Secto Automotive Rally Finland-Μέρα 1η: Η μάχη των Hyundai

Οι δυο οδηγοί της Hyundai, Craig Breen και Ott Tanak ήταν οι πρωταγωνιστές στη σημερινή πρώτη μέρα του Secto Automotive Rally Finland καθώς κέρδισαν από δυο ειδικές διαδρομές και βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις.

Ο Tanak ήταν αυτός που προηγήθηκε όμως ο Breen όντας ταχύτερος στην τελευταία ειδική η οποία διεξήχθη υπο το φως των προβολέων, πέρασε πρώτος με διαφορά 2.8 δευτερολέπτων και με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) κατάφερε να κρατηθεί κοντά στα δυο Hyundai i20. Ήταν ο ταχύτερος στην τελευταία ειδική διαδρομή και απέχει από την πρώτη θέση 6.1 δευτερόλεπτα, γεγονός που του επιτρέπει αύριο να επιτεθεί.

Στην τέταρτη θέση τρέχει ο Esapekka Lappi ο οποίος αγωνίζεται με Toyota Yaris σαν ιδιωτική συμμετοχή. Ο Φινλανδός έχει πίσω του τον συμπατριώτη του, Kalle Rovanpera ο οποίος είναι σε απόσταση βολής αφού τους χωρίζουν μόλις 1.2 δευτερόλεπτα.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20) δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει τους προπορευόμενους του και είναι προς το παρόν 31 δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή.

Ξεκινώντας πρώτος στις ειδικές διαδρομές ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) έχανε φυσιολογικά χρόνο και βρίσκετε στην έβδομη θέση γενικής, με τη σκέψη περισσότερο στο πρωτάθλημα παρά στη νίκη. Takamoto Katsuta, Gus Greensmith και Adrien Fourmauxσυμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ταχύτερος οδηγός με αυτοκίνητο R5 είναι ο Teemu Suninen με VWPolo ο οποίος προηγείται στην κατηγορία WRC 2.

Η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα είναι αύριο καθώς περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές όπου μεταξύ αυτών είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα, η Päijälä , μήκους 22.61km.

Αποτελέσματα 1ης μέρας

1. Breen 43min 51.3sec
2. Evans +2.8sec
3. Evans +6.1sec
4. Lappi +6.7sec
5. Rovanperä  +7.9sec
6. Neuville +31.3sec