Η Citroen συμφώνησε να ενοικιάσει C3 WRC σε ιδιώτες

Η Γαλλική εταιρία PH Sport συμφώνησε με την Citroen Racing να προσφέρει ένα C3 WRC 2017 σε ιδιώτες οδηγούς, οι οποίοι όμως θα περνούν από επιλογή για το ποιος θα το ενοικιάζει.

Ένας από τους όρους της FIA είναι αυτά τα αυτοκίνητα να μην μπορεί να τα οδηγά ο οποιοδήποτε. Σε οποιοδήποτε γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ο εκάστοτε διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την συμμετοχή ενός τέτοιου αυτοκινήτου, εάν νομίζει ότι ο οδηγός του δεν έχει αρκετή εμπειρία.

Αντιθέτως η FIA δεν μπορεί να αρνηθεί σε περίπτωση που αυτοκίνητο προδιαγραφών 2017 δηλώσει συμμετοχή σε τοπικό αγώνα. Ο διευθυντής της PH Sport Bernard Piallat δήλωσε ότι η εταιρία του θα κάνει τη δική της αξιολόγηση οδηγών.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που επιλέξαμε την Citroen Racing για να προσφέρουμε ένα C3 WRC για ενοικίαση,» είπε ο Piallat. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επενδύσουμε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, όπως κάναμε στο παρελθόν με τον Sebastian Loeb, τον Sebastian Ogier και τον Stephane Lefebvre.»

Η PH Sport δοκίμασε τους οδηγούς της Citroen την περσινή χρονιά σε επιλεγμένους αγώνες με το DS3 WRC, καθώς η επίσημη ομάδα απείχε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το αυτοκίνητο προδιαγραφών 2017 ξεκίνησε ήδη να χρησιμοποιείται σε εγχώριο επίπεδο με τον Jan Dohnal να κερδίζει το Prazsky Rallysprint στην Τσεχία το περασμένο Σαββατοκύριακο. Επίσης ένα Fiesta WRC θα οδηγήσει και ο πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Kajetan Kajetanowicz στο Barborka Rally στην Βαρσοβία αυτό το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: autosport.com