WRX: Ο Dieter Depping τρέχει στο Estering με Polo GTI Supercar 570 ίππων

Συμμετοχή έκπληξη στον Γερμανικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross στο Buxtehude. Ο δοκιμαστής της Volkswagen Dieter Depping θα διαγωνιστεί με την ομάδα PSRX Volkswagen Sweden και ένα τρίτο Polo GTI Supercar μαζί με τους Petter Solberg και Johann Kristofferson. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που τρέχει σε αγώνα rallycross ο πρώην τρείς φορές πρωταθλητής ράλι Γερμανίας, ο οποίος παλαιότερα αγωνίστηκε στο Dakar, με τον τελευταίο του αγώνα να είναι στις 24 ώρες Nurburgiring το 2010. Ως δοκιμαστής αλλά και αγωνιστικός οδηγός ο Depping οδήγησε σε αμέτρητους αγώνες ράλι αλλά και αγώνες σε πίστα. Το Rallycross είναι το μοναδικό που απουσιάζει από την πολύπειρη καριέρα του οδηγού ράλι, μέχρι σήμερα.

“Όταν ο επικεφαλής του Motorsport Sven Smeets με ρώτησε εάν θα μπορούσα να αγωνιστώ στον αγώνα της πατρίδας μου στο Buxtehude, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ και πολύ” εξήγησε ο 51χρονος. “Ανυπομονώ πραγματικά για τον αγώνα στο Estering, αλλά έχω και μεγάλο σεβασμό για αυτούς τους οδηγούς ειδικά την εκκίνηση.” Δεν είναι έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι βολίδες του Rallycross, όπως το Polo GTI είναι πιο γρήγορα από ένα μονοθέσιο F1 σε επιτάχυνση από 0-100 ΧΑΩ (Χιλιόμετρα Ανά Ώρα). Θα προετοιμαστώ καλά για τον αγώνα και ανυπομονώ για την μεγάλη μέρα στο Estering. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του Petter Solberg που με έβαλαν εμένα και το αγωνιστικό τους κάτω από την δική τους σκεπή για τον αγώνα.

“Ο Dieter Depping έχει κάνει πολύτιμη δουλειά για την Volkswagen σαν δοκιμαστής οδηγός αλλά και οδηγός αγώνων για πολλά χρόνια. Συμμετείχε στην ομάδα Dakar, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη αμέτρητων αγωνιστικών αυτοκινήτων και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση 12 Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων με το Polo R WRC,” είπε ο επικεφαλής της Volkswagen Motorsport Sven Smeets. “Ο αγώνας στο Buxtehude είναι ένας τρόπος για να ευχαριστήσουμε τον Dieter Depping για την φανταστική του δουλειά, αλλά είμαστε και χαρούμενοι που θα έχουμε ένα τοπικό ήρωα στην εκκίνηση του αγώνα στην Κάτω Σαξονία.”

Ο Depping είναι Γερμανός Πρωταθλητής Ράλι, άσος του Nordschleife, οδηγός του Dakar και δημιουργός παγκοσμίων πρωταθλητών. Γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1966 στο Hannover και με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ήρθε σε επαφή στην ηλικία των 18 χρόνων σαν θεατής. Το 1990 ξεκίνησε την πρώτη του χρονιά σαν αρχάριος διαγωνιζόμενος στο Γερμανικό πρωτάθλημα ράλι με ένα Golf το οποίο έστησε και ετοίμασε ο ίδιος, κερδίζοντας την κατηγορία του. Μεταξύ του 1992 και 1994, κέρδισε τρείς τίτλους στο Γερμανικό πρωτάθλημα αλλά και τρείς νίκες στο ADAC Rally Germany (1994, 1996, 1997) ενώ τερμάτισε στην δεύτερη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1994 και 1995.

Ακολούθως έκανε ένα μικρό διάλειμμα από τους επαγγελματικούς αγώνες και αφοσιώθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση πριν ενταχθεί στην ομάδα της Volkswagen σαν δοκιμαστής το 2001. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Dakar το 2003 σαν συνοδηγός του Jutta Kleinschmidt. To 2009 έκανε την δεύτερη του παρουσία με ένα Touareg. Αγωνίστηκε επίσης σε αγώνες σε πίστας όπως τον αγώνα 24 ώρες Nurmbergring το 2011. Σαν δοκιμαστής συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη του Polo R WRC, το οποίο αποτέλεσε επίσης την βάση για το Polo GTI Supercar του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross.