Επιστροφή στην άσφαλτο για το Citroen C3 WRC

Μετά τους πέντε συνεχόμενους χωμάτινους αγώνες, ήρθε η ώρα για άσφαλτο. Η ομάδα της Citroen Total Abu Dhabi θα τρέξει στις ασφάλτινες ειδικές του ADAC Rallye Deutschland με τρία πληρώματα τα οποία απαρτίζουν οι Kris Meeke-Paul Nagle, Craig Breen-Scott Martin και Andreas Mikkelsen-Anders Jaeger.

Από το 2002 που συμπεριλήφθηκε στο ημερολόγιο του WRC, ο αγώνας της Γερμανίας κατέστη ένας από τους σημαντικότερους στο ημερολόγιο. Η ιστορία του αγώνα είναι άρτια συνδεδεμένη με την Citroen καθώς η ομάδα μετρά 12 νίκες χάρη στους ταλαντούχους Phillipe Bugalski, Sebastian Loeb, Sebastian Ogier και Dani Sordo.

Συχνά λέγετε το ράλι στην Γερμανία είναι τρείς αγώνες σε ένα και αυτό είναι αλήθεια καθώς η επιφάνεια της ασφάλτου στις ειδικές διαδρομές έχει διαφορετικό οδόστρωμα. Αυτό περιπλέκει πολύ τα πράγματα όσον αφορά το στήσιμο, τη διαχείριση των ελαστικών και το οδηγικό στυλ. Επιπρόσθετα υπάρχουν και οι καιρικές συνθήκες οι οποίες μπορούν ανα πάσα στιγμή να παίξουν σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα και στη γενική κατάταξη.

Φέτος ο αγώνας θα ξεκινήσει από την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική στην πόλη Saarbrücken, πρωτεύουσα του Saarland. Την Παρασκευή οι διαγωνιζόμενοι θα περάσουν μέσα από τους αμπελώνες οι οποίοι βρίσκονται κατά μήκους του ποταμού Mosel, από τις κλασσικές πλέον ειδικές Mittelmosel και Grafschaft και ενδιάμεσα απο αυτές θα περάσουν και τρεις φορές απο την καινούργια υπερειδική Wadern-Weiskirchen. Την επόμενη μέρα τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στη στρατιωτική περιοχή Baumholder όπου μεταξύ άλλων θα περάσουν και απο την ειδική Panzerplatte η οποία είναι γνωστή για τα hinkelsteins (πέτρες απο μπετόν ειδικά σχεδιασμένες για να σταματούν άρματα).

Ο σχεδιασμός για την Κυριακή είναι καινούργιος, με νέες ειδικές διαδρομές. Τα πληρώματα θα διέλθουν από τις ειδικές Losheim am See και St. Wendeler Land, με την τελευταία να αποτελεί και την power stage του αγώνα. Αλλαγή υπάρχει επίσης και στο service park το οποίο μεταφέρθηκε από την πόλη Trier στο τουριστικό θέρετρο Bostalsee.

Για τον αγώνα στη Γερμανία η ομάδα της Citroen πραγματοποίησε εφταήμερες δοκιμές με το C3 WRC, με τους Kris Meeke, Craig Breen και Andreas Mikkelsen, προσπαθώντας να μαζέψει όσο περισσότερες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στο στήσιμο του αυτοκινήτου, ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα. Την τελευταία μέρα των δοκιμών συμμετείχε και ο Sebastian Loeb δίνοντας επιπροσθετες πληροφορίες για το αυτοκίνητο.

Για το δεύτερο ασφάλτινο αγώνα της χρονιάς και δέκατο του ημερολογίου τα πληρώματα της Citroen Total Abu Dhabi WRT έχουν απο ένα άσσο στο μανίκι. Οι Meeke-Nagle κατάφεραν να προηγηθούν στο γύρο της Κορσικής πριν εγκαταλείψουν από μηχανικό πρόβλημα και τώρα θέλουν να κτυπήσουν τα ρέστα τους στη Γερμανία. Οι Mikkelsen-Jaeger σταμάτησαν στον περσινό αγώνα μόλις στην πρώτη ειδική και φέτος θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώτο τους αγώνα με το C3 WRC. Τέλος οι Breen-Martin αν και έχουν περιορισμένη εμπειρία στην άσφαλτο εντούτοις στοχεύουν ακόμα ένα τερματισμό στην πεντάδα, αποτέλεσμα που το έχουν πετύχει πέντε φορές φέτος και βρίσκονται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας.

‘’Η συμμετοχή μας σε αυτό τον αγώνα μας ανάγκασε να κάνουμε τα πιο έντονα δοκιμαστικά στην ιστορία τηςCitroen Racing,’’ είπε ο αγωνιστικός διευθυντής ης ομάδας Yves Metton και συνέχισε, ‘’Και τις έξι μέρες που διήρκησαν οι δοκιμές και οι τρείς οδηγοί μας οδήγησαν σε τρείς διαφορετικές επιφάνειες ασφάλτου και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε. Με το τέλος των δοκιμών οι Loeb-Elena δοκίμασαν για μια ολόκληρη μέρα το αγωνιστικό. Το τεστ ξεκίνησε με δυνατή βροχή η οποία δεν ήταν ιδανική γα την περίπτωση όμως έστω και έτσι βγάλαμε χρίσμα συμπεράσματα και για αυτού του είδους τις συνθήκες. Στο στεγνό οι πληροφορίες που πήραμε ήταν παρόμοιες με αυτές των Kris, Craig και Andreas.”

”Όλα φαίνεται να κυλούν ομαλά και όπως δείξαμε και στον αγώνα της Κορσικής ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί στην άσφαλτο. Όπως εξελίσσετε η φετινή χρονιά οι μάχες για τη νίκη είναι πολύ κλειστές και στόχος μας είναι να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις. Είναι δύσκολο να κάνω προβλέψεις, καθώς ο καιρός είναι πιθανό να επηρεάσει σημαντικά την εξέλιξη του αγώνα.’’