GP Μπαχρέιν – FP 2: 1-2 Για την Ferrari

Ταχύτερη απο όλους ήταν η ομάδα της Ferrariστην δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών του Μπαχρέιν με τον KimiRaikkonenνα παίρνει την πρώτη θέση, δεύτερος ο ομόσταυλος του Sebastian Vettel και ο Vatteri Bottas στην τρίτη.

Ο Raikkonen ήταν ο τρίτος ταχύτερος στη πρώτη περίοδο δοκιμαστικών, πίσω από τον ομόσταυλο του Sebastian Vettel και τον οδηγό της Mercedes Valtteri Bottas, χρησιμοποιώντας το μαλακό μίγμα της Pirelli.

Ήταν ο πρώτος οδηγός που έβαλε το Supersoft  μίγμα της Pirelli για να ολοκληρώσει ένα πέρασμα, γράφοντας τον καλύτερο χρόνο 1m29.817s. Σε ένα pit stop ένας τροχός δεν κούμπωσε σωστά και ο Φινλανδός αναγκάστηκε να σταματήσει στην άκρη της πίστας 13 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας.

Ο χρόνος που έγραψε ο Raikkonen με το συγκεκριμένο μείγμα ήταν απλεισίαστος, αν και ο Sebastian Vettel κατέληξε μόλις 0,011s πίσω του, καθώς είχε πολύ καλό ρυθμό στον δεύτερο και τον τρίτο κομάτι της πίστας του Sakhir.

Οι δύο Mercedes των Valtteri Bottas και Lewis Hamilton ακολούθησαν, περίπου μισό δευτερόλεπτο πίσω. Ο Φινλανδός εμπόδισε τον Daniel Ricciardo στην 4η στροφή, στον γρήγορο γύρο του Αυστραλού και μένει να δούμε αν θα επιβληθεί κάποια ποινή στον οδηγό της Mercedes.

Πίσω από τις δύο Mercedes βρέθηκαν οι δύο Red Bull, με τον Max Verstappen να είναι ελάχιστα ταχύτερος απο τον ομόσταυλο του Daniel Ricciardo. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ολλανδός στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά λύθηκαν και του επέτρεψαν να γράψει ανταγωνιστικούς χρόνους.

Τον έβδομο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο οδηγός της  Renault Nico Hulkenberg. Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο οδηγός Toro Rosso-Honda Pierre Gasly, ο οποίος έβαλε έγραψε χρόνο 0,012 δευτερόλεπτα πιο αργό από τον Fernando Alonso και τον Stoffel Vandoorne κατακτώντας τελικά την 10η θέση.

Ο Romain Grosjean ήταν 11ος ταχύτερος για την ομάδα της Haas μπροστά από τη δεύτερη Renault του Carlos Sainz και τις Force Indias του Esteban Ocon και του Sergio Perez.