Moto GP 2018 – Αργεντινή: Εκπληκτική pole από τον Miller

Την πρώτη pole position κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Jack Miller, καθώς στον τελευταίο γύρο τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας σλικ ελαστικά στη βρεγμένη πίστα και δικαιώθηκε.

Στο βροχερό καιρό της Αργεντινής οι εργοστασιακές Ducati των Andrea Dovizioso και Jorge Lorenzo, αλλά και η δορυφορική Ducatiτου Danilo Petrucci έπρεπε να παλέψουν για την είσοδο τους στο Q2, καθώς απέτυχαν αν το κάνουν μέσω των αποτελεσμάτων των κατατακτήριων δοκιμών.

Όλα έδειχναν ότι αυτοί θα ήταν οι 3 που θα μονομαχούσαν για τις 2 προνομιούχες θέσεις, αλλά η διαδικασία έκρυβε μεγάλες ανατροπές. Ο Andrea Dovizioso έκανε γρήγορα έναν χρόνο που τον έβαλε στο Q2, όμως το ίδιο δεν ίσχυσε με τον JorgeLorenzo.

OΙσπανός που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας με τον δεύτερο χρόνο, είδε στο τέλος να τον περνάει ο AleivEspargaro, που πήρε την πρόκριση για την τελική μάχη της pole, ενώ ανάμεσα στις 2 Ducati μπήκε ο Karel Abraham, στέλνοντας τον Lorenzo στη 14η θέση. Όσο για τον Danilo Petrucci, η διαδικασία ήταν εφιαλτική, καθώς έκανε τον 8ο χρόνο και θα ξεκινήσει από την 18η θέση.

Στην τελική μάχη για την pole position έλαβαν μέρος οι Dovizioso, Zarco, Vinales, Pedrosa, Iannone, Crutchlow, A.Espargaro, Rins, Miller, Rossi, Rabatκαι Marquez.

Στην πρώτη προσπάθεια ταχύτερος ήταν ο Aleix Espargaro που ήταν ζεστός από την πρόκριση του στο Q1, ενώ ο Marc Marquez παρόλο που έκανε λάθη και στους 2 γρήγορους γύρους του, κατάφερε να κάνει έναν χρόνο που τον έφερε στη δεύτερη θέση και έδειχνε να είναι ο άμεσος αντίπαλος του αναβάτη της Aprilia.

Ο Marquez προσπάθησε να δει την κατάσταση της πίστας με τα σλικ ελαστικά, όμως αμέσως επέστρεψε στα pitsκαθώς η πίστα δεν ήταν ακόμη έτοιμη. Αντίθετα ο Miller παρέμεινε στην πίστα με τα σλικ ελαστικά, όμως οι χρόνοι του δεν ήταν καλοί, καθώς η πίστα είχε πολύ νερό στον τρίτο τομέα.

Ο Pedrosa κατάφερε να πιέσει στο όριο και ανέβηκε πρώτος, μπροστά από τους Zarco, Rabatκαι Rinsκι έδειχνε να έχει στο τσεπάκι του την pole position.

Όμως, κυριολεκτικά στην εκπνοή της διαδικασίας, στον τελευταίο γύρο της ημέρας, ο Jack Miller κατάφερε να κρατήσει την Ducati στην πίστα και πήρε μια φανταστική pole position, την πρώτη της καριέρας του στην μεγάλη κατηγορία κι πυροδότησε την πρώτη τεράστια έκπληξη της σεζόν!

Pedrosa και Zarco θα ξεκινήσουν από την πρώτη σειρά, μπροστά από τους Rabat, Rins και Marquez. Την πρώτη δωδεκάδα συμπλήρωσαν οι Aleix Espargaro, Dovizioso, Vinales, Crutchlow, Rossi και Iannone.

Πηγή: totalracing.gr