Κυνήγι τίτλου για δυο στην Γερμανία

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Sebastian Ogier και το ανερχόμενο αστέρι Thierry Neuville είναι έτοιμοι να ριχθούν στη μάχη του τίτλου, αυτό το Σαββατοκύριακο στο τελευταίο αμιγώς ασφάλτινο ράλι της χρονιάς το οποίο θα γίνει στην Γερμανία. Μετά από εννέα αγώνες, οι δυο τους ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με τον Neuville να έχει μικρό πλεονέκτημα καθώς κέρδισε μέχρι στιγμής τρείς φορές με το Hyundai i20 ενώ ο Ogier μετρά δυο, με το Ford Fiesta.

Ο Thierry Neuville θα ξεκινά πρώτος στις ειδικές διαδρομές της Παρασκευής οι οποίες περνούν μέσα από τους στενούς δρόμους των αμπελώνων και αυτό μπορεί να θεωρηθεί πλεονέκτημα καθώς με κάθε πέρασμα από τα αγωνιστικά ο δρόμος θα γεμίζει με χώμα και πέτρες.

Ο Βέλγος γνωρίζει ότι αυτό είναι προς όφελος του, όμως αρνείται ότι θα προσπαθήσει να κλείνετε στις στροφές με αποτέλεσμα να γεμίζει ο δρόμος πέτρες και χώμα.

‘’Η φύση των ειδικών σε αναγκάζει να κλείνεσαι στις στροφές, όμως δεν πρόκειται να ρισκάρω τα ελαστικά μόνο και μόνο για να γεμίζω το δρόμο με πέτρες. Αν οδηγήσω γρήγορα ξέρω ότι θα έχω καλούς χρόνους και το χώμα που θα βγαίνει στο δρόμο ξέρω ότι θα δυσκολέψει τον Ogier,’’ είπε ο Neuville.

‘’Νομίζω πρέπει να συνεχίσουμε να επιτιθόμαστε και παράλληλα να είμαστε έξυπνοι, όπως κάναμε τους προηγούμενους εφτά αγώνες. Πρέπει να παρακολουθήσουμε τους χρόνους του Ogier και να επικεντρωθούμε σε αυτόν. Στόχος μας είναι να τερματίσουμε μπροστά από αυτόν και να πάρουμε περισσότερους βαθμούς, παρά να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε’’ συμπλήρωσε ο Neuville, ο οποίος κατάφερε να επανέλθει μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα το οποίο τον άφησε 38 βαθμούς πίσω μετά από τους τρείς πρώτους αγώνες.

Στον αγώνα της Γερμανίας υπάρχουν διαφορετικές επιφάνειες ασφάλτου. Την Παρασκευή το οδόστρωμα στις ειδικές που περνούν μέσα από τους αμπελώνες είναι στενό και ανώμαλο, ενώ τις επόμενες δυο μέρες τα πληρώματα θα περάσουν από τους δρόμους της στρατιωτικής περιοχής Baumholder και από στενούς επαρχιακούς δρόμους. Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι οδηγοί πρέπει να προσαρμοστούν πλήρως για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Οι λόφοι στην περιοχή Saarland συχνά δέχονται βροχοπτώσεις, με τις συνθήκες στο οδόστρωμα να αλλάζουν μέσα σε λίγα λεπτά. Η επιλογή των ελαστικών αποτελεί σπαζοκεφαλιά και οι ακριβείς πληροφορίες για το δρόμο από τους ”ατασκόπους’’ των ομάδων είναι ουσιώδες.

‘’Ο αγώνας της Γερμανίας έχει μερικές από τις πιο δύσκολες επιφάνειες στο ημερολόγιο του WRC. Είναι δύσκολο ράλι και πρέπει να βρεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις για το οδόστρωμα,’’ είπε ο τρείς φορές νικητής του αγώνα Sebastian Ogier. ‘’Στο βρεγμένο είναι ακόμα πιο δύσκολο και τα λάθη δύσκολα συγχωρούνται. Είναι σημαντικό να είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι και σαν πλήρωμα πρέπει να δουλέψουμε μαζί ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε παρουσιαστεί στις ειδικές διαδρομές.’’