Moto gp Μαλαισία: Κέρδισε ο Dovizioso και όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα

Νικητής έφυγε από την Μαλαισία ο Andrea Dovizioso διατηρώντας τις ελπίδες του για τίτλο ζωντανές, καθώς ο Marc Marquez τερμάτισε τέταρτος.

Με το τέλος του αγώνα της Moto2 ξεκίνησε μια τροπική μπόρα στην πίστα της Sepang και όλα έγιναν μούσκεμα. Ο αγώνας του MotoGP που ξεκινούσε σε λίγο χαρακτηρίστηκε βρόχινος (με αλλαγή μοτοσυκλέτας) και η αγωνία κορυφώθηκε.

Mε την εκκίνηση του αγώνα, ο Marquez πετάχτηκε από την 7η θέση στην 1η και κατάφερε να στρίψει 1ος! Με τους υπόλοιπους καλούς στις εκκινήσεις Zarco και Lorenzo να τον ακολουθούν. Γρήγορα ο Zarco τον πέρασε και το ίδιο έκανε και ο Lorenzo. Πίσω από τον Marquez που πλέον πέρασε 3ος, ο Pedrosa στην 4η θέση κρατούσε τον Dovizioso στην 5η θέση.

Ο Petrucci στο γύρο εξόδου του από τα πιτς αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και τελικά εκκίνησε τελευταίος. Οι Rossi και Vinales ήξεραν πως θα περνούσαν ένα δύσκολο μεσημέρι καθώς οι συνθήκες βροχής δεν τους ευνοούν.

Στους επόμενους γύρους, ο Zarco άρχισε να απομακρύνεται με 2ο τον Lorenzo, 3ο τον Marquez και 4ο τον Dovizioso που ξεπέρασε το πρόβλημα «Pedrosa » και άφησε τον μικρόσωμο Ισπανό στην 5η θέση. Για αρκετούς από τους επόμενους γύρους τίποτε δεν άλλαξε. Ο Rossi βρισκόταν στην 11η θέση και ο Petrucci ανέβαινε σχεδόν 2 θέσεις σε κάθε γύρο.

Στον 9 γύρο μια μικρή μάχη μεταξύ Marquez και Dovizioso έληξε υπέρ του Ιταλού που βάλθηκε να κυνηγά τον Lorenzo. Ο Marquez προσπάθησε να ξαναπεράσει τον Dovi αλλά είδε πως δεν άξιζε το ρίσκο και έτσι έμεινε σε μια σίγουρη 4η θέση με τον 5ο Pedrosa να απέχει 5.5 δευτερόλεπτα.

Το γκρουπ των 4ων πρωτοπόρων άρχισε να ξεμακραίνει από τον Pedtrosa και η διαφορά σε κάποια στιγμή έφτασε τα 11 δευτερόλεπτα. Στην κορυφή ο Lorenzo έπιασε τον Zarco, τον πέρασε ενώ το ίδιο έκανε και ο Dovizioso. Ο Marquez έμεινε 4ος και ενώ πλησίαζε τον Zarco, ένα γλίστρημα και μια παρ’ ολίγο πτώση τον έκανε να αναθεωρήσει και να κόψει σιγουρεύοντας την πολύτιμη 4η θέση.

Εμπρός ο Lorenzo οδηγούσε τον αγώνα με τον Dovizioso να κάνει ταχύτερους γύρους και να πλησιάζει. Με 6 γύρους να μένουν, ο Lorenzo έκανε ένα γλίστρημα στην τελευταία στροφή και ο Dovizioso πέρασε εμπρός και κρατήθηκε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Με την πρώτη θέση του Dovizioso και την 4η θέση του Marquez η διαφορά από 33 βαθμούς μειώθηκε στους 21.

Το πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τον Marquez να θέλει μια 10 θέση για να στεφθεί πρωταθλητής.