Bahrain GP – Προκριματικά: Κόκκινη η πρώτη σειρά εκκίνησης

Τα προκριματικά ήταν ένας μονόλογος για την ομάδα της Ferrari, η οποία απέδειξε ότι ήταν άπιαστη απο τα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Ξεκινώντας τα προκριματικά, στο πρώτο μέρος είδαμε τον Verstappenνα γράφει τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο, όμως η συνέχεια ήταν απογοητευτική καθώς κλείδωσε τα φρένα καταλήγοντας στον τοίχο.

Με την ολοκλήρωση των πρώτων κατατακτήριων είδαμε τον Raikkonenνα βρίσκεται στην πρώτη θέση, στην δεύτερη θέση τον Vettelκαι στην τρίτη ο Bottas.

Στη συνέχεια ο Vettelπέρασε πρώτος γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο, και τον Hamiltonνα σκαρφαλώνει στην δεύτερη θέση απο την τέταρτη που τερμάτισε στο πρώτο μέρος, αφήνοντας τον Raikkonenτρίτο. Εκτός απο το δεύτερο γύρο των κατακτητριών έμειναν οι Hartley, Perez, Alonso, Vandoorne, Verstappen.

Με την έναρξη του τελευταίου μέρος των προκριματικών είδαμε τις δύο Ferrariνα είναι άπιαστες, και να έχουν μια εντυπωσιακή μάχη μεταξύ τους. Στο πρώτο πέρασμα η διαφορά που χώριζε τους δύο πιλότους ήταν 0.095 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι έγινε νέο ρεκόρ χρόνου στην πίστα του Bahrainαπο το πρώτο κομμάτι του τελευταίου μέρους των προκριματικών. Ο Bottasήταν ο ταχύτερος στο πρώτο κομμάτι της πίστας και βρέθηκε στην τρίτη θέση. Ο Hamiltonδεν κατάφερε κάτι καλύτερο, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και με την ποινή που μεταφέρει απο την χθεσινή μέρα θα ξεκινήσει ένατος.

Στο τελευταίο πέρασμα είχαμε αλλαγή σκηνικού, με τον Vettelνα διορθώνει το λάθος του στην τελευταία στροφή κατακτώντας με αυτό τον τρόπο την PolePosition. Στην δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Raikkonenκαι στην τρίτη ο Bottas.