chips Junior”

Διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Μαρτίου ο δεύτερος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος αγώνων ταχύτητας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Τον αγώνα διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Λάρνακας και είχε σαν χώρο διεξαγωγής του, την ίδια διαδρομή με πέρσι, πλησίον του χωριού Κόσιη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την επικράτηση του περσινού πρωταθλητή και νικητή και του πρώτου αγώνα, Νικόλα Γεωργίου “Chips Junior’. Ο Νικόλας ξεκίνησε τον αγώνα επιθετικά και από το δοκιμαστικό του πέρασμα πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο, δείχνοντας ότι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τον οποιοδήποτε να τον ανταγωνιστεί. Αυτό επαληθεύτηκε καθώς κανείς δεν κατάφερε να τον πλησιάσει σε καμία από τις δυο χρονομετρημένες διαδρομές που ακολούθησαν. Ο Νικόλας Γεωργίου ήδη έχει βάλει πλώρη και για τον φετινό τίτλο, καθώς μετρά το απόλυτο με το δύο στα δύο στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς.

Στην δεύτερη θέση γενικής βρίσκουμε τον Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος αν και απείχε από τους αγώνες ταχύτητας τον τελευταίο καιρό, με μια μόνο χρονομετρημένη προσπάθεια κατάφερε να τερματίσει δεύτερος γενικής. Ο Πρόδρομος έχει αποδείξει σε όλους τα τελευταία χρόνια ότι είναι και παραμένει ένας οδηγός με απίστευτη τεχνική. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο αειθαλής Μάριος Παναγιώτου ο οποίος αν και ένιωθε αστάθεια στο πίσω μέρος του αγωνιστικού κάνοντας τον δεύτερο χρονομετρημένο πέρασμα πολύ επιφυλακτικά, εντούτοις κατάφερε να ανεβεί στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 τερμάτισε ο Δημήτρης Πιερή, ο οποίος αν και είχε μόνο ένα χρονομετρημένο πέρασμα καθώς το αυτοκίνητο υπέστη ζημιά μετά από ατύχημα. Στην πέμπτη θέση γενικής και δεύτερος στην κατηγορία RCS2 πλασαρίστηκε ο “Pepsi”. Σημείο αναφοράς για τους δύο προαναφερόμενους οδηγούς είναι ότι στον ίδιο αγώνα αγωνίστηκαν και τα παιδιά τους τα οποία κέρδισαν κατά κράτος.

Στην 6η θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RC2 τερμάτισε ο νεαρός “Pepsi Junior” ακολουθούμενος από τον θεαματικότατο Πάμπο Λαό. Ο Λαός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την δεύτερη του χρονομετρημένη προσπάθεια όμως με το χρόνο που σημείωσε στην πρώτη κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση στην κατηγορία RCS2. Στην επόμενη θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Νέστορος ο οποίος κατά γενική ομολογία πραγματοποίησε ένα από τους καλύτερους του αγώνες.

Οι οικογένεια Πάυλου έμεινε στην 9η και 10η θέση γενικής, με τον Πέτρο να είναι ο νικητής απέναντι στον Μάριο. Στην 11 θέση γενικής τερμάτισε ακόμα ένα μέλος της οικογένειας “Pepsi”. Στην 12η και 13η βρίσκουμε τους δεύτερους και τρίτους στην κατηγορία RC2 με το πλήρωμα Ανδρέου Κρίς με συνοδηγό τον Άγγελο Χριστοφόρου να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση και τον Αντρέα Ανδρέου την τρίτη.

Στην δικίνητη κατηγορία ο Γιώργος Ασπρής συνδύασε την συμμετοχή του στον δεύτερο αγώνα με νίκη. Δεύτερος τερμάτισε Σωκράτης Παπαναστασίου και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Χρυσόστομος Παντελή. Ο νικητής του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος, Μιχάλης Σοφοκλέους έμεινε στην τέταρτη θέση στην δικίνητη κατηγορία. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν θεωρείται τελικό διότι εκκρεμεί ένσταση για το βάρος του αυτοκινήτου του Μιχάλη.

Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα ο νεαρός Ηλίας Πιερή ο οποίος τραυμάτισε το αγωνιστικό του στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια και έτσι δεν ολοκλήρωσε καμιά χρονομετρημένη διαδρομή, μένοντας στην 18η θέση γενικής. Άτυχοι μπορεί να χαρακτηριστούν και οι Ιάκωβος Πενταράς, Πέτρος Πέτρου και οι Ευαγόρας και Αχιλλέας Κούλουρου οι οποίοι αντιμετώπισαν μηχανικά προβλήματα και δεν κατάφεραν να τρέξουν στις χρονομετρημένες διαδρομές..

Όσο αφορά την διοργάνωση έγινε μία εξαιρετική επιλογή χώρου όπου άφησε αθλητές και θεατές ικανοποιημένους. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Λέσχη της Λάρνακας έκανε εξαιρετική δουλειά στην όλη διοργάνωση του αγώνα ο οποίος κύλησε ομαλά χωρίς οποιαδήποτε καθυστέρηση. Κλείνοντας θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους τους διαγωνιζόμενους για το εξαιρετικό θέαμα, τους προτέυσαντες σε όλες τις κατηγορίες αλλά και την Λέσχη της Λάρνακας για την άρτια διοργάνωση. Ο επόμενος αγώνας διοργανώνεται απο την Λέσχη Αυτοκινήτου Πάφου στις 14 Μαϊου.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου