WRC Tour de Corse 2018 – Μέρα 1η: Ο Ogier και οι άλλοι

Πολύ δυνατό ήταν το ξεκίνημα του Sebastien Ogier (Ford Fiesta) τη σημερινή πρώτη μέρα του Γύρου της Κορσικής. Ο Γάλλος ήταν μια ταχύτητα πάνω από τους υπόλοιπους και δεν δυσκολεύτηκε να δημιουργήσει διαφορά της τάξης των 33 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, κερδίζοντας τρεις από τις τέσσερις ειδικές του πρώτου σκέλους.

Ο μόνος που είχε την ταχύτητα για να τον ακολουθήσει ήταν ο Sebastien Loeb (Citroen C3), ο οποίος όμως αποχώρησε νωρίς, καθώς είχε έξοδο στη δεύτερη ειδική με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ.

Δεύτερος μετά την αποχώρηση του Loeb ανέβηκε ο Thierry Neuville (Hyundai i20), ο οποίος δεν είχε το ρυθμό για να ακολουθήσει ειδικά κατά το πρωινό πέρασμα από τις ειδικές, καθώς παραπονέθηκε ότι δεν είχε το απαιτούμενο κράτημα.

Ο Kris Meeke (Citroen C3) συμπληρώνει μέχρι στιγμής την πρώτη τριάδα. Είναι πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville και αύριο αναμένονται μάχες. Έκανε ότι μπορούσε όμως ένα πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία τον ταλαιπώρησε κατά τη διάρκεια της μέρας.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Ott Tanak (Toyota Yaris), ο οποίος είναι 5.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Meeke. Κάποια μικροπροβλήματα με το στήσιμο του αυτοκινήτου στο πρώτο πέρασμα από τις ειδικές, ξεπεράστηκαν στην επανάληψη και κατάφερε να κινηθεί πιο άνετα.

Πολύ κλειστή είναι η μάχη για την πέμπτη θέση όπου τρία αυτοκίνητα χωρίζονται μόλις από 6 εκατοστά του δευτερολέπτου. Προς το παρόν πέμπτος είναι ο Esapekka Lappi (Toyota Yaris) και στις θέσεις έξι και εφτά είναι οι ElfynEvans(FordFiesta) και Dani Sordo (Hyundai i20). Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris), ο οποίος σε κανένα σημείο της μέρας δεν κατάφερε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους.

Στην κατηγορία WRC 2, ο Jan Kopecky (Skoda Fabia) είναι ο οδηγός που προηγείται, έχοντας 20 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Yoann Bonato (Citroen C3 R5). Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει μέχρι στιγμής ο Ole Veiby επίσης με Skoda Fabia.

Η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα είναι αύριο, καθώς αποτελείται από τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές μήκους 137 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο Ogier είναι το φαβορί για τη νίκη. Ο αγώνας βέβαια είναι μακρύς και πολλά μπορούν να συμβούν μέχρι την ολοκλήρωση του.