Argentina Moto GP – FP 2: 1-2 για την Εργοστασιακή Honda

Ο Marc Marquez επικράτησε στη δεύτερη περίοδο δοκιμαστικών του MotoGP, έχοντας να αντιμετωπήσει μεικτά καιρικά φαινόμενα στο Termas de Rio Hondo, καθώς πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Andrea Dovizioso απογοήτευσε τους πάντες καταλήγοντας στην τελευταία θέση.

Μόνο επτά λεπτά στο sessionσημαδεύτηκαν απο βροχοπτώσεις, γεγονός που μείωσε δραματικά τη διέλευση στην πίστα για τα επόμενα 20 λεπτά.

Με μόνο ελαφριά βροχή να πέφτει για μικρό χρονικό διάστημα, οι αναβάτες ήταν σε θέση να τρέξουν με slicks, αλλά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν τον χρόνο του Marquez ο οποίος ήταν 1:40.873s.

Μόλις η πίστα ήταν αρκετά στεγνή, ο Marquez επανήλθε και βελτιώσε τρεις διαδοχικές φορές τον χρόνο του, με ένα χρόσο στα 1:40.285 καταφερνοντας να ξεπεράσει το χρόνο του Dani Pedrosa απο τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Κατά τα τελευταία στάδια, ο Marquez πήγε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο γρηγορότερα περνώντας ξανά τον προηγούμενο καλύτερο του χρόνο, σημειώνοντας το 1:39.395.

Ο Cal Crutchlow της LCR Honda ήταν ο μόνος που κατάφερε να είναι κάτω από το φράγμα του 1:40, με τον Tito Rabat της Avintia Ducati να είναι σχεδόν ένα δευτερόλεπτο μακρια, γράφοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Ο Andrea Iannone της Suzuki ήταν τέταρτος, ξεπερνώντας τον Dani Pedrosa και τις εργοστασιακές Yamaha των Maverick Vinales και Valentino Rossi.

Η δεύτερη Suzuki του Alex Rins ήταν η επόμενη, με τους οκτώ κορυφαίους αναβάτες σε όλη τη φάση να προχωρούν στο Q2.

Οι Alvaro Bautista και Aleix Espargaro ήταν ένατος και δέκατος αντίστοιχα.

Η εργοστασιακή ομάδα της Ducati είχε μια απογοητευτική εμφάνιση, με τον Jorge Lorenzo να παίρνει την 17η θέση και τον Dovizioso να καταλήγει στην 24η, επτά δέκατα πιο αργός από τον πρότελευταίο Xavier Simeon.