Valentino Rossi: Ήταν δύσκολο να οδηγήσω τη μοτοσυκλέτα

Το απόγευμα, στον αγώνα της Τσεχίας δεν ήταν και το καλύτερο για τον αναβάτη της Movistar Yamaha MotoGP Valentino Rossi, όμως ο Ιταλός κατάφερε να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς οι οποίοι τον κρατούν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, εννέα βαθμούς πίσω από τον ομοσταυλό του Maverick Vinales.

Εννέα αναβάτες ήταν στη μάχη για το βάθρο στο Red Bull Ring και ο Rossi ήταν ανάμεσα σε αυτούς. Στα αρχικά στάδια μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό, όμως στη συνέχεια έχασε επαφή με τους πρωτοπόρους καθώς δεν είχε κράτημα η μοτοσυκλέτα ενώ παράλληλα υπέπεσε σε λάθος στη στροφή νούμερο 1 όπου μετά από αργό φρενάρισμα αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας. Επανήλθε αμέσως και κατάφερε στο τέλος να τερματίσει στην έβδομη θέση.

Σχετικά με τον αγώνα ο Rossi είπε: ‘’Τα προβλήματα άρχισαν μετά από δέκα με δώδεκα γύρους. Δυστυχώς πίεσα πολύ το πίσω ελαστικό με αποτέλεσμα να μην αποδίδει και έτσι έχασα αρκετή ταχύτητα. Ήταν δύσκολο να ελέγξω τη μοτοσυκλέτα και μετά από αυτό έκανα και λάθος στα φρένα με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ακολουθήσω τους πρώτους. Υπέφερα πολύ από την έλλειψη κρατήματος και είναι ντροπή καθώς δουλέψαμε πολύ για αυτό τον αγώνα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα είχαμε επίσης στη Βαρκελώνη και στη Χερέθ. Όταν πιέζουμε πολύ το πίσω ελαστικό η μοτοσυκλέτα γίνετε αργή και πολύ δύσκολη στο χειρισμό από τη μέση του αγώνα και μετά. Οπωσδήποτε πρέπει να δουλέψουμε στη μηχανή και στα ηλεκτρονικά για να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα.’’