WRC Αυστραλία: Νικητής για τελευταία φορά φέτος ο Neuville

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο τελευταίος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι της φετινής χρονιάς, ο οποίος έγινε στην Αυστραλία. Νικητής για τελευταία φορά φέτος αναδείχθηκε ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 Coupe WRC. Ο Neuville έχοντας προβάδισμα 20 δευτερολέπτων είδε τον Latvala να πιέζει και να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στα 9.9 δευτερόλεπτα στη 18η ειδική. Στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς αυξάνοντας το προβάδισμα του στα 14 μέχρι την προτελευταία διαδρομή και στην τελευταία η πίεση έφυγε από πάνω του καθώς ο Latvala είχε έξοδο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Την εγκατάλειψη του Latvala εκμεταλλεύτηκε ο Ott Tanak, ο οποίος στον τελευταίο του αγώνα με την M-Sport τερμάτισε δεύτερος. Η ομάδα της Hyundai είδε ακόμα ένα αυτοκίνητο της να τερματίζει στην τρίτη θέση του βάθρου. Ο Hayden Paddon μπροστά από πολλούς συμπατριώτες του έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια μέτρια χρονιά για αυτόν.

Τέταρτος τερμάτισε ο Sebastian Ogier ο οποίος ήταν νικητής και στην power stage. Λίγο τα προβλήματα που είχε και λίγο η προάφιξη στην 19η ειδική η οποία επέφερε και ποινή ενός λεπτού δεν του άφησαν περιθώρια για κάτι καλύτερο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Elfyn Evans και Esapakka Lappi οι οποίοι ήταν πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό.

Πέραν από το λάθος και την εγκατάλειψη του Latvala, την ίδια τύχη είχε και ο Craig Breen με το Citroen C3 στη 18η ειδική όπου το έφερε τούμπα από την τέταρτη θέση που έτρεχε. Επίσης οι διοργανωτές ακύρωσαν την 20η ειδική λόγο ισχυρών βροχοπτώσεων.

Αναμφίβολα η φετινή χρονιά με την αλλαγή κανονισμών και τα καινούργια αυτοκίνητα ήταν από τις καλύτερες τα τελευταία χρόνια. Οι πολλοί διαφορετικοί νικητές και η αγωνία για τον τελικό νικητή η οποία κράτησε μέχρι και τον προτελευταίο αγώνα, έκαναν τη σεζόν συναρπαστική. Όλες οι ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν αγώνες όμως αυτή που χαμογέλασε τελευταία ήταν η M-Sport η οποία κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο σε κατασκευαστές και οδηγούς.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει, με τις Citroen, Hyundai και Toyota να είναι ήδη συμπληρωμένες από οδηγούς. Η μεγάλη εκκρεμότητα είναι για το που θα καταλήξει ο Ogier ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι ή θα συνεχίσει με την M-Sport, είτε θα αποσυρθεί.