WRC Tour de Corse 2018 – Μέρα 2η: Ο Ogier οδηγεί τον αγώνα εκ του ασφαλούς

Ο Sebastien Ogier (Ford Fiesta) συνεχίζει να έχει άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του μετά και το τέλος της δεύτερης μέρας του Γύρου της Κορσικής. Ο πρωταθλητής οδηγά τον αγώνα εκ του ασφαλούς, αφού κανένας από τους υπόλοιπους οδηγούς δεν κατάφερε να τον πλησιάσει.

Μάλιστα η διαφορά από χθες αυξήθηκε, καθώς ο Γάλλος τερμάτιζε συστηματικά μπροστά από τους Neuville και Meeke που τον ακολουθούσαν, με εξαίρεση τις δυο τελευταίες ειδικές της μέρας. Αύριο θα ξεκινήσει με πλεονέκτημα 44.5 δευτερολέπτων και των χωρίζουν δυο ειδικές από ακόμα μια νίκη.

Συγκλονιστικές μάχες έγιναν για τη δεύτερη θέση, την οποία κατέχει προς το παρόν ο Ott Tanak. Ο ρυθμός των Toyota ήταν σαφώς καλύτερος σήμερα και απόδειξη αυτού είναι οι τρεις ειδικές που κέρδισαν τα Yaris. Ο Εσθονός ήταν στην τριπλή μάχη με τους Neuville (Hyundai i20) και Meeke (Citroen C3). Ο τελευταίος κυνηγούσε σε όλη τη διάρκεια του σκέλους τον Neuvilleγια τη δεύτερη θέση και κατάφερε να τον πιάσει στην προτελευταία ειδική. Η προσπάθεια του όμως έμεινε ημιτελής, καθώς στην τελευταία ειδική της μέρας είχε έξοδο με αποτέλεσμα να αποχωρίσει.

Με την ολοκλήρωση της τελευταίας ειδικής, ο Tanak ο οποίος ήταν ο ταχύτερος από τους τρεις, κατάφερε να τερματίσει μπροστά από τον Neuville με διαφορά 0.1 εκατοστά του δευτερολέπτου και να ανεβαίνει δεύτερος.

Έτσι ο Neuvilleοπισθοχώρησε στην τρίτη θέση και οι μεταξύ τους διαφορές θα λυθούν αύριο στις δυο τελευταίες ειδικές που απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Πολύ καλό ρυθμό είχε και ο Esapekka Lappi, ο οποίος κέρδισε δυο ειδικές, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά του από τις θέσεις του βάθρου. Είναι 10 δευτερόλεπτα μακριά από τον Neuville και ένας τερματισμός 2-3 για την Toyota φαντάζει πολύ πιθανός.

Ανοικτή παραμένει και η μάχη για την πέμπτη θέση μεταξύ των Dani Sordo (Hyundai i20) και Elfyn Evans (Ford Fiesta). Οι δυο τους μάχονταν σε όλη τη διάρκεια του σκέλους, με τον Sordoνα περνά μπροστά από τον Evans στη 6ηειδική και να καταφέρνει να τον κρατά πίσω του μέχρι το τέλος της μέρας. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 3.1 δευτερόλεπτα, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Εκτός ρυθμού από την αρχή του αγώνα είναι ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20), ο οποίος είναι στην 7η θέση. Αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις τη δεύτερη μέρα μεταξύ των αυτοκινήτων WRC δεν είναι άλλος από τον Sebastien Loeb, ο οποίος επέστρεψε σήμερα υπο καθεστώς Rally 2, κερδίζοντας μάλιστα και τρεις ειδικές.

Στην κατηγορία WRC 2, ο Jan Kopecky (Skoda Fabia R5) είναι ο οδηγός που εξακολουθεί να προηγείται. Δελυτερος είναι ο Yoann Bonato (Citroen CE R5) και τρίτος ο Fabio Andolfi, επίσης με Skoda Fabia R5.

Δυο ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας αύριο, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει την τερατώδες ειδική των 55.17 χιλιομέτρων Vero-Sarrola-Carcopinoκαι τη μήκους 16.25 χιλιομέτρων PenitencierdeCoti-Chiavari, η οποία είναι και η powerstage.

Αποτελέσματα δεύτερης μέρας

 

1 S. Ogier J. Ingrassia Ford Fiesta WRC 2:43:07.7
2 O. Tänak M. Järveoja Toyota Yaris WRC +44.5
3 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +44.6
4 E. Lappi J. Ferm Toyota Yaris WRC +54.9
5 D. Sordo C. del Barrio Hyundai i20 Coupe WRC +1:46.7
6 E. Evans P. Mills Ford Fiesta WRC +1:49.8
8 A. Mikkelsen A. Jæger Hyundai i20 Coupe WRC +2:13.5