Ο Ogier παραμένει στην M-Sport

Ο Sebastian Ogier αποφάσισε να παραμείνει στην M-Sport και να διεκδικήσει τη νέα χρονιά τον έκτο συνεχόμενο τίτλο. Έτσι η Βρετανική ομάδα τερμάτισε τη ψιθυρολογία σχετικά με το μέλλον του Ogier, ανακοινώνοντας τη μεταξύ τους συμφωνία το βράδυ της Τρίτης. Επίσης η M-Sport ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος οδηγός της ομάδας θα είναι ο Elfyn Evans, ο οποίος κέρδισε φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα του αγώνα του WRC.

Ο πέντε φορές πρωταθλητής Ogier ήθελε να παραμείνει στην ομάδα και αποκάλυψε ότι κλειδί για την απόφαση του είναι η πολύ καλή σχέση που έχει με τον Malcolm Wilson. «Δεν μπορούσα να μιλήσω για αυτό επίσημα όμως ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι ήθελα να παραμείνω στην ομάδα,» είπε ο Ogier. «Ειπωθήκαν και γράφτηκαν πολλά σχετικά με το που θα υπογράψω. Είπαν ότι είναι θέμα λεφτών όμως σας διαβεβαιώ ότι δεν ήταν μόνο αυτό. Μίλησα και με άλλες ομάδες και οι συζητήσεις δεν ήταν μόνο τα λεφτά καθώς αυτά δεν μπορούν να αγοράσουν ένα αγωνιστικό διευθυντή ο οποίος θα με κάνει να νοιώθω καλά. Ο μόνος που το κατάφερε αυτό ήταν ο Malcolm. Νοιώθω ότι ο Malcolm πάλεψε για να με κρατήσει στην M-Sport. Απολαμβάνω να δουλεύω μαζί του όπως επίσης και με την ομάδα.» Πέραν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ogier βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει και τον τίτλο κατασκευαστών μετά από μια δεκαετία και μάλιστα χωρίς εργοστασιακή υποστήριξη.

Περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με τους υπόλοιπους οδηγούς που θα πλαισιώσουν τους Ogier και Evans θα γίνουν είτε τον Δεκέμβριο είτε το 2018.

«Πραγματικά έφυγε ένα βάρος από πάνω μας μετά την υπογραφή των Ogier και Elfyn,» είπε ο Wilson. «Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο αυτοκίνητο και τις εξελίξεις που πρόκειται να κάνουμε εν όψη της νέας σεζόν. Αυτά τα νέα πραγματικά άξιζαν την αναμονή και είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα έχουμε και του χρόνου τους Seb και Julien. Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να πήραν λίγο περισσότερο χρόνο από πέρσι και ευτυχώς όλα πήγαν καλά.»

Φωτογραφίες: rally pixels