FMSC RallySprint 2017- Στέψη Πρωταθλητή!!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τέταρτος αγώνας ταχύτητας της χρονιάς, στην περίφημη περιοχή του κάμπου στο Παραλίμνι, όπου αποτέλεσε πόλο έλξης για πληρώματα και θεατές. Οι πολλές συμμετοχές δυνατών ονομάτων από το χώρο των αγώνων ταχύτητας και ράλι προϊδέαζαν θέαμα και μάχες.

Ο Chips Junior, έχοντας πολύ δυσκολότερο έργο από τους προηγούμενους αγώνες κατάφερε στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή να κάνει το κόλπο γκρόσο, κερδίζοντας τον αγώνα και συνάμα και μαθηματικά το πρωτάθλημα, μπροστά από πολύ αξιόλογους οδηγούς, με κυριότερο αντίπαλο όπως φάνηκε στο τέλος της μέρας τον Χρίστο Δημοσθένους. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο έντονος ήταν ο συναγωνισμός.

Στην δεύτερη θέση έμεινε τελικά ο πρωταθλητής Ράλι του 2016 Χρίστος Δημοσθένους, ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά με το νέο του απόκτημα, ένα Lancer Evolution 10 R4 και από ότι είδαμε στον πρώτο του αγώνα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τα πήγε πολύ καλά. Θα περιμένουμε όμως με περισσότερη αγωνία την πρώτη του παρουσία σε αγώνα ράλι σε δύο εβδομάδες, στο ράλι Φοινικούδες για να δούμε πως θα τα πάει και εκεί.

Την τελευταία θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Γιάννος Ιωαννίδης “Pepsi Junior”. Για ακόμα μια φορά είχε πολύ καλή παρουσία, και με το αποτέλεσμα που έφερε κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά του από τον τρίτο στη βαθμολογία Δημήτρη Πιερή.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτος στην κατηγορία RC2 τερμάτισε ο αειθαλής και πάντα ανταγωνιστικός Μάριος Παναγιώτου, ο οποίος βρέθηκε μια ανάσα από το βάθρο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν μόλις 27 χιλιοστά πίσω από τον Pepsi Junior. Πέμπτος γενικής και πρώτος στην κατηγορία RCS2 ήταν ο Δημήτρης Πιερή, ο οποίος κέρδισε την άτυπη μάχη με τον γιο του Ηλία Πιερή. Στο επόμενο σκαλοπάτι, αυτό της έκτης θέσης γενικής και δεύτερους στην κατηγορία RC2 βρίσκουμε τα αδέλφια Εγγλέζου, οι οποίοι θα μπορούσαν να πάνε και καλύτερα αν δεν είχαν μια άτυχη στιγμή στο δεύτερο χρονομετρημένο τους πέρασμα. Στην έβδομη θέση αλλά και δεύτερο στην κατηγορία RCS2 βρίσκουμε τον Πέτρο Πέτρου, ο οποίος μετά από αρκετό καιρό είχε πολύ καλή απόδοση, αυτή τη φορά με ένα Lancer Evolution 6 αντί του Subaru Impreza που τον έχουμε συνηθίσει και από ότι φάνηκε ίσως τελικά να είναι πιο πολύ στα μέτρα του το Evolution.

Στην κατηγορία RC4 και 2WD είχαμε την επικράτηση του Πέτρου Παντελή, με το πανίσχυρο Ford Fiesta R2, ακολουθούμενος στην δεύτερη θέση από τον Κύπρο Χριστοδούλου σαν δεύτερη συμμετοχή με το ίδιο αυτοκίνητο. Ο τελευταίος ήταν και η μεγάλη έκπληξη της δικήνητης κατηγορίας καθώς για πρώτη φορά έτρεχε σαν οδηγός. Το πόντιουμ της κατηγορίας RC4 συμπλήρωσε το ζεύγος Dimi Morozov και Maria Morozova με Suzuki Swift. Στην κατηγορία RCS1 είχαμε την επικράτηση του Γιώργου Ασπρή με το Honda Civic ο οποίος κατάφερε παράλληλα να μειώσει κατα 7 βαθμούς τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Σωκράτη Παπαναστασίου. Από την πλευρά του ο Παπαναστασίου τερμάτισε δεύτερος με το Seat Ibiza και το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Μιχάλης Σοφοκλέους με VW Golf GTI MK1.

Άτυχοι στον αγώνα στάθηκαν οι Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος έκανε μόνο δοκιμαστικό πέρασμα αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τον συμπλέκτη, ο Σταυρός Υπερμάχου ο οποίος είχε έξοδο στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια αλλά και ο νεαρός Ανδρέας Τάππου ο οποίος είχε έξοδο στο δοκιμαστικό του πέρασμα κάτι το οποίο δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τις προσπάθειες του. Μηχανικά προβλήματα δεν άφησαν να αγωνιστούν τους Κούλλουρο Αχιλλέα, Κούλλουρο Ευαγόρα και Γιώργο Γεωργίου.

Με το τέλος του αγώνα είχαμε και τις απονομές των τροπαίων στους πρωτεύσαντες.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο νικητής και νέος πρωταθλητής για το 2017 Νικόλας Γεωργίου “Chips Junior”, μας είπε.  “Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας και μια άψογη διοργάνωση από το Σωματείο Αμμοχώστου, τους οποίους θα ήθελα να συγχαρώ. Οι θεατές που ήρθαν να μας παρακολουθήσουν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα συναρπαστικότατο αγώνα, παρόμοιο του οποίου έχει χρόνια να δουν. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας μπορώ να πω ότι κρίθηκε στις λεπτομέρειες, είμαι εξαιρετικά ευτυχισμένος για την κατάκτηση του 3ου μου πρωταθλήματος, μια κατάκτηση η οποία ήρθε με τον πιο γλυκό τρόπο.

Μελανό σημείο ήταν η υπερβολική χρήση κορδέλας στην πίστα αλλά και ο στενός σχεδιασμός της διαδρομής, κάτι το οποίο άλλαξε σχεδόν ολοκληρωτικά την φυσιογνωμία του αγώνα.

Τον Οκτώβριο είναι προγραμματισμένος ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας και θα διεξαχθεί στη Λεμεσό.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιαχάλης Κοντογιώργης / Στάθης Ευσταθίου / Κούλλης Κυριάκου