Tiger Rally 2016: Preview

Στη Λεμεσό θα διεξαχθεί ο πέμπτος και προτελευταίος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ράλι. Αυτή τη φορά τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ορεινή περιοχή Λεμεσού σε τρείς επαναλαμβανόμενες και απαιτητικές διαδρομές μήκους 80.48 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο αγώνας φέτος λόγο κυνηγετικής περιόδου είναι μονοήμερος και θα λάβει χώρα το Σάββατο 5 Νοεμβρίου. Όλα θα αρχίσουν και θα τελειώσουν στο MY MALL Λεμεσού με την πανυγηρική εκκίνηση να δίνετε το απόγευμα της Παρασκευής στις 18:30. Επίσης στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται το park ferme και ο χώρος ανασυγκρότησης.

img_4296

Κλασσικές ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το πρόγραμμα και τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε μεικτή επιφάνεια. Η αρχή θα γίνει με την ειδική διαδρομή Άγιος Μάμας-Λάνια η οποία είναι αμιγώς χωμάτινη, ακολουθεί η ειδική διαδρομή Μέσα Ποταμός-Πλάτρες η οποία στα αρχικά στάδια ξεκινά με ασφάλτινη επιφάνεια και στη συνέχεια το οδόστρωμα είναι χωμάτινο και ολοκληρώνετε μετά από ανεφοδιασμό με την ειδική διαδρομή Φοινί- Άγιος Νικόλαος η οποία και αυτή είναι μεικτής επιφάνειας. Θα ακολουθήσει ανασυγκρότηση και επανάληψη των τριών ειδικών διαδρομών. Ο αγώνας απαιτεί καλή στρατηγική και φυσική κατάσταση καθώς μετά τις ψηλές ταχύτητες του προηγούμενου αγώνα τώρα οι οδηγοί έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές και συνεχόμενες στροφές όπου το παραμικρό λάθος κοστίζει σε δευτερόλεπτα, τα οποία δύσκολα καλύπτονται.

Έντονο ενδιαφέρων παρουσιάζει η βαθμολογία οδηγών, καθώς μετά τα αποτελέσματα του προηγούμενου αγώνα 14581389_1208090992582777_4347733594183159538_n(Cyprus Rally) τα δεδομένα άλλαξαν άρδην και πλέον στην κορυφή πέρασαν οι Δημοσθένους/Λαός, καθώς τερμάτισαν πρώτοι μεταξύ των κυπριακών πληρωμάτων, μαζεύοντας το μάξιμουμ των βαθμών οι οποίοι μάλιστα μετρούσαν διπλοί. Στη δεύτερη θέση με διαφορά οκτώ βαθμών βρίσκονται οι Αντωνίου/Πιερή.Το δίδυμο της Psaltis Eneos Rally Team είναι το μοναδικό μέχρι στιγμής που μπορεί να απειλήσει άμεσα τους πρωτοπόρους και θα εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για το πρωτάθλημα.

Οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου πριν από το Cyprus Rally ισοβαθμούσαν με τους Αντωνίου/Πιερή στην πρώτη θέση, η εγκατάλειψη όμως που είχαν στο διεθνή αγώνα τους έριξε τρίτους και δύσκολα θα μπορέσουν να καλύψουν την εις βάρος τους διαφορά. Στην τέταρτη θέση οπισθοχώρησαν οι Πολυκάρπου/Winter μετά την ατυχία που είχαν στον προηγούμενο αγώνα. Έδειξαν ότι έχουν την ταχύτητα να ανταγωνιστούν τα πληρώματα που είναι μπροστά τους στη βαθμολογία και συγκαταλέγονται όχι άδικα ανάμεσα στα φαβορί για τη νίκη.

Υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι και οι Ζήνωνος/Χριστοφή.Ο πρώτος αγώνας που έτρεξαν μαζί ήταν στο Cyprus Rally και έδειξαν δείγματα γραφής, καθώς μετά από πολύ καλή εμφάνιση τερμάτισαν στην έβδομη θέση γενικής και συνάμα τρίτο κυπριακό πλήρωμα. Στη Λεμεσό θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο θα τους ανεβάσει βαθμολογικά. Οι Χριστοφή/Σιάλος θέλουν να ξεπεράσουν την ατυχία που είχαν στον προηγούμενο αγώνα και γιατί όχι να επαναλάβουν την επιτυχία που είχαν στη Λάρνακα όπου τερμάτισαν στην τρίτη θέση γενικής.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία RC6.1 όπου οι  Τσουλόφτας/Ηλία, Σταύρος Ζήνωνος/Erikson και Αγαθοκλέους/Τσιελεπής αναμένετε να παλέψουν για τη νίκη μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. Η μάχη για το πρωτάθλημα στην κατηγορία έχει φουντώσει για τα καλά καθώς τους Τσουλόφτα/Ηλία και Ζήνωνος/Erikson χωρίζουν μόλις δυο βαθμοί μετά από τέσσερις αγώνες.

palm-trees-rally-4-5jun2016-245

Τρία πληρώματα θα διεκδικήσουν βαθμούς για την κατηγορία RCS2 και αυτοί είναι οι Ορφανού/Ιακώβου, Μιχάλης και Πάμπος Ιακώβου και οι Κωνσταντίνος και Μάριος Ζάκος.

Τέλος στη δικήνητη κατηγορία συμμετέχουν έξι πληρώματα και φαβορί για τη νίκη είναι το ζεύγος Σκεύος και Μαίρη Γερολέμου. Οι νεαροί Γιώργος Τανούσης/Αντρέας Γρηγορίου δείχνουν αγώνα με αγώνα να εξοικειώνονται με το Yaris και δεν θα είναι έκπληξη αν τερματίσουν στην πρώτη τριάδα.

Ειδικές διαδρομές/Ωράριο

Συμμετοχές

114910296_1695294857454609_6195633016119721102_n