Secto Automotive Rally Finland:- Shakedown: Tanak ο ταχύτερος

Ο Ott Tanak ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη σημερινό shakedown του Secto Automotive Rally Finland, με τον Craig Breen να κάνει το 1-2 για την Hyundai Motorsport.

Ο Εσθονός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία διέλευση από την ειδική Vesala, μήκους 4.04km, η οποία είναι κοντά στο service park στην Jyväskylä, όντας ταχύτερος κατά 3 δέκατα από τον ομοσταυλό του Craig Breen.

 

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sebastien Ogier, ο οποίος μπορεί να κατακτήσει τον όγδοο του τίτλο στους πολύ γρήγορους δρόμους της κεντρικής Φινλανδίας αυτό το Σαββατοκύριακο, ήταν τρίτος ταχύτερος με το Toyota Yaris World Rally Car. Ο Γάλλος ήταν 9 δέκατα πιο αργός από τον Tanak.

Τα ελαστικά Pirelli Scorpion με την μαλακή γόμα ήταν η επιλογή των πλείστων οδηγών καθώς το θερμόμετρο έδειχνε 6ο C με την έναρξη της διαδικασίας. Ο Breen κατάφερε να γράψει πρώτος τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα του πριν ο Tanak περάσει στην πρωτοπορία.

Ο Thierry Neuville τοποθέτησε το δικό του Hyundai στην τέταρτη θέση 1.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, με τον Kalle Rovanperä, ο οποίος γιορτάζει τα 21α γενέθλια του σήμερα, να είναι 1 δέκατο πιο αργός από τον Βέλγο. Ο ομόσταυλός του, Elfyn Evans, συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Η προσπάθεια του Gus Greensmith έμεινε ημιτελής όταν ο κινητήρας του Ford Fiesta αντιμετώπισε πρόβλημα πριν από την εκκίνηση της τρίτης διέλευσης. Ο Βρετανός άλλαξε το μπουζί πριν επιστρέψει στο service park και οι μηχανικοί εξετάσουν ενδελεχώς το πρόβλημα.

Η δράση συνεχίζετε το απόγευμα με έξι ειδικές διαδρομές.